Μεγάλη κόντρα ξέσπασε αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής με την οποία απαγορεύεται η συγκέντρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στην πλατεία Εξαρχείων…
Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ουσιαστικά επιβεβαίωσε το άβατο των Εξαρχείων και ζήτησε την παραίτηση Τόσκα ενώ υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ΣΥΡΙΖΑ απάντησαν λέγοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κρυβόταν πίσω από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία των αστυνομικών. Η απόφαση Η απόφαση της απαγόρευσης αναρτήθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα στη Διαύγεια με την υπογραφή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, Υποστράτηγου Αλκιβιάδη Ασημακόπουλου σύμφωνα με την οποία «δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 έως 24.00 της Πέμπτης, 29-06-17 κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή των Αθηνών» αναφέροντας στη συνέχεια τις οδούς όπου περικλείεται η περιοχή των Εξαρχείων και του Κολωνακίου.

Λίγο αργότερα από την ΓΑΔΑ εκδόθηκε και το δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής: «Ανακοινώνεται ότι, με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα έως την 24:00 ώρα της Πέμπτης 29-06-2017, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων που περικλείεται από τις οδούς:  Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων (28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορίας αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύλη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής».

Όπως σημειώνεται στη σχετική απόφαση η πραγματοποίηση ή η απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στην εν λόγω περιοχή κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο, οι δε συμμετέχοντες σε τέτοια συνάθροιση ή πορεία θα διώκονται για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 171 Π.Κ. και άλλων συναφών διατάξεων. ΠΟΑΣΥ: Δεν θα πάμε κόντρα στους νόμους Η ΠΟΑΣΥ μέσω του προέδρου της Γρηγόρη Γερακαράκου με δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει ότι εφόσον υπάρξει απόφαση απαγόρευσης τότε η συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιηθεί υπακούοντας στους νόμους και στις αποφάσεις του κράτους. ΝΔ: Επιβεβαιώνεται επίσημα ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο Ανακοίνωση σχετικά με την απαγόρευση των αυριανών συγκεντρώσεων σε Εξάρχεια και Κολωνάκι εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με την οποία κάνει λόγο για αποτυχία της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας και για επίσημη επιβεβαίωση του «άβατου» των Εξαρχείων, ενώ καλεί τον κ. Τόσκα αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί. ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας Επίθεση στη Ν.Δ. εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι “με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας” Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Τόσκα
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρονται τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη. Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν». Επιμένει η Ν.Δ. για παραίτηση Απάντηση στον κ. Τόσκα έδωσε η Ν.Δ. με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου αναφέροντας τα εξής: «Ο κ. Τόσκας μέσα στην απελπισία του προκαλεί την κοινή λογική. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται τόση ανικανότητα. Ας βρει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί». Νέα απάντηση Τόσκα «Πρέπει επιτελούς η Νέα Δημοκρατία να πει την αλήθεια. Έφτασαν στο έσχατο σημείο της πολιτικής υποκρισίας σερνόμενοι από ακροδεξιές αντιλήψεις αναφέρεται στην απάντηση του υπουργείου Προστασία του Πολίτη στην ΝΔ. «Οι ένστολοι ασχολούνται με τα καθήκοντα τους με τον καλύτερο τρόπο και δεν τους ακούν. Το ψέμα της ΝΔ έχει κοντά ποδάρια. Έχουν παραιτηθεί από την κοινή λογική» αναφέρεται στην απάντηση. ΠΟΑΣΥ: Ας έχουν οι διοικούντες ολόκληρη την ευθύνη της δικής τους δειλίας Αργά το βράδυ εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΟΑΣΥ για την απόφαση της απαγόρευσης της συγκέντρωσης λέγοντας ότι “η επιδίωξή μας να ξεκινήσει επιτέλους διάλογος για ένα θέμα που όλοι γνωρίζουν και υποκρίνονται τον ανήξερο, θα επιτευχθεί αν όχι αύριο, λίγο αργότερα. Δεν θα έχουν οι διοικούντες για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο”.

 

ΠΗΓΗ