Αρχική Περιβάλλον Πολιτικές εξελίξεις και επιστροφή στην κοινή λογική

Πολιτικές εξελίξεις και επιστροφή στην κοινή λογική

Όσο η πλούσια Ελλάδα κοιτάει τα δελτία καιρού για να δει αν θα φυσήξει, ή αν θα έχει ήλιο ή αν θα έχει καραβάκι απ’ τ’ Αλγέρι και να επιδοτούμε 3-4 ντόπιους περίεργους προκειμένου να αυξάνουμε τις εισαγωγές σκουπιδιών από την Γερμανία, ο υπόλοιπος κόσμος ανακάλυψε την …ηλεκτροδότηση.

Η ηλεκτροδότηση, παγκοσμίως, γίνεται από κάρβουνο, πυρηνικά, φυσικό αέριο και υδροηλεκτρικά. Ό,τι και να σας λένε οι Απετεώνες, τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι, από ενεργειακής και ηλεκτροδοτικής άποψης ασήμαντα. Όχι επειδή δεν μου αρέσουν ή επειδή χαλάνε τοπία, αλλά επειδή, μετά 26 χρόνια εντατικών επιδοτήσεων (και ψεμμάτων) και 40 χρόνια ύπαρξης, απλά δεν μπορούν παρά να είναι ασήμαντα ποσοστά.
Και όπου κατάφεραν να πιάσουν μονοψήφιες υπάρξεις σε στατιστικά είναι με πολλά, ακριβά, και μπελαλίδικα κόλπα.  Όσο και να φυσάει πολύ κατά μέσο όρο, όσο και να έχει πολύ ήλιο μεταξύ 10 το πρωί και 3 το μεσημέρι (τον χειμώνα) ή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ στην …Σαχάρα, όσο και εάν πέφτει η τιμή των αιολικών (μηχανημάτων) και των φωτοβολταϊκών πανέλων, το αιολικό ρεύμα και το φωτοβολταϊκό ρεύμα δεν θα εξασφαλίζουν ηλεκτροδότηση, και η συμμετοχή τους στην συνολική ηλεκτροδότηση θα είναι πανάκριβη, μεταβλητή και τυχαία.

Μία σειρά από πολιτικές εξελίξεις είναι αρκετές για τελειώνουμε με την απάτη. Και αυτές δεν είναι παρά συνέπειες του κόστους και του αποδεδειγμένου αδιεξόδου της απάτης (που πάει πακέτο, τελικά, με την λεγόμενη παγκοσμιοποίηση — που προωθείται στους ηλίθιους με χεράκια να κρατάνε την υφήλιο, ανθρωπάκια να χορεύουν γύρω από τον …Ισημερινό και άλλες νεοταξικές εικόνες ).

Brexit, Trump και, ίσως παραδόξως, η επιστροφή στην κοινή λογική.

Η Γερμανική “Ενεργειακή Μεταστροφή σε ΑΠΕ (Energiewende”: Μπάχαλο σε Εξέλιξη.   Οι ΑΠΕ στην Γερμανία είναι πολιτική απόφαση και η αιτία για το δεύτερο, μετά την Δανία, ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη.  Οι ΑΠΕ ρίχνουν την χοντρική (όχι την λιανική) τιμή του ρεύματος και αυτό βοηθάει τις βιομηχανίες που απαλλάσσονται από τις επιδοτήσεις σε ΑΠΕ.  Καλό κόλπο για επιδοτήσεις εξαγωγών.  Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο με παρεμβάσεις στο δίκτυο, ενεργοβόρες αυξομειώσεις συμβατικής ηλεκτροπαραγωγής και, το πιο σημαντικό, εξαγωγές, δηλαδή απορρίψεις τυχαίου ρεύματος σε υδροηλεκτρικούς γείτονες.
Εάν η Γερμανία συνεχίσει με αυτό το αστείο, απλά θα μάθει να μην έχει πάντα ρεύμα. Και, φυσικά, η Γερμανία εξάγει το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζει και απασχολεί 300.000 σε αυτή την δραστηριότητα.  Ο μόνος λόγος να ακολουθήσουμε εμείς αυτή την πρακτική είναι κάτι χειρότερο από απονενοημένη μακακία (ή Μπιρμπιλίαση). Τώρα… Δεν είναι πρώτη φορά που γράφονται τέτοια πράγματα, αλλά ξαφνικά, χάρη στις πολιτικές εξελίξεις δεν είναι …αίρεση.

