Αρχική Οικονομία Ποιοι είναι οι Ιταλοί που αναλαμβάνουν το 50% του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος...

Ποιοι είναι οι Ιταλοί που αναλαμβάνουν το 50% του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος και το τρένο από Ψαθόπυργο μέχρι Ρίο

Με καθαρή κερδοφορία ύψους 16,3 χιλ. ευρώ έκλεισε το 2017 για την ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture, με έδρα τη Ρώμη που δραστηριοποιείται μέσω του ελληνικού παραρτήματός της στην ελληνική κατασκευαστική αγορά. Η εταιρεία έχει συστήσει με την Μηχανική κοινοπραξία η οποία τέθηκε σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2017 με στόχο την υλοποίηση του “συμβολαίου υπ’ αριθμόν 716”, όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα της χρήσης του 2017 που εξασφάλισε το Capital.gr.

To “κοντράτο Ν.716” δεν αφορά παρά το έργο της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος – Ρίο (113+000 – 123+500) αρχικού προϋπολογισμού 214 εκατ. (με ΦΠΑ), που ύστερα από δικαστικές περιπέτειες ετών κατακυρώθηκε στη GD Infrastrutture με έκπτωση 45,2%.

Η συμπόρευση του ελληνικού παραρτήματος της ιταλικής εταιρείας με την Μηχανική αναμένεται να συνεχιστεί και στα τμήματα του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος, δηλαδή στις εργολαβίες Κάτω Αχαΐα- Σαγαίικα (6η κατά σειρά δημοπράτησης) και Μιντιλόγλι – ΒΙΠΕ Πάτρας (8η ).

Η GD Instrastrutture έχει μειοδοτήσει, έχοντας προσφέρει έκπτωση 53,40% και 52,4% για την πρώτη (αρχικού ύψους 74,3 εκατ. ευρώ) και τη δεύτερη (74,4 εκατ.) αντίστοιχα.

Στην ελληνοϊταλική σύμπραξη καταλήγουν και τα τμήματα Δουναίϊκα – Αμαλιάδα (54,5 εκατ.) και Αμαλιάδα – Κυλλήνη (57,45 εκατ.) για τα οποία είχε, αρχικά, μειοδοτήσει, η Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα, χωρίς όμως, να καταφέρει να ανανεώσει τις εγγυητικές επιστολές για τα δύο αυτά έργα.

Ας σημειωθεί ότι για τα δύο αυτά έργα η ιταλική προσέφερε έκπτωση 49,3% και 46,4%, αντίστοιχα.

Όπως επισημαίνεται στην οικονομική έκθεση του 2017, η επίδραση του Ψαθόπυργος-Ρίο (όπως και των υπόλοιπων εργολαβιών) στα μεγέθη της εταιρείας θα φανεί στις προσεχείς χρήσεις.

Η GD Infrastrutture  με έδρα τη Via Guido D’arezzo είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, συστάθηκε το 2013 και έχει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 600.000 ευρώ.

To 2017 η εταιρεία, που έχει πρόεδρο τον Paulo Cernuto, εμφάνισε κέρδη προ φόρων 25.785 ευρώ βελτιωμένα κατά 30,85% σε σχέση με το 2016.

Το σύνολο του ενεργητικού της ιταλικής εταιρείας ανέρχεται σε 7,9 εκατ. ευρώ, το παθητικό 7,3 εκατ. ευρώ, ενώ τα ίδια κεφάλαια και η καθαρή κερδοφορία διαμορφώνονται σε 625,9 χιλ. ευρώ και 16,3 χιλ. ευρώ, αντίστοιχα.

 

ΠΗΓΗ

Most Popular

«Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον» από την Αγρυπνία των Θεοφανείων στη Μονή Βατοπαιδίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων: «Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον», ήχος δ΄ άγια, μάθημα Λιτής Θεοφανείων, μέλος Ματθαίου Βατοπαδινού (+1849) Ψάλλει ο Χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων Ζωντανή ηχογράφηση από την αγρυπνία των Θεοφανείων 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Όμικρον που αναφέρεται επίσης ως B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: BA.1, BA.2 και BA.3, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι πάνω από το 99% των περιπτώσεων που προσδιορίστηκαν ήταν BA.1. Η ΒΑ.2 όμως έχει αρχίσει επίσης να ανιχνεύεται σε αρκετές χώρες. Η BA.2 φαίνεται να έχει 28 διαφορές σε σύγκριση με τη BA.1 (ενώ έχουν 32 κοιν

Μητσοτάκης για «Απάτητα Βουνά»: Μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης

«Θέτουμε σε ένα καθεστώς πολύ αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης έξι παρθένα βουνά: Τα Λευκά Όρη, τον Ταΰγετο, το Σάος στη Σαμοθράκη, την Τύμφη και τον...

Κυβερνοεπίθεση στη Βουλή: Χάκερ επιχείρησαν να υποκλέψουν λογαριασμούς

Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε η Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να απ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!