Αρχική Διάφορα ΠΟΛΩΝΙΑ: Κοινοβούλιο Παιδιών και Νέων: «Σήμερα οι κομμουνιστές είναι μπλε!» (video)

ΠΟΛΩΝΙΑ: Κοινοβούλιο Παιδιών και Νέων: «Σήμερα οι κομμουνιστές είναι μπλε!» (video)

Το Κοινοβούλιο των Παιδιών και των Νέων (Sejm Dzieci i Młodzieży) στην Πολωνία είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε το 1994. Λαμβάνει χώρα κάθε 1η Ιουνίου (Ημέρα του Παιδιού) και συμμετέχουν παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Τα μέλη του είναι όσα τα μέλη του πολωνικού κοινοβουλίου (γνωστού και ως Δίαιτα), δηλαδή 460 και προέρχονται από όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Η συνεδρίαση κρατάει μόνο μία ημέρα.


Κάθε χρόνο, επιλέγεται ένα θέμα προς συζήτηση. Το θέμα που επιλέχθηκε φέτος ήταν το «Ο δημόσιος χώρος ως τόπος χωρίς σύμβολα που προάγουν ολοκληρωτικά συστήματα», μια ευθεία αναφορά στην προσπάθεια αποκομμουνιστικοποίησης(dekomunizacji) της χώρας και απαλλαγής από την επιρροή των λίμπεραλ μέσων ενημέρωσης.

Η επιλογή τoυ θέματος χαρακτηρίστηκε «ζοφερό αστείο» από την συστημική ιστοσελίδα Wirtualna Polska, ενώ κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν ότι «στρέφουμε τα παιδιά στην Δεξιά». Να φανταστείτε ότι θέματα σε προηγούμενες χρονιές ήταν «Ευρώπη – διάλογος πολιτισμών» (2002), «Οικολογία – επιλογή του μέλλοντος» (2006), «Η πατρίδα μου κατά τις διαδικασίες της παγκοσμιοποίησης» (2007) κλπ..

Η εικόνα νεαρών που μιλούσαν με πάθος από το βήμα της Βουλής για την παράδοση, την χριστιανική ταυτότητα, τον Ιησού Χριστό, την ιστορία και τους «Καταραμένους Στρατιώτες» (οι Πολωνοί μαχητές που αντιστάθηκαν στον σοβιετικό ζυγό από το 1944 μέχρι και τις αρχές του 1960), ε, δεν νομίζουμε ότι είναι κάτι που βλέπεις εύκολα στην Δύση…

«Δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε την χριστιανική ταυτότητας της χώρας μας, την ταυτότητα με την οποία χτίστηκε και η Ευρώπη. Επίσης, πρέπει να θυμόμαστε την παράδοση που επέτρεψε στο γενναίο έθνος μας να επιβιώσει τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς» – δήλωσε ο μαθητής Erwin Rabarijoely, αναπληρωτής της XXIII Συνόδου της Βουλής των Παιδιών και των Νέων.

Και πρόσθεσε:

«Σήμερα και πάλι, προσπαθούν να μας αποτρέψουν από τον Θεό,Θεός, Τιμή, Πατρίδα (Bóg, Honor, Ojczyzna), ήταν οι λέξεις που φορούσαν στην καρδιά τους οι καταραμένοι στρατιώτες. (…) Χάρη στις θεμελιώδεις αξίες της παράδοσης η Πολωνία δεν είναι στο έλεος της τρομοκρατίας».

«Πως είναι δυνατόν να μην λειτούργησε η πλύση εγκεφάλου στους νέους Πολωνούς;» – αναρωτιέται ο αριστερός γονιός. «Πώς συνέβη να μην δημιουργηθεί μόνιμη απέχθεια κατά του Χριστιανισμού και της ηθικής;» – ρωτά ξύνοντας το κεφάλι του. Οι νέοι θέλουν αποκομμουνιστικοποίηση και ζητούν να λογοδοτήσουν οι προδότες του έθνους, τους οποίους το σύστημα ποτέ δεν κυνήγησε. Σε αντίθεση με την ελίτ της Τρίτης Δημοκρατίας, η νέα γενιά απαιτεί ένα είδος ξεκαθαρίσματος στο δημόσιο χώρο στην Πολωνία.

