Αρχική Uncategorized Ποια είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα; Ετοιμαστείτε...

Ποια είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση εδώ και 40 χρόνια στην Ελλάδα; Ετοιμαστείτε για τις “no human zones”

Του Άρη Δημόπουλου

Αποφασισμένοι να εργαστούν πολύ σκληρά για την υλοποίηση όλων των παγκοσμιοποιητικών στόχων στην Ελλάδα είναι οι κυβερνώντες, εισάγοντας εκτός από την “πράσινη βιώσιμη πολιτική”, νέες…μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν το πρόσωπο της ελληνικής ενδοχώρας.

Ο λόγος για τους δασικούς χάρτες και την χαρτογράφηση κάθε σπιθαμής του ελληνικού εδάφους, που έχουν σαν απώτερο στόχο την τάχιστη οριοθέτηση των κατοικήσιμων και μη κατοικήσιμων περιοχών ή αλλιώς των…”no human zones” .

Ορισμένοι, όπως ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, την χαρακτηρίζουν ως την σημαντικότερη μεταρρύθμιση, την οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 40 χρόνια απέφευγαν να υλοποιήσουν.

“Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο, που να λαμβάνει υπόψη τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής επαρχίας. Σ’ αυτό το στόχο θα βοηθήσει καθοριστικά η ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών και αμέσως μετά το άλλο μεγάλο έργο, που είναι το δασολόγιο. Οι δασικοί χάρτες είναι ένα έργο που θα επιλύσει αρκετά χρόνια προβλήματα του αγροτικού χώρου, θα καθορίσει οριστικά τις αγροτικές και δασικές εκτάσεις, θα ρυθμίσει το ζήτημα των επιλέξιμων εκτάσεων για την καταβολή των επιδοτήσεων, όσο και την κυριότητα των εκτάσεων αυτών. Δηλαδή, είναι ένα έργο ουσιαστικής αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής σημασίας., Ένα έργο βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων της χώρας μας”.

Τα παραπάνω σημείωσε άλλος ένας υπέρμαχος των δασικών χαρτών από την ελληνική επικράτεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής Δημήτρης Γάκης, υπερτονίζοντας ξανά και ξανά τον όρο “βιωσιμότητα”.

Σε άμεση προτεραιότητα έρχονται πλέον τα οικοσυστήματα και όχι ο ανθρώπινος παράγοντας, καθότι τα πρόστιμα και οι κυρώσεις στις περιπτώσεις μη…ασφάλισης των εκτός σχεδίου πόλης κατοικιών θα είναι εξοντωτικές.

Τόσο πολύ σε σημείο που το εκάστοτε κτίσμα θα θεωρείται “παράνομο” και η κατεδάφισή του θα είναι πλέον μονόδρομος, ακόμη και στις περιπτώσεις που αποτελεί κύρια κατοικία. 

Οι δασικοί χάρτες προχωράνε, όπως προχώρησαν στην Ελλάδα του 2017 και τα σχέδια πόλης, με σχετικά μεγάλη επιτυχία και…υπακοή από τον ελληνικό λαό. 

Η συνέχεια, λίγο πολύ γνωστή. Όποιος τολμά να καταπατά ακόμη και αγροτοδασικές εκτάσεις για προσωπικό του όφελος (π.χ. γεωργία) χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνωματεύσεις από το κράτος, θα “βαφτίζεται” τρομοκράτης. 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Οκτώ στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν ταλέντα – Οι πιο δυσεύρετες δεξιότητες

Το 80% των εργοδοτών στην Ελλάδα αναφέρουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων λόγω της έλλειψης ταλέντων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης της...

Χρ. Σταϊκούρας: Επιπλέον πόρους, άνω του 1,5 δισ. ευρώ για τον τομέα υγείας

Στις δράσεις που περιλαμβάνει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» για την ενίσχυση, τη βελτίωση και τη μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας, των...

Γ. Ζαββός: Προτεραιότητα η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής Χρηματοοικονομικής Παιδείας

Τη χάραξη Εθνικής Στρατηγικής Χρηματοοικονομικής Παιδείας, με δράσεις που θα προσαρμόζονται στις σύγχρονες εξελίξεις και θα αξιολογούνται τακτικά για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητάς τους,...

Υπουργείο Ανάπτυξης: Παράταση για τις επενδύσεις αναπτυξιακών νόμων πριν το 2004

Παράταση για την ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων τα οποία έχουν υπαχθεί στους αναπτυξιακούς νόμους του 1982, 1987 και 1990 και για τα οποία οι επιχειρήσεις...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!