Το κάρβουνο σώζει.  Η τιμή του φυσικού αερίου έχει πέσει στην Αμερική, αλλά και το αέριο δεν είναι μόνιμη λύση. Το αέριο είχε βοηθηθεί από τα δήθεν περιβαλλοντικά κόλπα του Ομπάμα, αλλά αυτός μάς τέλειωσε, και οι Αμερικάνοι μάλλον δεν θέλουν να …αυτοκτονήσουν:
Δεν θέλουν μπλακάουτ, πτώσεις τάσης και αναξιοπιστίας στην ηλεκτροδότηση. Και δεν θέλουν ακριβό ρεύμα χωρίς λόγο.  Δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση χωρίς ισχύ βάσης, και αυτή είναι ή το κάρβουνο ή τα πυρηνικά (ή τα υδροηλεκτρικά στην Νορβηγία και την …Κόστα Ρίκα).
Οι Αμερικάνοι έχουν αλλεργία στους φόρους και απέχθεια στους μη ανταποδοτικούς, κεφαλικούς, φόρους. Και, μεταξύ μας, τους συμφέρει να εξάγουν  LNG από το να εξάγουν κάρβουνο.  Η Energiewende της Γερμανίας βασίζεται σε εισαγωγές λιθάνθρακα από τις ΗΠΑ

Η στροφή 180 μοιρών του Trump, τελικά θα ωφελήσει τις αναπτυσσόμενες χώρες. Απότομα και ξερά, ή διπλωματικά και με το γάντι, οι ΗΠΑ θα βγουν από το λεγόμενο Σύμφωνο του Παρισιού. Το Σύμφωνο του Παρισιού είναι πάντρεμα συμφερόντων των Γάλλων να μεγιστοποιούν κέρδη για το πυρηνικό μονοπώλιο τους, την EDF (που κυκλοφορεί σαν Elpedison σε εμάς και είναι ο υπ’ αριθμόν ένα αιολικός εισπράκτορας) και των Γερμανών να εξασφαλίζουν φθηνό πετρέλαιο καταστέλλοντας την ζήτηση σε τριτοκοσμικές χώρες χώνοντάς τους απούλητες σαβούρες (με ένα σπάρο δυο τρυγόνια). Με αντάλλαγμα φυσικά την πατέντα των δωρεών. Θα σου δωρίσω 10, για να σου πάρω 1.000.  ΟΙ φτωχές χώρες, για να αναπτυχθούν, χρειάζονται ενέργεια.  Εάν η ενέργεια από αιολικά και φ/β είναι φθηνότερη, με γειά τους με χαρά τους, αλλά:
Πρώτον, δεν είναι ενέργεια, δηλαδή δεν είναι “κατανεμόμενη” ενέργεια.  Δεύτερον η συνύπαρξή τους σε λεγόμενα “ενεργειακά μείγματα” (άλλος νεοταξικός όρος για απατεώνες) συμφέρει μόνο τους Γερμανούς ή όποιους εξάγουν τα μηχανήματα.  Τρίτον, διαβάστε παρακαλώ την ηλεκτροδοτική εμπειρία της Γερμανίας με γενικό τίτλο “μια ακριβή τρύπα στο νερό”.  Τέταρτον, οι ΑΠΕ δεν έχουν καταφέρει τίποτα, και πουθενά για μείωση CO2, εάν αυτό σας ενδιαφέρει.

