Αρχική Κοινωνία Πάτρα:Η Αχαϊα αποχαιρετά, αυτη την ώρα, τον Σπύρο Δούκα - Όσοι τον...

Πάτρα:Η Αχαϊα αποχαιρετά, αυτη την ώρα, τον Σπύρο Δούκα – Όσοι τον γνώρισαν τον τιμούν

Κηδεύται αυτή την ώρα στο Νέο Ναό του Αγίου Ανδρέα ο Σπύρος Δούκας.
Χοροστατεί ο επίσκοπος Κερνίτσης, λόγω απουσίας του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στο εξωτερικό.
Το ξημέρωμα της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου, βρήκε την αχαϊκή πρωτεύουσα να πενθεί για τον άρχοντά της. Η είδηση του θανάτου του Σπύρου Δούκα είχε φτάσει σε κάθε σημείο της και σε κάθε σπίτι.
Τα μηνύματα που έφτασαν χθες στα γραφεία της «Π» αλλά και στα προσωπικά τηλέφωνα των ανθρώπων της εφημερίδας, απέδειξαν για μια φορά ακόμα, πλέον στην ύστατη στιγμή, ότι η εμβέλεια του Σπύρου Δούκα ξεπερνούσε τα όρια της Αχαΐας.
Εκτός από τους παραστάτες του πολιτικού συστήματος της χώρας, αιρετούς και φορείς που σχεδόν σύσσωμοι έστειλαν τα μηνύματά τους δηλώνοντας αναγνώριση στην προσωπικότητα και το έργο του Σπύρου Δούκα, πιο συγκινητικά είναι τα μηνύματα και οι εκφράσεις των απλών πολιτών. Που πολιόρκησαν τα γραφεία μας με τηλεφωνήματα για να ενημερωθούν για τα κανονίσματα του αποχαιρετισμού.
«Η Πάτρα έχασε τον άρχοντά της» μας είπαν αρκετοί για να εκφράσουν θλίψη και αναγνώριση. «Τον βλέπαμε που περπατούσε στη Μαιζώνος, ευθυτενής με το κεφάλι ψηλά και καμαρώναμε» μας είπαν οι άνθρωποι της γειτονιάς της «Π». Ολοι είχαν έναν καλό λόγο να διατυπώσουν για τον Σπύρο Δούκα που αγάπησε τον τόπο του και μόνον για την πρόοδό του εργάστηκε. Ανέδειξε δεκάδες ανθρώπους, στήριξε πρωτοβουλίες, έδωσε βήμα σε όσους του το ζήτησαν και είχαν κάτι να πουν, φώτισε πλευρές ασήμαντες και δεν άφησε στο συρτάρι του τίποτε κλεισμένο.
«Πόλεμος» μηνυμάτων επικράτησε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανθρωποι που ζουν εντός και εκτός Ελλάδας έσπευσαν να εκφράσουν τη θλίψη τους για τον άρχοντα της Πάτρας και του Τύπου. Ανθρωποι που έτυχε κάποια στιγμή στην πορεία της ζωής τους να τον συναντήσουν αλλά η εικόνα του και η αντιμετώπιση την οποία τους επιφύλαξε έμειναν για πάντα στη μνήμη τους. Παλιοί του φίλοι που χάθηκαν στην πορεία της ζωής. Ανθρωποι που βρέθηκαν να δίνουν μάχη μαζί του σε κάποιο από τα κοινωνικά μέτωπα που ο Σπύρος Δούκας δραστηριοποιούνταν.
Ολοι είχαν να μας διηγηθούν μία μικρή προσωπική τους ιστορία που τους συνέδεε μαζί του.
Ηταν μια δύσκολη μέρα για όλους εδώ στη Μαιζώνος, χθες. Επικοινωνία, οργάνωση αφιερωμάτων, διαβουλεύσεις, οργάνωση στο επαγγελματικό αλλά και το ανθρώπινο επίπεδο. Αλλά η συμπαράσταση των πολιτών έδωσε τη δύναμη που απαιτούσαν οι περιστάσεις.
(Από τη σημερινή έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)

 

Μέσα στις δεκαετίες, ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” Σπύρος Δούκας είχε κερδίσει τον καθολικό σεβασμό της κοινωνίας. Την χθεσινή ημέρα η ηλεκτρονική διεύθυνση της εφημερίδας αλλά και τα τηλέφωνα του Μεγάρου της οδού Μαιζώνος γέμισαν με συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε επικοινωνία του με τη διεύθυνση της «Π» διαβιβάζει μέσω της εφημερίδας θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του Σπύρου Δούκα.
«Θα τον τιμούμε πάντοτε. Η προσφορά του προς τον Τύπο, τη χώρα και τη δημοκρατία υπήρξε ανεξίτηλη. Ηταν κατά κυριολεξία ένας σπάνιος άνθρωπος, αλλά και ένας ωραίος Ελληνας».

