Αρχική Uncategorized Παππάς: Η Ελλάδα αποκτά εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Παππάς: Η Ελλάδα αποκτά εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών

Η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών Mobile World Congress στην Βαρκελώνη είναι ακόμη πιο ισχυρή με 25 ελληνικές εταιρίες, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η χώρα μας έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες να σχεδιάσει το μέλλον -πέρα από την φάση που πέρασε με τις οικονομικές δυσκολίες- επισήμανε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς που επισκέφτηκε σήμερα το ελληνικό περίπτερο.

Η Ελλάδα έχει αξιοζήλευτο εργατικό δυναμικό και καθώς βγαίνουμε από την κρίση αποκτά και εθνικό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, επισήμανε ο κ. Παππάς, τονίζοντας ότι οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να βελτιώσουν την παραγωγικότητα, να βελτιώσουν τη ζωή μας και ταυτόχρονα ο τρόπος αξιοποίησής τους να αποτελέσει τη βάση ώστε η κοινωνία να γίνει πιο λειτουργική, πιο δίκαιη, πιο δημοκρατική.

Σε αυτήν τη φάση τεχνολογικής ανάπτυξης η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού, όσο και μέσω των ρυθμιστικών αρχών, ώστε να βεβαιωθούμε ότι κανένας Έλληνας και καμία Ελληνίδα δεν θα μείνει πίσω από τις σημαντικές αυτές εξελίξεις και την πρόσβαση στις νέες αυτές τεχνολογίες.

Οι εφαρμογές είναι αμέτρητες, οι ιδέες περισσότερες, με πίστη στις δυνάμεις μπορεί να κάνουμε την έκπληξη, είπε ο υπουργός, παρουσία και του Γ.Γ. του Υπουργείου & Γ.Γ. Ενημέρωσης & Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου και του Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων Βασίλη Μαγκλάρα.

Τι είναι το MWC

Το Mobile World Congress στη Βαρκελώνη αποτελεί σε ετήσια βάση το σημαντικότερο γεγονός σε διεθνές επίπεδο στον τομέα κινητών επικοινωνιών και γενικότερα ψηφιακής τεχνολογίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιούνται δεκάδες σεμινάρια, συνέδριο και η έκθεση σε ένα χώρο που καλύπτει περισσότερα από 90.000 τ.μ, όπου παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις στον ευρύτερο τεχνολογικό χώρο από τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου, εθνικές αποστολές και φορείς από όλο τον κόσμο.

Οι επισκέπτες της έκθεσης για φέτος εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τους 100.000 από 200 χώρες του κόσμου περίπου. Οι εθνικές αποστολές θα είναι 160, ενώ περισσότεροι από 4.000 δημοσιογράφοι βρίσκονται στην Βαρκελώνη για να καλύψουν τη διοργάνωση. Στις παράλληλες συνεδριακές εκδηλώσεις συμμετέχουν εκατοντάδες διευθύνοντες σύμβουλοι και επιτελικά στελέχη από τις κορυφαίες εταιρίες διεθνώς.

Σύμφωνα με στοιχεία των διοργανωτών η βιομηχανία των κινητών επικοινωνιών αποτελεί το 4,2% του ΑΕΠ σε διεθνές επίπεδο, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 900 δισ. δολάρια και απασχολεί πάνω από 30 εκατ. εργαζομένους.

Η ελληνική συμμετοχή

Η ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress έχει μαζί της, όπως και στις προηγούμενες πέντε συμμετοχές, το οικοσύστημα της καινοτομίας και της τεχνολογίας της χώρας. Στόχος της αποστολής είναι η διεθνής δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων και η δημιουργία συνεργιών.

Με την κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της εθνικής συμμετοχής, επιδιώκεται να παρουσιαστούν στο διεθνές κοινό δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου της τεχνολογίας και να αναδειχθεί η Ελλάδα της καινοτομίας και της εξωστρέφειας που επενδύει σε ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας, με στόχο την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και της ελληνικής τεχνογνωσίας, για την προώθηση ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών στην παγκόσμια σκηνή.

Η συμμετοχή στο MWC 2017 συνδιοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Enterprise Greece, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και του Corallia ως συντονιστή των mi-Cluster, si-Cluster και gi-Cluster, gi-Cluster, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας για συμμετοχή στα μεγάλα διεθνή γεγονότα της τεχνολογίας.

Την ελληνική αποστολή υποστηρίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μέσω της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας &Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Υποστηρικτής της ελληνικής αποστολής είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Επαναστατικές αλλαγές στην καθημερινότητα και στο επιχειρείν

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων των επιχειρήσεων και των εθνικών αποστολών που συμμετέχουν καθώς των ομιλιών, είναι το 5G (η πέμπτη γενιά κινητής τηλεφωνίας που αποτελεί το επόμενο βήμα στην βιομηχανία κινητών επικοινωνιών, επιτρέποντας αξιόπιστη δικτύωση σε χρόνους ταχύτατους) καθώς και το Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) που αποτελεί πλέον πραγματικότητα, δίνοντας τη δυνατότητα διασύνδεσης εκατοντάδων εκατομμυρίων συσκευών μεταξύ τους φέρνοντας ταχύτατες και ριζικές αλλαγές σε κάθε τομέα της καθημερινότητα μας, σε σπίτια, γραφεία, λοιπούς χώρους εργασίας, τρόπους ψυχαγωγίας κλπ.

Επηρεάζει, επίσης, καθοριστικά και τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων σε όλους τους επιμέρους κλάδους της οικονομίας, επιβάλλοντας την ταχύτατη προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές και βιώσιμες.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

“11th Annual Capital Link Sustainability Forum” – Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διήμερο Συνέδριο για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Μετασχηματισμό στη μετά Covid εποχή ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΕΣ: CAPITAL LINK, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η νέα προοπτική που γεννήθηκε χάρη...

Σκληρό μπρα-ντε-φερ στις κοινές δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου

Με την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ολοκληρώθηκαν οι επαφές του...

Κόντρα Τσακαλώτου με Γεωργιάδη για 8ωρο και Κοντονή

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΟEE με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Tο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχωρούν σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία στη βάση των κοινών αξιών και της επιστημονικής εξειδίκευσης των...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!