Αν σάς πληρώνουν να θρηνείτε για την ρύπανση, και την καταστροφή του περιβάλλοντος, παρακαλώ θυμηθείτε τρία απλά πράγματα:

1. Εάν δεν θέλετε ρεύμα, δεν έχετε παρά να διακόψετε την ηλεκτροδότησή σας και να απαιτήσετε το τέλος της μισθωτής εργασίας (άλλης από το σκάβετε πατάτες). Τέρμα τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα τηλέφωνα, τα νοσοκομεία, τα ψυγεία και τα ξενύχτια. Πίσω στα χωριά σας και στην πραγματική αειφορία. Δεν με χαλάει καθόλου. Δεν θα χρειάζεται να πληρώνετε μασκαράδες και απατεώνες και να προσεύχεστε να υπάρχει ρεύμα. Μια χαρά ζούσαμε πριν το 1900.

2. Εάν θέλετε καθαρό ρεύμα, από κάρβουνο ή λιγνίτη, δεν είναι ούτε τόσο δύσκολο, ούτε τόσο ακριβό. Τα φίλτρα, οι αποθειωτές και η διαχείριση στερεών (από το ορυχείο στην τέφρα) είναι απλές, γνωστές και απροβλημάτιστες τεχνολογίες του 1960.  Εάν θέλετε ακόμα πιο καθαρό ρεύμα από κάρβουνο, γίνεται, αλλά γίνεται πιο ακριβό, και δεν χρειάζεται, σε πτωχευμένη χώρα.  Αν θέλετε να πληρώνετε φόρο στους Γερμανούς με ποσοστά σε 3-4 ντόπιους μασκαράδες, να δείτε ψυχίατρο.

3. Οι ισχυρισμοί περί θαυμάσιων ΑΠΕ δεν είναι παρά ψευδής διαφήμιση για να πεισθείτε να πληρώνετε μασκαράδες, και για άλλοθι στους “πολιτικούς”, που εγκρίνουν τις επιδοτήσεις,  να τα πιάνουν, έμμεσα ή άμεσα. Το πιο απλό έμμεσο λάδωμα είναι να σε βοηθήσει ο λαδώνων να εκλεγείς.  Ή να σε εκβιάζει ότι θα σε ρίξει.  Οι δήθεν ενεργειακές ιστοσελίδες και όλα τα ΜΜΕ έχουν κατά 90% τους ίδιους “δημοσιογράφους” και μεθοδολογία που σας έφαγε τα λεφτά με το Χρηματιστήριο του 2000.   Ελέγχονται από την ίδια παρέα και τους ίδιους ξένους σπόνσορες.  Πληρώνονται για να γράφουν (και πληρώνονται περισσότερα για να μην γράφουν).

Όσοι δικοί μας θέλουν ΑΠΕ (ενδεικτικά και χωρίς εμπάθεια ή σειρά προτεραιότητας:  Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Damco, Τέρνα, Τσιπουρίδης, Ζερβός, Αστεροσκοπείο,  κλπ), να κάνουν έναν συνεταιρισμό, να ηλεκτροδοτούνται αυτοί και τα Υπουργεία που ελέγχουν και τα νοσοκομεία και τα κλαμπ που χρησιμοποιούν, αποκλειστικά με αιολικά και φωτοβολταϊκά, και μπαταρίες, με δικά τους λεφτά. Να βάλουν αυτοί έξυπνους μετρητές και να παίρνουν αυτοί, κατά προτεραιότητα, όλο τα αιολικό και φ/β ρεύμα.  Και τότε, και μόνο τότε, να μιμηθούμε το παράδειγμά τους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Με ταχύτατους ρυθμούς αυξάνεται το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα

Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στον κύκλο εργασιών ηλεκτρονικού εμπορίου της Ευρώπης εντοπίστηκαν στην Ελλάδα (77%), πέρυσι. Τ ο συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ευρωπαϊκή έκθεση...

Γκάμπι Πετίτο – Ένταλμα σύλληψης για τον σύντροφό της από το FBI

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον Μπράιαν Λάουντρι, σύντροφο της Γκάμπι Πετίτο προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, στην προσπάθεια να λύσουν το μυστήριο του θανάτου της. Σύμφωνα με...

An Update On Practical Examples Of Literary Analysis Essay Solutions

This article was co-authored by Stephanie Wong Ken, MFA Stephanie Wong Ken is a author primarily based in Canada. There's a problem: your professors...

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we.

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we. Item custom Nate Vandervis of app...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!