Χριστούγεννα χωρίς λαμπάκια και φώτα κινδυνεύουν να κάνουν αρκετές οικογένειες της Πάτρας, εξαιτίας των χρημάτων που οφείλουν στην ΔΕΗ.

Η κατάσταση είναι τραγική για αρκετές οικογένειες, σε διάφορες γειτονιές της Πάτρας, αφού η φτώχεια και η ανεργία τις έχουν οδηγήσει στο να ζουν χωρίς θέρμανση και ορισμένες χωρίς φώτα, έχοντας απλήρωτους λογαριασμούς στην ΔΕΗ.

Οφειλές στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν από την στιγμή που οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν πόρους ή τα χρήματα που παίρνουν τα δίνουν για να ταΐσουν τα παιδιά τους, δίνοντας τους τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ. 

Τα νοικοκυριά που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα ολοένα και αυξάνονται τους τελευταίους μήνες, παρά το κοινωνικό τιμολόγιο που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση και τους διακανονισμούς που έχει αποφασίσει η ΔΕΗ.

Οι οφειλές που έχουν πολλά από τα νοικοκυριά αυτά είναι τόσο μεγάλες που οι δόσεις των διακανονισμών τις οποίες ορίζει η ΔΕΗ ξεπερνούν τα μηνιαία έσοδα του σπιτιού, κατά συνέπεια δεν μπορούν να πληρώσουν.

Έτσι, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους ζουν με τον εφιάλτη να τους κόψουν το ρεύμα, μέσα στις επόμενες ημέρες μη μπορώντας να κάνουν γιορτές και Χριστούγεννα. Άλλα πάλι νοικοκυριά ζουν εδώ και καιρό χωρίς φως, προσπαθώντας όμως να το κρύψουν από την γειτονιά, θεωρώντας το ως μία μορφή κοινωνικής ντροπής.

Η κάθε γειτονιά πλέον στην Πάτρα, έχει τα δικά της σπίτια που είναι χωρίς ρεύμα, ο αριθμός των οποίων από μήνα σε μήνα δυστυχώς αυξάνεται. Και υπάρχουν και άλλα νοικοκυριά που βλέποντας ότι τα έξοδα δεν βγαίνουν και ότι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ κάθε μήνα, έρχονται πιο φουσκωμένοι, προχωρούν σε ρευματοκλοπή, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και για τα τσουχτερά πρόστιμα που τους περιμένουν εφόσον γίνουν αντιληπτοί.

ΠΗΓΗ