Ποια είναι η πιο μύχια επιθυμία των περισσότερων, αν όχι όλων, των ετεροφυλόφιλων ανδρών του πλανήτη; Να κάνουν σεξ με πολλές γυναίκες.

Τι πρέπει, λοιπόν, να έχει ο άνδρας, για να έλξει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί στο κρεβάτι του; Εξωστρέφεια, ευχάριστη διάθεση, συναισθηματική σταθερότητα και ευσυνειδησία, απαντούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Queensland στην Αυστραλία. Και όχι απαραίτητα six pack και γεμάτο πορτοφόλι.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 2.997 ετεροφυλόφιλους άντρες και 1.480 ετεροφυλόφιλες γυναίκες και ανακάλυψαν ότι αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά συνάδουν με μεγαλύτερη συχνότητα ερωτικών συνευρέσεων. Επιπλέον η μεγαλύτερη εξωστρέφεια συνδέθηκε με την απόκτηση περισσότερων παιδιών.

Τα αποτελέσματα διέφεραν αισθητά στις γυναίκες. Εκείνες είχαν σεξουαλικές επιτυχίες, όταν ήταν πιο εξωστρεφείς, ενώ, αν είχαν πιο ευχάριστες προσωπικότητες, έκαναν περισσότερα παιδιά.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι αυτό, που κάνει τους άνδρες να μεταμορφώνονται σε αντικείμενα πόθου για τις γυναίκες, είναι συγκεκριμένοι συνδυασμοί στοιχείων της προσωπικότητάς τους.

“Η ιστορία έχει δείξει ότι τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα έχουν βοηθήσει τους άντρες και τις γυναίκες να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στην εργασία, στην άθληση, στην απόκτηση αγαθών και, τελικά,στην επιβίωσή τους”, εξήγησε ο επικεφαλής της επιστημονικής μελέτης Dr Stephen Whyte.

“Παρόλα αυτά, λίγα είναι γνωστά για τα πλεονεκτήματα ή για τα μειονεκτήματα που προσφέρουν τα συγκεκριμένα στοιχεία προσωπικότητας στο να είναι κάποιος σεξουαλικά επιτυχημένος.

Τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ποικιλία σε συγκεκριμένα ανδρικά χαρακτηριστικά και στους ιδιαίτερους συνδυασμούς τους μπορεί να τους δώσει το πλεονέκτημα στο σεξ και στην αναπαραγωγή, αλλά αυτό δεν προκύπτει από τη μελέτη μας στις γυναίκες”.

Η νέα έρευνα δημοσιεύθηκε στην ιατρική έκδοση Personality and Individual Differences.