Αρχική Πολιτισμός Πολιτισμός και περιβάλλον

Πολιτισμός και περιβάλλον

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στην επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2019» του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων του ΥΠΠΟΑ υποδέχεται μαθητές και οικογένειες σε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων, περιπάτων, ξεναγήσεων και δημιουργικών εργαστηρίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία αρμοδιότητάς της.
Η πρώτη δράση για την οποία είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής από Δευτέρα 6 Μαΐου έως και Παρασκευή 10 Μαΐου, ώρες 12.00-15.00 στο τηλ. 2613 616176 (Ν. Κουτσουμπελίτη), είναι η εξής:
*Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και Ρωμαϊκή Γέφυρα στην οδό Αρέθα. Σάββατο 11 Μαΐου ώρα 17.00-20.00.
Τίτλος Δράσης: «Πολιτισμός και Φύση: Πολιτιστικές περιηγήσεις και περιβαλλοντικές ανησυχίες»
>17.00-18.00: Θεματικές ξεναγήσεις στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, στα οποία απεικονίζεται το φυσικό περιβάλλον (χλωρίδα και πανίδα).
>18.00-19.00: Προβολή ταινίας (διάρκειας 45 λεπτών) με τίτλο: «Πάτρα πράσινη πόλη… περίπου» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Φαφούτη. Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει 15λεπτη συζήτηση με τους υπευθύνους της ΟΙΚΙΠΑ, σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε καθημερινές δραστηριότητες, οι οποίες συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη.
>19.00-19.30: Εργαστήριο ζωγραφικής νεροκολοκύθας με μοτίβα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική τέχνη. Υπεύθυνος εργαστηρίου από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας Παναγιώτης Χαλούλος.
>19.30-20.00: Πεζοπορία και ξενάγηση στη Ρωμαϊκή Γέφυρα Πατρών (οδός Αρέθα).
Στο πλαίσιο της δράσης θα παρουσιαστεί σε χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών φωτογραφική έκθεση με θέμα «Μνημεία και Φύση». Στόχος της έκθεσης, η φωτογραφική αποτύπωση μνημείων της Ελλάδας και η ανάδειξή τους στο φυσικό περιβάλλον. Επιμέλεια: Οικολογική Κίνηση Πάτρας.Το πρόγραμμα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και σε παιδιά από 7 ετών και άνω.
Σημείο Συνάντησης: Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.
Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης προγράμματος: Νικολίτσα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος) σε συνεργασία με την ΟΙΚΙΠΑ.
Θα ακολουθήσουν οι δράσεις:
*Ρωμαϊκό Ωδείο και θέατρο Απόλλων Πατρών: «Αναζητώντας τα μουσικά ίχνη της πόλης. Από το Ρωμαϊκό Ωδείο στο θέατρο Απόλλων»
Σάββατο 11 Μαΐου (11:30 – 13:00).
*Ρωμαϊκό και Μεσαιωνικό Υδραγωγείο Πατρών: «Οι διαδρομές του νερού. Πώς γινόταν η ύδρευση της πόλης κατά την αρχαιότητα μέχρι σήμερα;». Κυριακή 12 Μαΐου, 11.00-14.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical.

LGBT Teenagers and Worry. For lesbian, gay, bisexual, or transgender teens, anxiety is typical. But it does need to be. Getting an adolescent is tough....

Χρεωμένα με δάνεια το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας – Πόσα καταναλώνουν, πόσα αποταμιεύουν

Χρεωμένα με δάνεια, εξαιρουμένων των ενυπόθηκων στεγαστικών για την αγορά της κύριας κατοικίας, ήταν πέρυσι το 28,4% των νοικοκυριών της χώρας, εκ των οποίων...

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don’t change in any situation.

Guideline 4. maintain the organization of males. Indeed, yes, mingle with guys, make friends together, but don't change in any situation. Any betrayal painfully recognized...

Νέα 24ωρη απεργία από τους διανομείς της efood

Νέα 24ώρη απεργία, για αύριο 24 Σεπτεμβρίου, στον κλάδο εστίασης και διανομέων στην efood προκήρυξε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ). Κύριο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!