 

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε την πορεία της “Πελοποννήσου” σε δύσκολα για τον Τύπο χρόνια και με το Ιδρυμα “Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα” προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στην αχαϊκή κοινωνία.

 

Κέρδιζε αμέσως όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά και διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του και τη διάθεσή του να προσφέρει. Για αυτό άλλωστε και παρασημοφορήθηκε.

 

Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής απηύθυνε τηλεγραφικά τα βαθιά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος και τους ανθρώπους της «Πελοποννήσου».

 

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
«Ο Σπύρος Δούκας, η ήρεμη δύναμη του περιφερειακού Τύπου, που με την σωφροσύνη και την αξιοσύνη του οδήγησε την εφημερίδα ”Πελοπόννησος” σε μια μακρά περίοδο ευημερίας, πέτυχε να αναδείξει το καταλυτικό ρόλο του περιφερειακού Τύπου και μαζί, να ανταγωνιστεί ισότιμα τα μεγάλα Μέσα Επικοινωνίας του κέντρου.
Ανθρωπος με κατανόηση και ευαισθησία, αλλά και με μεγάλη προσφορά προς την κοινωνία, έτυχε του σεβασμού των συμπολιτών του.
Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».
Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Ο γραμματέας της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λ. Αυγενάκης, δήλωσε:
«Σήμερα, μετά την απώλεια του Σπύρου Δούκα, ιστορικού εκδότη της εφημερίδας ”Πελοπόννησος” ο χώρος της ενημέρωσης είναι πιο φτωχός.
Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε ένας μοναδικός άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο. Τόσο από τη θέση του ως εκδότης της «Πελοποννήσου», υπηρετώντας την έγκυρη κι αδέσμευτη ενημέρωση, όσο και μέσα από έντονη κοινωνική δράση του Ιδρύματος ”Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα”.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, καθώς και στη μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια της εφημερίδας ”Πελοπόννησος” που συνεχίζει επάξια το σπουδαίο έργο του».

 

ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο πρώην υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος, δήλωσε:
«Εφυγε ένας έντιμος και συνεπής, ειλικρινής και αξιοπρεπής εκδότης που τίμησε την δημοσιογραφία και τιμήθηκε από αυτήν. Εδωσε παράδειγμα φωτεινής ενημέρωσης μακριά από σκοπιμότητες και συμφέροντα. Αποτελούσε παράδειγμα, όπως θα έπρεπε να είναι οι εκδότες. Στην οικογένειά του τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
«Αλλη μια μεγάλη απώλεια για τον χώρο του Τύπου είναι ο θάνατος του ιστορικού εκδότη της ”Πελοποννήσου” Σπύρου Δούκα. Ο Σπύρος Δούκας είχε αναλάβει την έκδοση της ιστορικής εφημερίδας της Πάτρας, και μιας από τις μακροβιότερες της Ελλάδας, σε δύσκολες σε συνθήκες, την κράτησε όρθια και την πήγε πιο μακριά. Ως ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων άφησε τη δική του ανεξίτηλη σφραγίδα στα εκδοτικά πράγματα. Οσοι τον γνώριζαν και συνεργάζονταν μαζί του μιλούν για έναν άνθρωπο που κέρδιζε αβίαστα τον σεβασμό και την αγάπη όλων. Από τη δράση του η Πάτρα και η Αχαΐα είχαν πολλαπλά οφέλη. Ας δανειστούμε τα λόγια των συνεργατών του, που λένε ότι αποχαιρετούν έναν ”άρχοντα”.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του και στους ανθρώπους της εφημερίδας του».

