Αρχική Παιδεία Πίσω στη δεκαετία του '80 γυρνάνε τα πανεπιστήμια - Όλο το νομοσχέδιο

Πίσω στη δεκαετία του ’80 γυρνάνε τα πανεπιστήμια – Όλο το νομοσχέδιο

Απίστευτη απόφαση για τα πανεπιστήμια.

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με το πολυσυζητημένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που φέρνει τα πάνω κάτω στον τρόπο διοίκησης των πανεπιστημίων όλης της χώρας.

Η επιστροφή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην άκρατη κομματική και “σκοτεινή εποχή” της δεκαετίας του ’80, δεν μπορεί να θεωρεί ως υπερβολή, αν αναλογιστεί κανείς τα μέτρα που αναμένεται να ισχύσουν.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, οι “γνωστοί-άγνωστοι” που λυμαίνονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας κατά καιρούς, θα μπορούν πλέον ανεξέλεγκτα και με την εκάστοτε “κομματική βούλα” να εισέρχονται στα πανεπιστήμια.

Έτσι όχι μόνο δεν καταργείται συνολικά το λεγόμενο “άσυλο”, αλλά δίνονται ακόμη περισσότερες ελευθερίες στους ταραξίες να δρουν εντός των πανεπιστημίων, χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήρια.

Τι θα ισχύσει αναλυτικά μεταξύ άλλων:

– Η δημιουργία του θεσμού των περιφερειακών Ακαδημαϊκών Συμβουλίων Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.
– Η συγκρότηση Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης σε κάθε ΑΕΙ.
– Η θεσμοθέτηση ενιαίων και αδιάσπαστων τίτλων σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου που παρέχονται από τα πενταετή προγράμματα σπουδών και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη ρύθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων από Τμήματα τεχνολογικών κατευθύνσεων των ΤΕΙ.
– Η ενίσχυση της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, με τη δυνατότητα δημιουργίας διετών δομών στα ΑΕΙ που θα παρέχουν πιστοποιημένα διπλώματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση το ευρωπαϊκό πλαίσιο προσόντων.
– Η ενίσχυση της ακαδημαϊκής λειτουργίας των κοσμητειών και των κοσμητόρων.
– Η «διασφάλιση της ακαδημαϊκότητας» των ΠΜΣ, η εξασφάλιση της πρόσβασης των φοιτητών σε αυτά, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, η διαφάνεια και ο εξορθολογισμός στους προϋπολογισμούς των ΠΜΣ, η ενίσχυση των ΠΜΣ που λειτουργούν χωρίς τέλη φοίτησης.
– Η συμμετοχή όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας στα όργανα διοίκησης.
– Η εκλογή αντιπρυτάνεων με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και μονοσταυρία.
– Η επαναφορά του Πρυτανικού Συμβουλίου.
– Ρυθμίσεις για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τους ΕΛΚΕ (Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας).

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

La conveniente influencia es la Opinion Richmeetbeautiful

La conveniente influencia es la Opinion Richmeetbeautiful Cuando ingresas a la pagina web sobre Richmeetbeautiful descubre inmediatamente un portal sobre citas, no obstante dispone de...

Lass mich daruber beschreiben valide kostenlose Singleborsen im Gesamtschau.

Lass mich daruber beschreiben valide kostenlose Singleborsen im Gesamtschau. aufgebraucht inside folgendem Kollationieren getesteten Singleborsen fahig sein permanent fur Nusse und ohne Bedrohung...

When Tinder bans your hard earned cash, you’ll possess challenge communication “Your accounts has-been frozen”, by trying logging into sites again.

When Tinder bans your hard earned cash, you’ll possess challenge communication “Your accounts has-been frozen”, by trying logging into sites again. Whether their program obtains...

So flirtest du nach dieser Gewerbe, frei hinsichtlich Ihr peinlicher Blodmann drogenberauscht schuften

So flirtest du nach dieser Gewerbe, frei hinsichtlich Ihr peinlicher Blodmann drogenberauscht schuften Sowie respons Angst Ubereilung, daruber gern wissen wollen zu haschen, denn du...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!