Σκληρή απάντηση δίνουν οι σύλλογοι και οι πολίτες που συνθέτουν όλο αυτό το διάστημα το μέτωπο κατά των πλειστηριασμών, στην διαφαινόμενη πρόθεση της εξουσίας να προχωρήσει σε κατασχέσεις ακίνητων περιουσιών, βγάζοντας έξω από τα σπίτια τους δεκάδες πολίτες.

Στις πληροφορίες που θέλουν την κρατική εξουσία και τις αρχές της να στέλνει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσει το μέτωπο των πολιτών να συγκεντρώνεται έξω από το Ειρηνοδικείο, απαντούν με πορεία και κινητοποίηση.

Οι σύλλογοι της Πάτρας καλούν τους πολίτες σε κοινή συγκέντρωση το μεσημέρι της Τετάρτης στις 15:00, στην πλατεία Γεωργίου από όπου οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν προς το Ειρηνοδικείο. Σχετικές ανακοινώσεις για την πορεία εξέδωσαν οι εξής σύλλογοι.

Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο

Το ΕΠΑΜ ως απότοκο του κινήματος των “πλατειών”, μάχεται από την ίδρυσή του για την εγκαθίδρυση στην χώρα των προταγμάτων του Πολυτεχνείου (Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Εθνική Ανεξαρτησία).

Επίσης πρωτοστατεί πανελλαδικά του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, υπερασπιζόμενο την λαϊκή κατοικία, αλλά και κάθε είδους περιουσία από την “τραπεζομαφία”.

Οι επιθέσεις από μεμονωμένα άτομα τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα σε βάρος μέλους που είχε συλληφθεί και φυλακισθεί από την χούντα λόγω της πάλης του για Δημοκρατία στα γεγονότα του Πολυτεχνείου το ’73, συνιστά όχι μόνο μια απεχθή και κατακριτέα ενέργεια, αλλά και ύποπτη για κατευθυνόμενη προβοκάτσια!

Το ΕΠΑΜ καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε συνεχή και μαζική παρουσία στο Ειρηνοδικείο, τώρα που το θέμα των πλειστηριασμών βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή του, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας αλλά και για την προστασία του κινήματος από κάθε είδους προβακάτσιες!

Το ΕΠΑΜ μαζί με όλους τους φορείς και πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών , καλεί τα μέλη και τους φίλους του και κάθε πατρινό πολίτη να συμμετέχει στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Γεωργίου προς το ειρηνοδικείο στις 3.00 το μεσημέρι. ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΟΜΑΦΙΑ ΕΠΑΜ 28/11/2017.

Κίνησης Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών

«H Κίνηση Υπεράσπισης Κοινωνικών Αγαθών καλεί στις 29/11/2017 και ώρα 15:00 μμ στη πλατεία Γεωργίου πολίτες, σωματεία, Δημοτική αρχή, Περιφέρεια, φοιτητικούς Συλλόγους, φορείς κτλ, για να πάμε όλοι μαζί στο Ειρηνοδικείο Πάτρας όπου θα μπλοκαριστούν οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί.

Μερίδα συμβολαιογράφων πειθήνια όργανα της κυβέρνησης και των Θεσμών φέρονται και πράττουν κάνοντας δουλειά τους το μαυραγοριτισμό με στόχο να αρπάξουν και την ιδιωτική περιουσία των πολιτών προς όφελος των Θεσμών τραπεζών όσο πιο γρήγορα γίνεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που είναι παράνομοι και αντισυνταγματικοί.

Ελάτε να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στη συμμορία που μας κυβερνά εκτελώντας εντολές . Την περιουσία του λαού θα πάρουν!! Μην τους επιτρέπουμε να μας διαιρούν με ψέματα και συκοφαντίες! Ο Αγώνας συνεχίζεται! Ξεσηκωθείτε !!!».

Ανυπότακτη Πολιτεία

“Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών αύριο Τετάρτη στις 15: 30 μπροστά στο Ειρηνοδικείο.

Η Κυβέρνηση, υπακούοντας σαν πιστός υπηρέτης, στα κελεύσματα των δανειστών, των ξένων φάντς και του Τραπεζικού κεφαλαίου, προχωρά στην εσπευσμένη εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από αύριο, συνεχίζει επίσης τους συμβατικούς πλειστηριασμούς, με αρκετή δόση απειλών καταστολής και αυτεπάγγελτων διώξεων.

Η Ανυπότακτη Πολιτεία, εδώ και πολύ καιρό πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών, προβάλλοντας δύο βασικά αιτήματα:
• Απόλυτη προστασία της λαϊκής ιδιοκτησίας

• Σεισάχθεια- διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των αδυνάτων συμπολιτών μας. Άρα προσπάθεια να βγει η θηλιά από τον λαιμό των λαϊκών οικογενειών, να ανασάνουν, να παλέψουν την επιβίωση τους στις άγριες συνθήκες των μνημονίων, της φορολεηλασίας, της κοινωνικής ανασφάλειας, της ανεργίας.

Συμμετέχοντας σε αυτό τον αγώνα, προτείναμε την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στο οποίο προέκυψε σχετική απόφαση- ψήφισμα. Η εφαρμογή του είναι ευθύνη όλων μας και πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής και της δημοτικής πλειοψηφίας. Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Υπάρχουν πολλοί, παρατάξεις και πρόσωπα, που την δραστηριότητα μας, άλλοτε την χλευάζουν, άλλοτε κάνουν ότι την αγνοούν. Στον δρόμο θα τους δώσουμε την απάντηση. Θα τους αποδείξουμε, ότι το να ξεχνάς όσα έλεγες μέχρι χθες, το να αλλάζεις χρώματα σύμφωνα με τις προσταγές της εξουσίας, δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσεις την οργή των αδικημένων.

Μας λένε: μα όλους τους πλειστηριασμούς; Να μην πληρώσουν οι πλούσιοι; Τους απαντάμε: Η Κυβέρνηση γνωρίζει τους πλούσιους. Όπως γνωρίζει και όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Η Κυβέρνηση γνωρίζει ότι μία Τράπεζα πούλησε τα κόκκινα δάνεια της στο 3% της αξίας τους. Φυσικά ούτε που της περνάει από το μυαλό να κουρέψει τα δάνεια των πολιτών.

Είναι σαφής, σαφέστατος ο προσανατολισμός: Η πάση θυσία εξυπηρέτηση των τραπεζών και του μεγάλου κεφαλαίου, το ξεκλήρισμα, ξεσπίτωμα, φτώχια και καταστροφή και ανεργία των λαϊκών στρωμάτων. Για να έρθει η «ανάπτυξη», όταν έρθει, μέσα στην εξαθλίωση, την μαζική μετανάστευση της νεολαίας, την υποδούλωση της χώρας.

Αγαπητοί φίλοι, όλοι στον αγώνα! Για να ανοίξουμε ρωγμές. Σας περιμένουμε αύριο στις 15 30 μπροστά στο Ειρηνοδικείο!”.

ΠΗΓΗ