Αρχική Απόψεις Πιστοί στην «Μεγάλη Ιδέα» του Έθνους και του Χριστού

Πιστοί στην «Μεγάλη Ιδέα» του Έθνους και του Χριστού

Είναι ανάγκη να πιστεύουμε όλοι οι Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί ως μία δύναμη, μία φωνή, συγκροτημένοι και πειθαρχημένοι ότι αυτή την στιγμή έχουμε την ευθύνη της κατευθύνσεως του σκάφους που λέγεται Ελληνική Πολιτεία. Δυστυχώς, το ιερό σκάφος της Ελληνορθοδοξίας παρεξέκλινε επικίνδυνα από του Θεού την καθοδηγούμενη πορεία διατήρησης του εθνικού και θρησκευτικού οράματος δια την «ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ».
Από της τρισκατάρατης Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν τα εκάστοτε ΚΥΝΟ-βολευτικά κόμματα του αντίχριστου πολιτικού καθεστώτος παραιτήθηκαν προκλητικώς, από την ευλογημένη ευχή της Υπεραγίας Θεοτόκου, δια την αποκατάσταση του Ελληνικού Έθνους. Όπου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Θεοτοσκέπαστη Ελληνική Κωνσταντινούπολι.

Χρέος μας η αυτοθυσία

Εκ του Θεού έλαχε ο κλήρος εις τους ανδρείως αγωνιζομένους της αυτοθυσίας υπέρ των μεταγενέστερων και υπό την έννοια της αυτοθυσίας μας επιβάλλεται αυτό το οποίον οφείλουμε να προσφέρουμε χωρίς καμία επιμέτρηση ως προς τις απολαβές, αυτό το οποίον οφείλουμε να δώσουμε και όχι αυτό το οποίον δικαιούμαστε να ζητήσουμε (άξιος γαρ ο εργάτης του μισθού αυτού) Κ.Δ.Λουκ.10,7. Μας επιβάλλεται να δώσουμε τον εαυτό μας δια να ζήσει αυτός ο τόπος, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Άλλωστε οι καιροί επιτάσσουν θυσίες και θαρραλέες πρωτοβουλίες. «Από τον Θεό προορίζεται το Ελληνορθόδοξο Έθνος να δοκιμάζεται δια την πίστη του».
Εφόσον η πίστη μας προς τον Θεό και η αγάπη μας προς την Πατρίδα παραμένουν ακλόνητες, δεν έχουμε παρά μόνον ως οδηγοί να συνταχθούμε σε διάταξη επιθέσεως την οποία θα πραγματοποιήσουμε ανά πάσα στιγμή, μαχόμενοι δι’ αντικειμενικούς σκοπούς, η κατάκτηση των οποίων είναι απαραίτητη δια την περαιτέρω ζωή του Έθνους μας. Η οποιαδήποτε δειλία, οποιαδήποτε στάσις, οποιαδήποτε ανατροπή της διατάξεως επιθέσεως προς τους αντικειμενικούς σκοπούς μας, σημαίνει απώλεια εις την γενική προσπάθεια, την οποίαν καταβάλλει το Έθνος προς τον αντικειμενικό σκοπό που είναι η ζωή μας και η ζωή της Ελλάδος….