 

«ΙΔΡΥΜΑ ΛΗΔΑΣ, ΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΥ ΔΟΥΚΑ»
Πάτρα, 05-12-2018
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το ίδρυμά μας έχασε τον ιδρυτή του. Τον άνθρωπο που το 2000 μαζί με τη σύζυγο του την κα Νανά Δούκα δημιούργησε το ίδρυμά μας με αγαθούς κοινωνικούς σκοπούς. Τον ιστορικό εκδότη της εφημερίδας ”Πελοπόννησος”, τον άνθρωπο που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση στη τοπική κοινωνία με τις δράσεις του.
Ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματός μας, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην σύζυγό του και τους οικείους του, όπως και στην ”οικογένεια” της εφημερίδας ”Πελοπόννησος”. Η απώλειά του είναι μεγάλη τόσο για το ίδρυμά μας όσο και για τον κόσμο του περιφερειακού Τύπου αλλά και για την τοπική κοινωνία. Το ίδρυμά μας αφιερώνει την υλοποίηση του προγράμματος δράσης του για το 2019 στη μνήμη του Σπύρου Δούκα.

 

Ο πρόεδρος
Θεόδωρος Η. Λουλούδης

 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ
«Ανθρωπος ευγενής, αλτρουιστής, γενναιόδωρος, ένας ευπατρίδης του Τύπου και ένα πρόσωπο που ενέπνεε σεβασμό και εξέπεμπε αξιοπρέπεια. Αυτός ήταν ο Σπύρος Δούκας, η απώλεια του οποίου μας κάνει όλους φτωχότερους.
Ο Σπύρος Δούκας συνέδεσε τ’ όνομα του με μια λαμπρή περίοδο για την εφημερίδα ”Πελοπόννησος”. Μια περίοδο τεχνολογικών αλλαγών και αναβαθμίσεων στο περιεχόμενο της εφημερίδας, πάντα με σεβασμό στους συνεργάτες του, στους δημοσιογράφους, στους τεχνικούς, στο διοικητικό προσωπικό, στους ανθρώπους που θεωρούσε οικογένειά του.
Εργάστηκε, επίσης, συνολικά για την αναβάθμιση του περιφερειακού Τύπου, ως ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων ενώ, μέσα απ’ το ίδρυμα ”Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα”, προσέφερε σημαντικό κοινωνικό έργο, κατά κανόνα αθόρυβα και μακριά απ’ τα φώτα.
Στους οικείους του αλλά και σ’ όλους τους ανθρώπους που συμπορεύτηκαν μαζί του στην εφημερίδα ”Πελοπόννησος” εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Σπύρου Δούκα. Ο δήμαρχος συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και τους οικείους του.

 

Ανδρέας Κατσανιώτης
«Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους, τους συνεργάτες και την οικογένεια της ”Πελοποννήσου” για τον θάνατο του Σπύρου Δούκα, ενός ανθρώπου που σφράγισε ανεξίτηλα την πορεία της εφημερίδας, αλλά και γενικότερα, της έντυπης δημοσιογραφίας και του περιφερειακού Τύπου στην Ελλάδα.
Ευγενής, δωρικός αλλά και γενναιόδωρος, με ευθύτητα χαρακτήρα, ευρυμάθεια, αγάπη για τον πολιτισμό και την αληθινή ενημέρωση, υπήρξε ο τελευταίος ίσως εκ των ”Πατριαρχών” του παραδοσιακού Τύπου, κερδίζοντας τον σεβασμό και την αναγνώριση όλων.
Η ιστορία της ”Πελοποννήσου”, όπως και της δημοσιογραφίας, συνεχίζεται. Ομως, ο Σπύρος Δούκας είναι η μεγάλη απόδειξη ότι η ιστορία είναι πάντα ευθέως ανάλογη των ανθρώπων που τη γράφουν».

