Αρχική Οικονομία Παράταση με καπέλο ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ για τη ρύθμιση αδήλωτων κεφαλαίων !!!

Παράταση με καπέλο ετοιμάζει το ΥΠΟΙΚ για τη ρύθμιση αδήλωτων κεφαλαίων !!!

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΠΝΕΕΙ ΣΤΙΣ 31/5 ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ
Έως τώρα έχουν βεβαιωθεί φόροι άνω των 200.000.000 ευρώ !!!

Προς παράταση οδεύει η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr. To υπουργείο Οικονομικών δέχεται βροχή αιτημάτων από φοροτεχνικούς για να δοθεί παράταση με το σκεπτικό ότι πολλοί πελάτες τους επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους αλλά τα χρονικά περιθώρια για να υποβληθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι πολύ περιορισμένα καθώς η ρύθμιση εκπνέει στις 31 Μαΐου.

Όπως υποστηρίζουν από το ενδεχόμενο παράτασης της ρύθμισης δεν θα ωφεληθούν μόνο οι φορολογούμενοι που θα προλάβουν να ενταχθούν αλλά και το δημόσιο που θα εισπράξει περισσότερα χρήματα.

Το σχέδιο πρότασης που επεξεργάζεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο προβλέπει την παράταση της ρύθμισης τουλάχιστον για έναν μήνα με αύξηση του συντελεστή προσαύξησης του φόρου. Αυτό θα είναι και το επιχείρημα προς τους θεσμούς.

Με την υφιστάμενη μορφή της ρύθμισης ο φορολογούμενος που αποκαλύπτει εθελοντικά εισόδημα που απέκρυψε στο παρελθόν καταβάλει φόρο που υπολογίζεται με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που δηλώνεται ότι αποκτήθηκε το εισόδημα προσαυξημένο με συντελεστή τουλάχιστον 10%. Η πρόταση παράτασης θα προβλέπει προσαύξηση του συντελεστή τουλάχιστον στο 12% ή και υψηλότερα.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι η παράταση της ρύθμισης είναι επιβεβλημένη καθώς εισπρακτικά “πηγαίνει πολύ καλά”. Πιο συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν το συνολικό ποσό πρόσθετων φόρων που έχει ήδη βεβαιωθεί με τη ρύθμιση ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα η εισπραξιμότητα της ρύθμισης είναι εξαιρετικά υψηλή καθώς οι φορολογούμενοι εντάσσονται σε αυτήν οικειοθελώς.

Η ρύθμιση για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων με τη μορφή που θεσμοθετήθηκε έγινε ρύθμιση συνολικής περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων. Και αυτό διότι προβλέπει την υποβολή δηλώσεων για κάθε είδος φορολογίας με την καταβολή μόνο του προβλεπόμενου φόρου και της προσαύξησης.

πηγη: capital.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μητσοτάκης : Στόχος το ασφαλές Πάσχα και ένα ελεύθερο καλοκαίρι – Από τη Δευτέρα self test στους χώρους εργασίας

«Βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά...

Ταμείο Ανάκαμψης: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δανείζεται 150 δισ. ευρώ ετησίως έως το 2026

Το πρόγραμμα δανεισμού της από τις αγορές για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από το οποίο προκύπτει ότι θα δανείζεται...

Μειώθηκαν αισθητά οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα – Αύξηση στο μισθολογικός κόστος

Σημαντική «βουτιά» εμφάνισαν οι κενές θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, δείγμα των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της...

Μειώθηκαν αισθητά οι κενές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα – Αύξηση στο μισθολογικός κόστος

Σημαντική «βουτιά» εμφάνισαν οι κενές θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, δείγμα των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!