Αρχική Πολιτισμός Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης

Ο δημοφιλής ηθοποιός Γιώργος Τζώρτζης, με πολλές συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο, πέθανε στις 14 Ιανουαρίου, σε ηλικία 81 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα στις 30 Ιουλίου 1938 πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1960 και στον κινηματογράφο το 1961. Την πρώτη του εμφάνιση στο θέατρο πραγματοποίησε με το θίασο Βασίλη Διαμαντόπουλου – Μαρίας Αλκαίου, στο έργο του Αλ. Κασσόνα «Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια», για να ακολουθήσουν συμμετοχές σε πολλούς άλλους θιάσους, με πιο μακροχρόνια αυτήν στο θίασο Δημήτρη Μυράτ -Βούλας Ζουμπουλάκη.

Σκηνή από την ταινία «Ο βάλτος», του Ντίνου ΔημόπουλουΣτα μέσα της δεκαετίας του ’70 δημιούργησε δικό του θίασο με την τότε σύζυγό του  -και μητέρα της κόρης του Ευγενίας- Τόνια Καζιάνη, ανεβάζοντας σημαντικά έργα του διεθνούς ρεπερτορίου.

Στην τηλεόραση πρωτοεμφανίστηκε στον «Άγνωστο πόλεμο», αργότερα στη «Λάμψη», για να κλείσει τον τηλεοπτικό του κύκλο με τις «Μάγισσες της Σμύρνης» και με τα «Ματωμένα Χώματα» (2008), συμπρωταγωνιστώντας με την Άννα Συνοδινού. 

Φιλμογραφία

«Ποτέ την Κυριακή» (1960)

«Συνοικία το “όνειρο”» (1961)

«Τα δίχτυα της ντροπής» (1965)

«Εγκατάλειψη» (1965)

«Γεύση από ερώτα» (1966)

«Η 7η ημέρα της δημιουργίας» (1966)

«Η ώρα της οργής» (1968)

«Το κανόνι και τ’ αηδόνι» (1968)

«Θυμήσου αγάπη μου» (1969)

«Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα» (1970)

«Μαυροφόροι του βουνού και του κάμπου» (1970)

«Όμορφες μέρες» (1970)

«Σταυραετοί στα Μετέωρα» (1970)

«Στη μάχη της Κρήτης» (1970)

«Εσχάτη προδοσία» (1971)

«Ελευθερία ή θάνατος» (1972)«Ο βάλτος» (1973)

«Παύλος Μελάς» (1973)

«Τα χρόνια της οργής» (1973)

«Γιάννης και Μαρία» (1982)

«Αδέξιος εραστής»  (1984)

«Ο Ταμτάκος στο Ναυτικό»  (1985)

«Και δειλός και τολμηρός»   (1988)

«Οι σκλάβοι στα δεσμά τους»  (2008)

naftemporiki.gr

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κ. Μίχαλος: “Κλειδί” οι εξαγωγές για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας

Έχει επισημανθεί επανειλημμένα το τελευταίο διάστημα ότι η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία, θα πρέπει να συνδεθεί με...

Μεταβίβαση ακινήτων: Σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

Σε λειτουργία τίθεται από σήμερα η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, "myProperty", μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να προχωρούν σε αγοραπωλησίες ακινήτων,...

ΣΥΡΙΖΑ: «Υπογραφή Μητσοτάκη στο πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown 4 μηνών στην Ευρώπη»

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν, εξαιτίας της κατακόρυφης...

ΑΑΔΕ: Ποιες ενισχύσεις και επιδόματα θεωρούνται αφορολόγητα

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλή ορίζεται ότι σε ορισμένα επιδόματα και αποζημιώσεις που έλαβαν, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού χιλιάδες φορολογούμενοι το 2020, ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μηδενίζονται...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!