 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Εφυγε ο τελευταίος μεγάλος των παραδοσιακών εκδοτών του τόπου πλήρης ημερών. Επεσε όρθιος σαν τον δρυ ο Σπύρος Δούκας. Οπως του άξιζε. Οπως άξιζε στον άνθρωπο που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή της Πάτρας και του έντυπου λόγου της χώρας.
Ο Περικλής στον ”Επιτάφιό” του υπογραμμίζει: «Οις γαρ αρετής άθλα μέγιστα κείνται τήδε και άριστοι άνδρες αναφύονται». Αξίζει υπόμνησης η ρήση για να θυμόμαστε τις παρακαταθήκες που αφήνει πίσω του ο εμβληματικός εκδότης της ιστορικής εφημερίδας ”Πελοπόννησος”.
Ο Σπύρος Δούκας αφήνει μία χρυσή κληρονομιά στους επίγονους της διάπλασης της κοινωνίας μας. Μία κληρονομιά που φοβάμαι μήπως δεν αποδώσω τα πρέποντα και σμικρύνω το μεγαλείο της.
Με λιτούς, δανεικούς, στίχους μέσα από την ψυχή μου θα πω ότι ”αιώνια οι άνθρωποι θα ταξιδεύουν στον κύκλο του φωτός, γιατί μας πρόσφεραν αγάπη, στη γη, τη χώρα του πυρός…”
Απ’ αυτή τη φράση αναβλύζουν όλα τα προτερήματα του ανδρός, ως κατόχου γενικής παιδείας, ”ουχί τυχούσης”: Ευθυτενής, αρχοντικός, πράος, συνετός, οξυδερκής, φιλεύσπλαχνος, υπόδειγμα οικογενειάρχη, με ατόφια έμφυτη ευγένεια ψυχής, ένα ολόλαμπρο άστρο ακεραιότητας και εντιμότητας. Μια σπάνια ψυχή, που δεν βλάστησε, μέσα της, τίποτα το ταπεινό και δόλιο.
Αυτή η ψυχή ήταν μαζί με την πίστη της Νανάς που τους κράτησε όρθιους και μπόρεσαν με αξιοπρέπεια και υπομονή, να αντιμετωπίζουν την σπάνια ασθένεια της πολυαγαπημένης τους Λήδας, επί 25 ολόκληρα χρόνια.
Σαν εκδότης διέπρεψε, ακολουθώντας τον δύσβατο δρόμο των εκδοτών που ήταν μόνο εκδότες. Μακριά από την υπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και με δηλωμένη απέχθεια στην ίντριγκα και τη διαπλοκή. Ενας από τους ελάχιστους του τόπου που κρατούσαν ψηλά τη σημαία της δημοσιογραφικής ανεξαρτησίας και ελευθεροτυπίας, γι’ αυτό και απολάμβανε τον σεβασμό των πάντων. Αν και ταγμένος παραδοσιακά στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ήταν ειλικρινώς υπέρμαχος του πλουραλισμού, τουτέστιν πραγματικός υπηρέτης της δημοκρατίας.
Αποχαιρετώ σήμερα τον αγαπημένο μου Σπύρο Δούκα με λέξεις-λυγμούς, αλλά και με παντοτινή ευγνωμοσύνη, γιατί ανελλιπώς τύγχανα της αρωγής του σε κάθε φάση της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Πάντα θα λέω ότι ο μεγαλειωδώς ταπεινός Σπύρος Δούκας κρατούσε προστατευτικά την ομπρέλα της ”Πελοποννήσου” πάνω από το κεφάλι μου, ακόμη και στις πολιτικές ”αποκοτιές” μου. Ενιωθα και είμαι βαθιά υπόχρεος- μια πατρική πνευματική συγγένεια να μας ενώνει, που περικλειόταν στα όρια της ίδιας οικογένειας.
Πολυαγαπημένε μου κύριε Σπύρο, δεν θ’ αποχωριστούμε. Δεν θα φύγει η λάμψη της αιώνιας θύμησής σου από τα μάτια μου. Σ’ ευχαριστώ για όλα. Ο Νίκος σου».

 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
«Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε ένας μεγάλος και ευγενής υπηρέτης του Τύπου, εκδότης της ιστορικής εφημερίδας ”Πελοπόννησος”, που υπηρέτησε με ήθος, αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια την ενημέρωση των πολιτών της Αχαΐας. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, καθώς και στην οικογένεια της Πελοποννήσου».

 

Η ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών και προσωπικά η πρύτανις Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου, εκφράζουμε τη βαθιά και ειλικρινή θλίψη μας, για την απώλεια του Σπύρου Δούκα, εκδότη και Ιδρυτικού στελέχους της δημοσιογραφικής οικογένειας της ιστορικής ”Πελοποννήσου”.
Ο εκλιπών υπήρξε άνθρωπος ευγενής, με συνέπεια, ήθος, αξίες, καλλιεργημένη και εμβληματική προσωπικότητα, που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια τον Τύπο και συνέβαλε ουσιαστικά στη δημόσια ζωή.
Δίκαιος και με λόγο ακέραιο εργάστηκε ακούραστα, θέτοντας πάντοτε υψηλούς στόχους τους οποίους πετύχαινε.
Η απώλεια του Σπύρου Δούκα αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο της δημοσιογραφίας, για την πολύπλευρη και αντικειμενική πληροφόρηση και για την προσήλωση στις αρχές του και στο καθήκον.
Ευχόμαστε όσο κουράγιο μπορεί να υπάρχει στην οικογένειά του, αλλά και στην οικογένεια της ”Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε».

