Αρχική Πολιτική Πήραν πίσω τα μεταπτυχιακά ρουσφέτια

Πήραν πίσω τα μεταπτυχιακά ρουσφέτια

Μετά τον τεράστιο σάλο που προκλήθηκε, τελικά η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανακάλεσε χτες ομόφωνα την απόφαση που είχε λάβει σε συνεδρίασή της τον περασμένο Ιούλιο, σχετικά με τη δυνατότητα τέκνων καθηγητών να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών χωρίς να καταβάλουν δίδακτρα. Η εισήγηση για την ανάκληση της απόφασης έγινε από τον πρύτανη, καθηγητή Αντώνη Τουρλιδάκη. Να σημειωθεί ότι η «δημοκρατία» είχε αναδείξει το θέμα με δημοσίευμα την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίασή της, υπ’ αριθμ. 42/14-9-2017, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που δημιουργήθηκε και προκειμένου να προστατεύσει το κύρος του ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα να ανακαλέσει την υπ’ αριθμ. 39/26-7-2017 απόφασή της, που αφορά τη χωρίς δίδακτρα συμμετοχή στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με τίτλο“Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση”» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ιδρύματος.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου τόνισε ότι η επιλογή των υποψηφίων για φοίτηση έγινε καθαρά με ακαδημαϊκά κριτήρια και δεν στερήθηκαν άλλοι φοιτητές τις θέσεις, αλλά ούτε το ίδρυμα έσοδα, «αφού η αρχική πρόταση της συγκλήτου έδινε τη δυνατότητα στη φοίτηση επιπλέον δύο φοιτητών».

«Η εισήγησή μου στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης στηρίχτηκε στην ανάγκη διαφύλαξης του κύρους του πανεπιστημίου μέσα στις συνθήκες της άδικης επίθεσης, που δέχτηκε αδικαιολόγητα, με την παρερμηνεία και γενίκευση της αρχικής απόφασης, προκαλώντας έναν απίστευτο κοινωνικό αυτοματισμό» δήλωσε ο κ. Τουρλιδάκης και διαβεβαίωσε ότι «οι εμπλεκόμενοι καθηγητές τους οποίους αφορούσε η απόφαση δεν δέχτηκαν τη δυνατότητα απαλλαγής από τα δίδακτρα». «Η αρχική απόφαση αφορούσε την αντιμετώπιση ενός ηθικού προβλήματος, που είχε να κάνει με την καταβολή διδάκτρων από έναν καθηγητή προς το μεταπτυχιακό της σχολής στην οποία εργάζεται, τα οποία στη συνέχεια θα μετατρέπονταν κατά 65% σε επιπλέον εισόδημα για τους συναδέλφους καθηγητές που διδάσκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Στην περίπτωση αυτή, η σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργείται είναι ιδιαίτερα προβληματική και προκύπτει στα όρια ενός ιδιότυπου μοντέλου παροχής μεταπτυχιακών σπουδών από δημόσιο πανεπιστήμιο, όπου υπάρχουν δίδακτρα και από τα οποία υπάρχουν πρόσθετες αμοιβές για τους πανεπιστημιακούς» είπε ο κ. Τουρλιδάκης.

Νωρίτερα θέση στο θέμα είχε πάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας, που ζητούσε την ανάκληση της απόφασης της Συγκλήτου. «Αυτές οι αποφάσεις, που ενισχύουν την κοινωνική ανισότητα και εγείρουν αυτοματισμούς, δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα» αναφέρεται στην ανακοίνωσή του.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΣΥΡΙΖΑ: «Με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης η βαθύτερη ύφεση στην Ευρώπη»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την ύφεση που κατέγραψε η ελληνική οικονομία, αποδίδουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τομεάρχες Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης, Αλέξης...

Κ. Μητσοτάκης: Δεν νοείται να μην βρεθεί η Τουρκία αντιμέτωπη με συνέπειες

«Τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αφορούν την Ευρώπη, καθώς επηρεάζουν την Ανατολική Μεσόγειο. Σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, καθώς επηρεάζουν το νοτιοανατολικό του τμήμα....

Γαλλία: Πέθανε από κορονοϊό ο πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν

Ο Γάλλος πρώην πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, φλογερός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που κυβέρνησε τη Γαλλία από το 1974 ως το 1981 προωθώντας...

Ποιοί δανειολήπτες μπαίνουν σε νέα «μαύρη λίστα»

Σε αποκλεισμό από νέα δάνεια όσοι έχουν «κόκκινα» δάνεια που τιτλοποιούνται. Δίπλα στη γνωστή σε όλους τραπεζική «μαύρη λίστα» του Τειρεσία σχηματίζεται μια νέα «μαύρη...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!