Αρχική Κοινωνία Πειραιώς: Μήνυμα Μεγάλου για νέα μείωση προσωπικού

Πειραιώς: Μήνυμα Μεγάλου για νέα μείωση προσωπικού

Μερικές μέρες μετά την αυλαία του προγράμματος εθελούσιας εξόδου, μέσω του οποίου οδηγήθηκαν στην έξοδο γύρω στους 1.000 εργαζόμενους της Πειραιώς, ενώ έκλεισαν τουλάχιστον 45 καταστήματα, ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου προανήγγειλε νέα μείωση του προσωπικού της τράπεζας!

Το μήνυμα της διοίκησης, για περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων εστάλη μέσω του Σύλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ). Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του σωματείου μετά την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς, συμπεριλαμβάνεται η επισήμανση του Χρήστου Μεγάλου ότι «μεσομακροπρόθεσμα υπάρχει η υποχρέωση στο ΤΧΣ και τον SSM, ο αναλογικός ισοσκελισμός του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού».

Η δήλωση μεταφράζεται ως πρόθεση απομάκρυνσης πολλών ακόμα εργαζόμενων της τράπεζας σε κοντινό ορίζοντα. Κι αυτό καθώς η Πειραιώς, που πλέον ελέγχεται από το ΤΧΣ (έχει το 61,3% των μετοχών) εξακολουθεί να είναι η τράπεζα με τον μεγαλύτερο αριθμό τραπεζοϋπαλλήλων (υπολογίζονται στους 9.700 στις αρχές του 2021) και με απόσταση από τις άλλες συστημικές. Για να γίνει αντιληπτό τι εννοεί ο Χρ. Μεγάλου μιλώντας για «αναλογικό ισοσκελισμό του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού», αναφέρεται ότι το προσωπικό της Εθνικής το ίδιο διάστημα υπολογίζεται σε περίπου 8.000 άτομα, ενώ αντίστοιχα της Eurobank σε 7.200 και της Alpha Bank σε 6.400.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΠ μεταφέρει τις θέσεις του Χρ. Μεγάλου για το μέλλον της τράπεζας, όπως εκφράστηκαν στη συνάντηση της 14ης Ιανουαρίου ως εξής:

«Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η μετοχοποίηση της Τράπεζας υπέρ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ.), οι όροι, οι συνθήκες και το χρονικό διάστημα που θα γίνει η επανιδιωτικοποίηση της Τράπεζας και τι θα σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έκανε ανάλυση της ισχύουσας οικονομικής πραγματικότητας για την Τράπεζα, έπειτα και από τη μετοχοποίηση υπέρ του Τ.Χ.Σ. Ο σχεδιασμός της Τράπεζας σε συμφωνία με το Τ.Χ.Σ. προβλέπει την επανιδιωτικοποίηση της σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Υπερτόνισε την ανάγκη επιτυχίας του εγχειρήματος αυτού, σε αντιδιαστολή με τις εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν, αν η Τράπεζα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παρόν ιδιοκτησιακό καθεστώς. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι δεν υπάρχει στην Ευρώπη καμία Τράπεζα, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών ανήκει σε εποπτικό φορέα.

Συμπλήρωσε ότι η Τράπεζα βίωσε στο παρελθόν δύσκολη οικονομική συγκυρία, με αυξημένες τις πιθανότητες της μεταφοράς των δραστηριοτήτων της στις άλλες συστημικές τράπεζες. Σήμερα, μετά την μετατροπή των ομολογιών (Cocos) σε μετοχές, η Τράπεζα βρίσκεται σε καλύτερο οικονομικό επίπεδο σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς όμως να έχει αποφευχθεί εντελώς η πιθανότητα του κινδύνου. Κυρίαρχη προσπάθεια της Διοίκησης – ανέφερε – είναι η απόλυτη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να επιτευχθεί ευκολότερα και με καλύτερους όρους, η επανιδιωτικοποίηση.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Τράπεζα πρέπει να βελτιώσει συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες, με πρώτο στόχο την περαιτέρω μείωση των κόκκινων δανείων, να μεριμνήσει για τις οικονομικές συνέπειες που θα επιφέρει η πανδημία και ανέφερε ότι μεσομακροπρόθεσμα υπάρχει η υποχρέωση στο Τ.Χ.Σ. και τον SSM, ο αναλογικός ισοσκελισμός του προσωπικού στα όρια του ανταγωνισμού».

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές έλλειμμα 1,4 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο – Ποιοι φόροι τον «εκτροχίασαν»

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,473 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προυπολογισμός τον Ιανουάριο του 2021 έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,031 δισ. ευρώ. Τον αντίστοιχο μήνα του 2020...

Γεννηματά: Δεν θα σας επιτρέψουμε να θάψετε το ζήτημα κάτω από τόνους πολιτικής λάσπης

«Στην προσπάθειά σας να στρέψετε τα βλέμματα μακριά από τα προβλήματα βρίσκετε πρόθυμους συμμάχους στην Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν είναι πρώτη φορά. Ο ένας μοιάζει...

Μίχαλος προς Λαγκάρντ και φον ντερ Λάιεν – Αναγκαία η «συγχώρεση χρέους» – Οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος απέστειλε σήμερα επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν...

Ευρωζώνη : Βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

Αυξήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας επιχειρήσεων και νοικοκυριών που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (economic...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!