 

Χ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
(δήμαρχος Δ Αχαΐας)
Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της «Πελοποννήσου» Σπύρου Δούκα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Ανέλαβε την εφημερίδα “Πελοπόννησος” σε δύσκολους καιρούς, προσφέροντας με αξιοπρέπεια και ακεραιότητα σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική μας κοινωνία.
Ο εκλιπών αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στον τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό Τύπο.
Ο Σπύρος Δούκας, μέσα από τις σελίδες της “Πελοποννήσου” πρόβαλε τα προβλήματα, τις ευκαιρίες και τα θετικά του τόπου μας, προσφέροντας στην κοινωνία μας και τους πολίτες της, ένα σημαντικό βήμα έκφρασης και διεκδίκησης.
Θα τον θυμόμαστε, ως έναν άνθρωπο ήπιο, ευγενή, με πηγαίο αριστοκρατικό ύφος, αλλά απλό και προσιτό, που διακρίθηκε για την ευσυνειδησία του.
Ως ένα κομμάτι της αχαϊκής κοινωνίας, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας κι εγώ προσωπικά, συλλυπούμεθα ειλικρινώς τους οικείους του, αλλά και τους συνεχιστές του εκδοτικού του κολοσσού, την οικογένεια της ”Πελοποννήσου”, που τόσο αγάπησε και πάλεψε σε δύσκολα χρόνια.
Η ευγένεια και το ήθος του, κέρδιζαν όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν από κοντά, ενώ είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι παράμενε δίπλα σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη, κρατώντας πολύ χαμηλούς τόνους.
Στην οικογένειά του, αλλά και την οικογένεια της “Πελοποννήσου” που τόσο αγάπησε και ποτέ δεν εγκατέλειψε, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

 

ΘΑΝΟΣ ΚΑΡΠΗΣ
Η απώλεια του εκλιπόντος ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Σπύρου Δούκα, αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο του Περιφερειακού Τύπου και της ενημέρωσης.
Υπήρξε ένας ευπατρίδης του Τύπου με αρχές και ήθος που άφησε πολύτιμες παρακαταθήκες, οι οποίες θα καθοδηγούν τις νεότερες γενιές των δημοσιογράφων και ιδίως στη σημερινή εποχή, που πολλά απ’ αυτά που ο ίδιος υπηρέτησε και υπερασπίστηκε δεν θεωρούνται ως αυτονόητα από όλους.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια της «Πελοποννήσου».
Εκ του Δήμου

 

Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
(δήμαρχος Αγρινίου)
«Είναι δυσαναπλήρωτο το κενό από την απώλεια του Σπύρου Δούκα. Αφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον Τύπο αλλά και στην κοινωνία, με το ανεξάντλητο και πλούσιο φιλανθρωπικό έργο μέσω του Ιδρύματος ”Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα”.
Τoν αποχαιρετούμε με συγκίνηση και σεβασμό και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Η ΤΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η Τομεακή Επιτροπή Αχαΐας του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Σπύρου Δούκα, γενικού διευθυντή και εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», καθώς και στη διεύθυνση και το προσωπικό της εφημερίδας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠΑ
Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, για την απώλεια του Σπύρου Δούκα, ιστορικού εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στη σύζυγό του, Νανά Δούκα, τους οικείους του και την εφημερίδα «Πελοπόννησος»

 

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ
«Με συγκίνηση ιδιαίτερη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του αξιαγάπητου συμπατριώτη και ευεργέτη της κοινότητας των Κερκυραίων της πόλης μας Σπύρου Δούκα.

 

Ενας συμπολίτης ξεχωριστής ευγένειας και γενναιοδωρίας, υπόδειγμα ήθους και αξιοπρέπειας στον ευαίσθητο όσο και κρίσιμο για την πρόοδο της κοινωνίας μας χώρο της τοπικής δημοσιογραφίας έφυγε από κοντά μας».

