Αρχική Απόψεις Περί Farage, UKIP, ευρωσκεπτικισμού

Περί Farage, UKIP, ευρωσκεπτικισμού

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο γεγονός όταν μας δίνεται η ευκαιρία, μέσα από τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας, να διευκρινίζουμε ακόμα περισσότερο κάποια ζητήματα. Μία τέτοια αφορμή αποτελούν δύο σχόλια στο χθεσινό (16/2/2017) άρθρο με τίτλο “Δάσκαλε που δίδασκες…“, που οι απαντήσεις τους, πιστεύουμε, πως θα ενδιαφέρουν και άλλους και γι’ αυτό δημοσιεύονται ως άρθρο.

Το πρώτο σχόλιο-ερώτημα είναι από τον αγαπητό και φιλομαθή Θάνο Βλασόπουλο που αναφέρει: «Μανώλη αυτή η πληροφορία που μας δίνεις για τον πρωτεργατη του Brexit ότι περιμένει λεφτά από τον Trump Δεν αναφέρθηκε από εναλλακτικά ΜΜΕ της πατριδας τουλάχιστον σε όσα ενημερώνομαι (pronews.gr,pentapostagma.gr).
Το μόνο που δημοσιοποιηθηκε για την παραίτηση του σύμφωνα παντα εναλλακτικά ΜΜΕ είναι για προσωπικούς λόγους και θέλει προσωπική ζωή.
Επίσης δημοσιοποιηθηκε μερικούς μήνες μετά ότι το UKIP τα χρήματα που έδινε η ΕΕ για αυτό το κόμμα χρησιμοποιηθηκαν για το Brexit και έχει πρόβλημα μαζί του ή ίδια και τέλος η τράπεζα χορηγός του UKIP απείλησε επίσης ότι θα κόψει την χρηματοδότηση.
Είναι όλα αυτά αλήθεια; Έχεις να μας πεις κανένα σχόλιο Μανώλη;
».

Πράγματι, ο αγαπητός Θάνος έχει δίκιο λέγοντας πως τα εναλλακτικά Μέσα Ενημερώσεως δεν αναφέρουν πολλά πράγματα σχετικά με την πορεία του Farage από το δημοψήφισμα και μετά. Αυτό οφείλεται στο ότι και αυτά με την σειρά τους εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα ή θέλουν να παρουσιάσουν κάποιους Ευρωπαίους (και ίσως όχι μόνο) πολιτικούς ως παραδείγματα προς μίμηση.

Ο Farage, ωστόσο, αποδείχθηκε πως έχει δική του προσωπική agenda (και όχι Βρετανική) από όλα όσα έπραξε έπειτα από την παραίτησή του. Πριν αναλάβει επισήμως ο Trump την προεδρία συναντήθηκε μαζί του τρεις φορές, προλαβαίνοντας ακόμα και την μετέπειτα επίσκεψη της Βρετανίδος πρωθυπουργού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται -μάλλον όχι άδικα- πως είναι ήδη συνεργάτης στην κυβέρνηση του Trump ως σύμβουλος στα θέματα που άπτονται των σχέσεων ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτό πιστεύω απαντάει, εν μέρει, και στο δεύτερο σχόλιο, που ανωνύμως αναφέρει «Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Ο Φαρατζ μετά το brexit είχε δυο επιλογές: ή να κλείσει το κόμμα, αφού είχε πετύχει το σκοπό του, ή να το συνεχίσει διεκδικώντας την εξουσία και την εφαρμογή του brexit. Απ τη στιγμή που επέλεξε το δεύτερο η προσωπική παραίτηση ήταν μονόδρομος. Το όνομα του είχε συνδεθεί με το αίτημα του brexit και δεν είχε ακόμα κατορθώσει να αποποιηθεί πλήρως τον τίτλο του γραφικού – περιθωριακού. Επίσης, είχε αρχίσει να σκουριάζει (στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δεν βγήκε βουλευτής) κι αμφισβητουνταν μέσα στο κόμμα του. Οπότε αν παρέμενε πρόεδρος του UKIP τότε αυτό δεν επρόκειτο να ερχόταν στην εξουσία αλλά μάλλον θα απορροφούνταν σταδιακά από τους tories. Μην ξεχνάμε, έπειτα, ότι αυτοπροταθηκε για την ομάδα διαπραγματευσης του brexit».