Πρωτοπόροι στον αντικειμενικό σκοπό

Η Ελλάς είναι η ζωή όλων μας και η κατάκτηση του αντικειμενικού σκοπού «ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» είναι κατάκτηση του αντικειμενικού σκοπού της ζωή μας. Και επειδή και ο Θεός έθεσε δι΄ όλους μας έντονο το ένστικτο της αυτοσυντηρήσεως, μαχόμενοι πρωτοπόροι εις την διάταξη επιθέσεως προς τον αντικειμενικό σκοπό που λέγεται «ζωή των Ελληνορθοδόξων» μη δειλιάσετε, μη καμφθείτε, μη σκεφθείτε οτιδήποτε άλλο. Οφείλουμε να ανέλθουμε πρωτοπόροι εις τον αντικειμενικό σκοπό αναφωνούντες όλους τους Ελληνορθοδόξους, όλον τον περιούσιο αυτοκρατορικό λαό του Θεού, οι οποίοι οφείλουν να συνταχθούν με την διάταξη της επιθέσεως επί του αντικειμενικού σκοπού που λέγεται «ζωή της Ελλάδος».
Πες στον εαυτό σου. «Εγώ θα σώσω τον τόπο, γιατί αν δεν τον σώσω εγώ ο τόπος αυτός δεν μπορεί να σωθεί». (Ίων Δραγούμης)
Μόνον τότε θα έχει πραγματοποιηθεί η Αποκατάσταση του Έθνους των Ελληνορθοδόξων Χριστιανών. Με την ανάκτηση της Κωνσταντινουπόλεως. Το ιερό Έθνος του Θεού και το αγαπημένο της Υπεραγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας, θα βρίσκεται πλέον σε χέρια θεοφιλεστάτων ανθρώπων, με Θεοκρατούμενη Θεοφώτιστη Θρησκευτική Στρατιωτική και Πολιτική ηγεσία. Η δόξα του Τριαδικού Θεού και το μεγαλείο του Ελληνορθόδοξου Λαού εις πίστη Χριστό θα λαμπρύνουν δι΄ ακόμα μία φορά (και τελευταία) την ανθρωπότητα.

Να πραγματοποιήσουμε το Μέγα Θαύμα

Ο Ελληνορθόδοξος Χριστιανικός λαός του Θεού, ο εργάτης και αγωνιστής της Εθνικής Ιδέας οραματίζεται δια το Μέγα θαύμα της Ιστορίας, αυτό που δεν πραγματοποιήθη κατά την διάρκεια των δύο εκείνων πολέμων των ετών 1912 και 1913 όπου η Ελλάς περήφανη και περίλαμπρη αναλάμβανε το κατά τους Μηδικούς πολέμους και το επί του Μεγάλου Αλεξάνδρου σφρίγος, νικώντας κατά γην και κατά θάλασσαν. «Το της δε χώρας ου γεγήρακε σθένος». (Σοφοκλής Οιδίπους επί Κολωνώ 726).
Όπως έτεινε και τείνει, αγωνίστηκε και αγωνίζεται ενδελεχώς ο λαός του Θεού, προς ανάκτηση της Βασιλεύουσας (όπως οι Αυτοκράτορες της Κωνσταντινουπόλεως δεν την ονόμαζαν πάντοτε με το όνομα της αυτό, αλλά με μεγάλη ευχαρίστηση με το ωραίο και λίαν εκφραστικό όνομα «η Βασιλεύουσα») της προαιωνίου, της Εθνικής, της ιστορικής κληρονομιάς της. Την Πόλι αυτή «το Χάρμα και η Ελπίς του Γένους», όπως απεκάλεσε αυτήν με τρυφερότητα και προφητική έμπνευση κατά την προ της Αλώσεως ο μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος υπερασπιστής της ο τελευταίος Έλληνας Αυτοκράτορας αυτήν την κατ’ εξοχήν Πόλιν την αληθινή Ελληνικήν Πόλιν επιδιώκει ν’ ανακτήσει και θα επιδιώξει με κάθε δύναμη αιωνίως.

γράφει ο Γ.Ο.Χ. Δημήτριος Κυριακίδης*

*Ο άνθρωπος του Θεού και του Σπαθιού…

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης στους Αγίους Αναργύρους: Πάρκο τεχνολογίας το παλιό αμαξοστάσιο του ΟΣΕ

Στην υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού και της ΟΣΕ - ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση του οικοπέδου του παλιού αμαξοστασίου...

Θ. Σκυλακάκης: H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου

H αγορά ενδέχεται να ανοίξει στις 16 Μαρτίου ανέφερε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ενώ...

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο πανδημίας: «Ορατή η νίκη, απομένουν λίγα βήματα εφόσον προσέξουμε»

Το μήνυμα ότι η νίκη κατά της πανδημίας του κοροναϊού είναι ορατή στον ορίζοντα και θα έρθει νωρίτερα εφόσον φανούμε προσεκτικοί στέλνει ο πρωθυπυοργός...

ΚΙΝΑΛ: Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων

«Η ΝΔ και τα στελέχη της θεωρούν ότι βρίσκονται υπεράνω του νόμου και των κανόνων και ότι νομίζουν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, ακόμη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!