Σε πισίνες της Αυστρία τοποθετούν πινακίδες που προειδοποιούν τους άνδρες “μετανάστες” να μην πειράζουν γυναίκες ή να μην εισέρχονται στα αποδυτήρια τους, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν οι σεξουαλικές επιθέσεις. Τα σήματα έχουν τοποθετηθεί σε μια πισίνα στο Perchtoldsdorf, μια πόλη που δεν απέχει πολύ από τη Βιέννη.
Ένα σήμα δείχνει την εικόνα μιας νεαρής γυναίκας με μπικίνι, με τρία χέρια που εμφανίζονται να προσπαθούν να την ακουμπήσουν. Το σύμβολο αναφέρει “ΟΧΙ!” Και δίπλα σε αυτό εξηγείται «η φυσική επαφή με άλλους επισκέπτες απαγορεύεται» στα αγγλικά, γαλλικά και αραβικά…
Ένα άλλο έχει μια εικόνα ενός ανθρώπου που πρόκειται να εισέλθει σε γυναικεία αποδυτήρια, με τις λέξεις ‘STOP!’ Γραμμένο πάνω από αυτό το “απαγορεύεται η είσοδος σε μη καθορισμένες περιοχές”.
Πέρυσι, οι αυστριακές αρχές πρότειναν ένα σχέδιο 10 σημείων για την αύξηση της ασφάλειας για τα παιδιά και τους ενήλικες, το οποίο περιλάμβανε την εισαγωγή φρουρών ασφαλείας και αθόρυβων συναγερμών στα αποδυτήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι εάν έβλεπαν οποιαδήποτε βία ή σεξουαλική επίθεση.
Διάφορες μέθοδοι έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων. Μια πισίνα στην Ελβετία περιόρισε τον αριθμό των “μεταναστών” που επιτρέπεται να εισέρχονται σε συγκεκριμένη στιγμή, ενώ στη Γερμανία προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα εισάγοντας μια διαχωρισμένη πισίνα ή ακόμη και απαγορεύοντας στους άνδρες “μετανάστες” να εισέλθουν εντελώς.
Πέρυσι, οι Γερμανοί άρχισαν να χρησιμοποιούν προσωρινά τατουάζ που έγραφαν μηνύματα όπως το σώμα μου ανήκει μόνο σε εμένα για να αποτρέψουν τις σεξουαλικές επιθέσεις σε πισίνες, αφού η αστυνομία ανέφερε επιδημία παρενόχλησης στην πισίνα και επιθέσεις μετά την «μεταναστευτική κρίση».
Μερικά από τα πιο συγκλονιστικά περιστατικά στις πισίνες οδήγησαν σε αυτά τα δραστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή μετά από περιστατικό όπου ιρακινός “μετανάστης “βίασε με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο στέλνοντας στο νοσοκομείο ένα 10χρονο αγόρι και ένα τρίχρονο που επίσης επλήγη σεξουαλικά ….