Αρχική Διάφορα Ποια παιδιά δικαιούνται να πάνε δωρεάν κατασκήνωση

Ποια παιδιά δικαιούνται να πάνε δωρεάν κατασκήνωση

Αρχίζουν από την Πέμπτη στις 8 π.μ. (μέσω διαδικτύου) οι αιτήσεις  για το φετινό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Aπό μεθαύριο, Πέμπτη 12 Απριλίου, στις 8 το πρωί, αρχίζει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων τόσο των δικαιούχων όσο και των παρόχων κατασκηνωτικών επιχειρήσεων για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2018. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μόνο μέσω διαδικτύου στην πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) έως την 1η Μαΐου, στις 11.59 το βράδυ.

Το φετινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, στο οποίο μπορούν να ενταχθούν 70.000 παιδιά χαμηλόμισθων και ανέργων (10.000 παιδιά περισσότερα από πέρυσι), θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου έως τις: α) 3 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και β) τις 10 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά με αναπηρία.

Οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενα είναι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2002 έως την 14η Ιουνίου 2012. Οι ωφελούμενοι μπορούν να διαμείνουν στην παιδική κατασκήνωση έως 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αποχώρησης.
Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο από πιστοποιημένους χρήστες, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του οργανισμού. Οσοι χρήστες δεν έχουν πιστοποιηθεί στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις υπηρεσίες στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet. Με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν και ως χρήστες του ΟΑΕΔ.
Αιτήσεις υπαγωγής των παιδιών τους στο φετινό πρόγραμμα μπορούν να κάνουν εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2016 έως 28.000 ευρώ, που το 2017 είχαν:

• Τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης ή
• Ελαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
• Ελαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή
• Συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας, καθώς και
• Εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τουλάχιστον τεσσάρων μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση. Οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν θα επιδοτηθούν για τη διαμονή των παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση με τη χορήγηση «Επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις» (ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού).

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Parkingstream: Πάρκινγκ χωρίς κόπο, γρήγορα και με ασφάλεια

Η ζωή μας γίνεται πιο εύκολη, πιο άμεση, πιο αληθινή! Η Ελλάδα, ο κόσμος βρίσκεται ήδη μέσα στο ρεύμα μίας νέα τεχνολογικής επανάστασης, που...

Ξεκινά 1η Ιουνίου η προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης για μικρές επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Μικρές επιχειρήσεις, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά πρόσωπα έχουν τη δυνατότητα από την 1η Ιουνίου 2021 να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τράπεζες, διαχειριστές δανείων,...

Γεωργιάδης: Έρχεται γενναία και μη επιστρεπτέα στήριξη του τουρισμού

Ένα «γενναίο» και μη επιστρεπτέο πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό ετοιμάζει η κυβέρνηση όπως υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνις...

Γ. Λαγός: Πρώτη μερα στην απομόνωση – Τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες

Στην απομόνωση των φυλακών Δομοκού θα διανυκτερεύσει ο Γιάννης Λαγός, στο πλαίσιο της διαδικασίας, που τηρείται αυστηρά, σχετικά με τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του κορωνοϊού...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!