Αρχική Οικονομία Παράταση στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Παράταση στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

Νέα απόφαση του Γιώργου Χουλιαράκη δίνει προθεσμία έως την 1η Ιουλίου. Παραμένουν οι απειλές ποινών καθαίρεσης μελών του Δ.Σ και περικοπών στις επιχορηγήσεις για όσους δεν συμμορφωθούν.

Τέσσερις μήνες πίσω πηγαίνει η διαδικασία υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων φορέων της γενικής κυβέρνησης στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Την απόφαση είχε προαναγγείλει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πριν από περίπου δύο εβδομάδες μετά από συνάντηση με τον υπουργό . Στο αιτιολογικό της νεότερης απόφασης αναφέρεται ότι « απαιτείται εύλογο χρονικό διάστημα για τη λειτουργική και τεχνική προσαρμογή των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή τους στο θεσμοθετημένο Σύστημα Λογαριασμών Θησαυροφυλακίου».

Με τα νέα δεδομένα, οι φορείς έχουν περιθώριο έως την 1η Ιουλίου για τη μεταφορά των διαθεσίμων τους – μετά την πάροδο των δημοτικών εκλογών- ενώ αρχικά θα έπρεπε έως σήμερα να έχουν υλοποιήσει τη μεταφορά καθώς η αρχική απόφαση έδινε περιθώριο 30 ημερών από την έκδοσή της (24 Ιανουαρίου).

Κατά τα λοιπά, εξακολουθούν να ισχύουν οι απειλές ποινών για όσους δεν συμμορφωθούν. Παραμένουν σε ισχύ οι προβλέψεις της απόφασης που ορίζουν ότι σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του φορέα με το αρχικό ή το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα μεταφοράς πλεοναζόντων ταμειακών διαθεσίμων, το ΓΛΚ δύναται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επιβολή των κυρώσεων που προβλέπονται στον νόμο και αφορούν σε περικοπές επιχορηγήσεων και καθαιρέσεις μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων γενικής κυβέρνησης τα οποία δεν έχουν ακόμα κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 7,5 δισ. ευρώ και με τη συνδρομή τους τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου θα ξεπερνούσαν τα 40 δισ. ευρώ. Η αρχική απόφαση περί υποχρεωτικής μεταφοράς είχε εκδοθεί λίγες ημέρες πριν την έκδοση του πενταετούς ομολόγου, πολλαπλασιάζοντας με τη συνδρομή και του cash buffer των 33 δις ευρώ –τότε- το μήνυμα «λεφτά υπάρχουν»…

ΠΗΓΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony

Heading Out Withcolombian Brand New Brides Colombian Lady For Matrimony Orga­ni­za­tio­nal exper­tise and dili­gence are also appreciated selection for each boy. Ano­ther neces­sary bene­fit depends...

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside

Fun Texting adventures For Your Needs whilst your lover & simply because your lover just appropriate beside Just because your spouse is certainly not suitable...

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

We have to be in advance on your mass media and find the chances to speak about the facts of the goals going on....

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems

At the present time it appears that people fascinated moving a in addition to their awareness seems I assumed just as if your abdomen had...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!