Αρχική Οικονομία ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ & ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ...

ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΓΙΑ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ & ΤΑΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ
Ενώ θα έχουν δυνατότητα προσφυγής τελικά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και οι επιχειρήσεις με οφειλές τουλάχιστον 85% σε έναν πιστωτή !!!

Το αργότερο την Τετάρτη μετά το Πάσχα αναμένεται να προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, καθώς οι διαδικασίες δρομολογούνται ταχύτατα, αλλά μάλλον δεν θα καταστεί δυνατή η ψήφιση μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές.

Στην τελική του μορφή το νομοσχέδιο περιέχει ορισμένες αλλαγές οι οποίες λειτουργούν ευνοϊκά για τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τις επιχειρήσεις που έχουν το 85% των οφειλών τους σε έναν πιστωτή.

Συγκεκριμένα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες εξαιρούνται από τον εξωδικαστικό συμβιβασμό (καθώς έχουν τη δυνατότητα προσφυγής στο Νόμο Κατσέλη) στην τελευταία εκδοχή του νομοσχεδίου τους δίνεται η δυνατότητα να διεκδικήσουν αντίστοιχη μεταχείριση, μόνον όμως για τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι οι οφειλέτες που εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου ή είναι φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα, έχουν τη δυνατότητα να προτείνουν στο Δημόσιο και στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης λύσεις ρύθμισης οφειλών ανάλογες με αυτές που αποδέχονται ή προτείνουν (Δημόσιο και Φορείς) στο πλαίσιο της διαδικασίας εξωδικαστικής ρύθμισης οφειλών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα μπορούν να ζητούν από την Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία να τους ρυθμιστούν οι οφειλές έως και σε 120 δόσεις, όπως προβλέπει ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις επιχειρήσεις.

Νομικοί παράγοντες που ασχολούνται με το ζήτημα τόνιζαν ότι το συγκεκριμένο «παράθυρο» θα έπρεπε να ανοίξει περισσότερο, δηλαδή να δοθεί η δυνατότητα στους ελεύθερους επαγγελματίες να υπάγονται κανονικά στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και για τα τραπεζικά τους δάνεια, αλλά η ρύθμιση αυτή δεν πέρασε στο νομοσχέδιο.

Μια άλλη σημαντική αλλαγή που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τουλάχιστον το 85% των οφειλών τους σε έναν πιστωτή, οι οποίες στην αρχική έκδοση του νομοσχεδίου εξαιρούνταν ρητώς και δεν είχαν τη δυνατότητα προσφυγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Στην τελευταία εκδοχή του νομοσχεδίου, όμως, δίνεται και σε αυτές τις επιχειρήσεις η δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση η οποία στη συνέχεια θα προωθείται για διμερή διαπραγμάτευση.

πηγη: newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Ομιλία του γ.γ. του ΕΒΕΑ Χαράλαμπου Μωραΐτη στη χθεσινή διαδικτυακή ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών

Η παρέμβαση του γενικού γραμματέα του ΕΒΕΑ Χαράλαμπου Μωραϊτη στη χθενική διαδικτυακή ενημέρωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. «Η εβδομάδα ξεκίνησε σε θετικό κλίμα για το...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Συμβούλιο Ρευστότητας: 12,2 δισ. ευρώ το 2020 στην πραγματική οικονομία – Ρυθμίστηκαν 396.621 δάνεια

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 20 Ιανουαρίου 2021, η πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ρευστότητας με τη συμμετοχή του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, της Ελληνικής...

Μητσοτάκης: Επέκταση στα 12 νμ στην Κρήτη και αλλού όποτε επιλέξουμε – Η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά

«Περισσότερο από δύο αιώνες μετά στην ίδια περιοχή η Ελλάδα μεγαλώνει ξανά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή έχοντας κάνει αναφορά στο ηνωμένο...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!