Σε αντίθεση με το πρώτο σχόλιο, το δεύτερο είναι παντελώς αυθαίρετο και δεν βασίζεται στην πραγματικότητα και στα γεγονότα. Ο/Η συγγραφέας του αγνοεί πως το UKIP στις τελευταίες εκλογέςεξελέγη τρίτο κόμμα, αλλά ο απαρχαιωμένος εκλογικός νόμος του Ηνωμένου Βασιλείου του στέρησε την είσοδο στο Βρετανικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, το UKIP δεν ιδρύθηκε μόνο για να αποσύρει το Ηνωμένο Βασίλειο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά έχει δική του πολιτική πρόταση που αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του. Ο Farage εγκατέλειψε γιατί -όπως έδειξε η συνέχεια- είχε προαποφασίσει το επόμενο βήμα του. Προσωπικά, όταν παραιτήθηκε του απέστειλα επιστολή, στο πνεύμα αυτού του άρθρου, τονίζοντας πως ο αγώνας για να πάρουμε την Πατρίδα μας πίσω δεν τελειώνει ποτέ!

Και κάτι τελευταίο για να ολοκληρώσω με το ανώνυμο άρθρο: Ο Trump δηλαδή πιστεύετε έχει αποβάλει τον τίτλο του γραφικού-περιθωριακού και έτσι εξελέγη; Δεν νομίζω!

Επανερχόμενος στο σχόλιο του αγαπητού Θάνου και σε ό,τι αφορά στην χρηματοδότηση του UKIP, θα ήθελα να επισημάνω πως πράγματι υπήρξε η σκέψη από την Ε.Ε. να κοπεί η επιχορήγησή του λόγω του ότι το κόμμα πρεσβεύει αντίθετα από τις αρχές της Ενώσεως. Ωστόσο, επειδή ακριβώς δεν μπορεί και δεν αποδείχθηκε ποτέ το ότι τα χρήματα της επιχορηγήσεως του UKIP χρησιμοποιήθηκαν στην προεκλογική εκστρατεία υπέρ της BRexit, το όλο ζήτημα έμεινε στα λόγια και το κόμμα εξακολουθεί και χρηματοδοτείται κανονικά.

Σε ό,τι αφορά στην τράπεζα-χορηγό του UKIP, που αναφέρει το σχόλιο, δεν γνωρίζω την ύπαρξη καμίας τράπεζας με την ιδιότητα του χορηγού του UKIP. Άλλωστε οι Δυτικοί και οι φιλοευρωπαϊστές της Βρετανίας πέτυχαν τον σκοπό τους μετά την παραίτηση του Farage. Το κόμμα ήταν καθαρά προσωποπαγές και δεν υπάρχει κανείς να συνεχίσει το έργο, άρα δεν συντρέχει λόγος να το πολεμήσουν. Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως η διάλυσή του είναι απλά θέμα χρόνου.

Θα επαναλάβω ακόμα μία φορά πως είναι χαοτική η διαφορά ανάμεσα στον Πατριώτη και στον εθνικιστή. Πατριώτης μπορεί να είναι μόνο ο συνειδητά πιστός άνθρωπος! Εθνικιστής μπορεί να είναι ο καθένας…

Του Μ. Βολουδάκη

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Α. Συρίγος: «Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η ΕΘΑΑΕ πολύτιμα εργαλεία για την αναδιάρθρωση των πανεπιστήμιων»

«Η ίδρυση της ΕΘΑΑΕ (Ανεξάρτητης Αρχής για την Ανώτατη Εκπαίδευση) και η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποτελούν δυο πολύτιμα εργαλεία για την αναδιάρθρωση των πανεπιστημίων»,...

To χρονοδιάγραμμα για το restart των οικονομικών δραστηριοτήτων – Τι ισχύει για την εστίαση σε κλειστούς χώρους

Τον οδικό χάρτη για την εκκίνηση δραστηριοτήτων που παραμένουν κλειστές έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από αύριο 14 Μαΐου ανοίγουν...

Δ. Βλαστός (ΕΤΑΔ): Στοχεύουμε σε βιώσιμες επενδύσεις και είμαστε δεκτικοί σε προτάσεις επενδυτών από όλες τις αγορές

Στο ρόλο της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στην προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και στο επενδυτικό πλάνο που υλοποιεί η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ)...

85η ΔΕΘ: Στις 11-19 Σεπτεμβρίου με φυσική παρουσία και τιμώμενη χώρα την Ελλάδα

Η 85η ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 11-19 Σεπτεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η ΔΕΘ θα αποτελέσει...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!