 

Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης της Ενωσης Συντακτών: «Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στο χώρο των εντύπων, που βιώνουν σήμερα μια κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον τους συγκυρία. Ο Σπύρος Δούκας ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συναναστραφούν μαζί του. Εχαιρε δε εκτιμήσεως για την αγάπη του προς την τοπική κοινωνία και τα αλτρουιστικά του αισθήματα προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο. Οι σχέσεις του με το προσωπικό της εφημερίδας εκινούντο σε πνεύμα αλληλοκατανόησης και αλληλοσεβασμού με συνέπεια στις υποχρεώσεις, και γνώμονα το κοινό συμφέρον που ήταν ή κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση και επιμόρφωση.
Μαζί με τη σύζυγό του κ. Νανά, είχαν επιδείξει ανυπέρβλητο ψυχικό μεγαλείο όταν δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα σκληρά και αδυσώπητα με την τραγωδία που τους έπληξε, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από πολυετή άνιση μάχη με ανίατη ασθένεια η μοναχοκόρη τους, αξιολάτρευτη Λήδα».
ΣΕΒ: «Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Σπύρου Δούκα.
Ο Σπύρος Δούκας στήριξε με ήθος, αξιοπρέπεια, συνέπεια και μαχητικότητα, και προώθησε αποτελεσματικά τους σκοπούς και τις επιδιώξεις του Συνδέσμου για την ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας. Η προσφορά του στο έργο του ΣΕΒ ΠΕ & ΔΕ ήταν μεγάλη. Διατέλεσε Πρόεδρος του ΔΣ του Συνδέσμου από το 2006 έως 2009».
ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: «Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε μια εμβληματική φυσιογνωμία στο χώρο του περιφερειακού Τύπου. Ηταν ευγενής άνθρωπος, σεβόταν την αντίθετη άποψη και επεδίωκε διαχρονικά τη σύνθεση όλων των τοπικών δυνάμεων με σκοπό την ανάπτυξη της Αχαΐας.
Καθοδήγησε για πολλά χρόνια με επιτυχία την ιστορική εφημερίδα ”Πελοπόννησος”, αναβαθμίζοντας το κύρος του εκδοτικού χώρου και αποδεικνύοντας ότι ο ρόλος του Τύπου είναι καταλυτικός για την πρόοδο και την ευημερία της ελληνικής περιφέρειας.
Εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στη σύζυγο του ιστορικού εκδότη της ”Πελοποννήσου”, Νανά Δούκα, στους οικείους του, το προσωπικό και τους συνεργάτες της εφημερίδας που την οδήγησαν και την οδηγούν στη νέα εποχή».
ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (επικεφαλής «Νέα Πόλη» – υπ. δήμαρχος):«Ο Σπύρος Δούκας άφησε έντονο το αποτύπωμά του στον Τύπο. Τον διέκρινε μια έμφυτη ευγένεια, η οποία ήταν απόρροια της αστικής συνείδησής του. Ηταν άνθρωπος που έτρεφε μια αποστροφή στα μεγάλα λόγια και παρά το γεγονός ότι ήταν επικεφαλής μιας ιστορικής εφημερίδας με μεγάλο εκτόπισμα σε εθνικό επίπεδο, αντιμετώπιζε τους συνομιλητές του με σεβασμό και ειλικρίνεια.
Πίστευε στον ρόλο του Τύπου ως μέσο για την επίτευξη κοινωνικών και πολιτικών συναινέσεων, αλλά και ως μέσο για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Πάτρας και της Αχαΐας.
Η ”Νέα Πόλη” και εγώ προσωπικά εκφράζουμε τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο του εκλιπόντος, Νανά Δούκα, στους οικείους τους και στη μεγάλη οικογένεια της εφημερίδας ”Πελοπόννησος” για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της».