«Για να φέρει αποτελέσματα η αποκομμουνιστικοποίηση, θα πρέπει αυτή να πραγματοποιηθεί σε πολλά επίπεδα. Στο επίπεδο κοινωνιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό. Ο ρόλος της παράδοσης και των θεμελιωδών αξιών είναι εξαιρετικά σημαντικός εδώ» – δήλωσε ο Rabarijoely.

Ο παρακάτω νέος αναφέρεται σε έναν ήρωα στρατιωτικό που το κομουνιστικό καθεστώς φυλάκισε και τελικά εκτέλεσε το 1951, η φήμη του αποκαταστάθηκε μετά την πτώση του κομμουνισμού και κηδεύτηκε με κάθε τιμή το 2016. “Εάν κυβερνούσατε εσείς του Συνασπισμού (με μεγαλύτερο κόμμα το φιλελεύθερο κόμμα του Τουσκ), ποτέ δεν θα γινόταν αυτή η κηδεία”, λέει.

Ακολουθήστε

Daga @daguuniaa

Młody zadaje pytanie i nokautuje PO-PSL : za waszych rządów nigdy w zyciu nie byłaby możliwa uroczystosc pogrzebowa mjr Łupaszki#takbyło

12:15 μ.μ. – 1 Jun 2017

Twitter Ads info and privacy

Από το βήμα ένας άλλος νέος είπε «Ο Θεός να σας ευλογεί(“Szczęść Boże”)» – «αυτός ο όμορφος χαιρετισμός παρηγορούσε τους Πολωνούς που ζούσαν στις μέρες της γερμανικής κατοχής και της κομμουνιστικής έλλειψης ελευθερίας», και αμέσως το νεανικό ακροατήριο ξέσπασε σε ένα εκκωφαντικό χειροκρότημα.

Ιδιαίτερα αξιοσημείωτη είναι μια άλλη εικόνα του Κοινοβουλίου των Παιδιών και των Νέων. Ο νεαρός Młody έσκισε τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την σημαία σύμβολο της καταστροφής των ευρωπαϊκών εθνών και του ευρωπαϊκού πολιτισμού και είπε:

«Σήμερα οι κομμουνιστές δεν είναι πλέον κόκκινοι. Σήμερα οι κομμουνιστές είναι μπλε. Και εκτός αυτού, πιστεύω ότι η ΕΕ πρέπει να καταστραφεί», – είπε ο νεαρός βουλευτής.

Στο Διαδίκτυο ξέσπασε αναταραχή: Ακούς εκεί το παλιόπαιδο να σκίσει τη σημαία της ΕΕ…

 

Έντρομοι οι αριστεροί και οι νεοφιλελέ κόλακές τους βλέπουν μπροστά στα μάτια τους μια νεολαία που αρνείται να παραμείνει σιωπηλή, μια νέα γενιά που διψάει για την αναγέννηση της πατρίδας της, που ορθώνει το ανάστημά της μέσα από το σάπιο κατεστημένο και είναι έτοιμη να γκρεμίσει τον Πύργο της Βαβέλ των Βρυξελλών.

 

Ακολουθήστε

PikuśPOL @pikus_pol

W sumie??
I to by było na tyle….
Michał Cywiński

2:21 μ.μ. – 1 Jun 2017

Twitter Ads info and privacy

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Ξεκινάει η έκδοση πιστοποιητικού – Στο Στρατό και την Αστυνομία όσες δόσεις εμβολίου περισσεύουν

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τον εμβολιασμό, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης και αντικείμενο είχε την πορεία...

H Ελλάδα άντλησε 2 δισ. ευρώ από την επανέκδοση 30ετούς ομολόγου

Η Ελλάδα άντλησε το ποσό των 2 δισ. ευρώ (2,43 δισ. δολαρίων) μέσω της επανέκδοσης 30ετούς ομολόγου μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με βασικούς διαπραγματευτές δύο...

Tσίπρας στους πρυτάνεις : Προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, επιφανειακή και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα και αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, με...

Tσίπρας στους πρυτάνεις : Προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων

Απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου, επιφανειακή και όχι ουσιαστική αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, αλλά ταυτόχρονα και αδιαφορία για τα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑΕΙ, με...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!