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ (αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): «Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε ένας ιστορικός εκδότης που άφησε το στίγμα του στον περιφερειακό Τύπο, διδάσκοντας ευπρέπεια, ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα, στρατευμένος στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας της διαφάνειας και της προσφοράς.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νανά, στην οικογένειά του και στην οικογένεια της ”Πελοποννήσου”».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: «Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε μια εμβληματική μορφή του περιφερειακού Τύπου, που σφράγισε καθοριστικά τη διαδρομή της ιστορικής εφημερίδας «Πελοπόννησος», αφήνοντας παράλληλα ανεξίτηλη την προσφορά του στην τοπική κοινωνία. Το Ιδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», ενίσχυσε καθοριστικά φορείς αλλά και συνανθρώπους μας σε δύσκολες στιγμές, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Παράλληλα, η αγαπημένη του ”Πελοπόννησος” συνεχίζει ακάθεκτη τη δημιουργική πορεία της, ως ένα κυρίαρχο μέσο ενημέρωσης με ιδιαίτερα παρεμβατικό και καθοδηγητικό ρόλο στα κοινά της Αχαΐας».
Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος: «Ο εκλιπών υπήρξε κατά τη διάρκεια της ζωής του ένα αξιοσέβαστο μέλος της πατραϊκής κοινωνίας. Με τη σύζυγό του κατάφερε με αίσθημα ευθύνης να διατηρήσει το κύρος και τις αρχές μιας εφημερίδας που είχε και έχει αναγνωριστεί από το κοινό της και τους αναγνώστες της.
Ο Σπύρος Δούκας, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, ξεχώρισε για τις ικανότητές του, το ήθος, την αξιοπρέπεια και την αρχοντιά του.
Ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Βαγενάς και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη σύζυγό του και τους οικείους του, όπως και στην «οικογένεια» της εφημερίδας ”Πελοπόννησος”».
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ (πρόεδρος της ΝοΔΕ ΑΧΑΪΑΣ): «Ο Σπύρος Δούκας ο ιστορικός εκδότης της εφημερίδας “Πελοπόννησος” δεν είναι πια μαζί μας. Ενας πραγματικός άρχοντας κόσμησε με το ήθος του και την ευπρέπειά του το λειτούργημα το οποίο επέλεξε. Οι Αχαιοί τού οφείλουμε πολλά. Θα τον θυμόμαστε σαν τον άνθρωπο που υπηρέτησε την δημοσιογραφία του ήθους.
Καλό σου ταξίδι, κε Σπύρο».
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ: «Ο Σπ. Δούκας, εκδότης της ιστορικής εφημερίδας ”Πελοπόννησος’, δεν είχε εχθρούς. Μόνο πολιτικούς φίλους και πολιτικούς αντίπαλους. Και όλοι τον εκτιμούσαν ανυπόκριτα. Γιατί συμπύκνωνε την αντίληψη της “καλώς εννοούμενης” δημοσιογραφίας και του απροκατάληπτου κοινωνικού διαλόγου ως της μόνης μεθόδου της επίλυσης των διαφορών. Ολοι στην Πάτρα τον θεωρούσαν ως ”Αρχοντα”.
Οσες λάθος επιλογές κι αν έκανε, η σημερινή δημοσιογραφική κατάπτωση τις αναδεικνύει ως απολύτως ανθρώπινες.
Καλό κατευόδιο, κ. Σπύρο».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ: «Ο ιστορικός εκδότης εφημερίδας ”Πελοπόννησος”, Σπύρος Δούκας, υπήρξε ένας στυλοβάτης του σύγχρονου περιφερειακού και εθνικού Τύπου. Με τον εξαιρετικό και ακέραιο χαρακτήρα του και τις ηγετικές ικανότητες που επέδειξε στην καθοδήγηση της εφημερίδας σφράγισε μια ολόκληρη περίοδο τόσο για την ”Πελοπόννησο”, την εφημερίδα που αγάπησε με πάθος, όσο και την Αχαΐα.
Η καθαρή ματιά του απέναντι στους συνομιλητές του και στη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων ήταν ένα από τα στοιχεία που τον διέκριναν. Στη σύζυγό του, Νανά Δούκα, τους οικείους του και την οικογένεια της εφημερίδας ”Πελοπόννησος” εκφράζω τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια».
ΕΛΕΝΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ: «Ενας από τους ιστορικούς εκδότες, άνθρωπος ευγενής και ευπατρίδης έφυγε από τη ζωή.
Μεγάλη για τη δημοσιογραφία και τον Τύπο η απώλεια του Σπύρου Δούκα. Με τον θάνατό του κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Πάτρα και την ιστορία της. Ο Σπύρος Δούκας σφράγισε μία ολόκληρη εποχή για την πόλη και πορεύθηκε ως άνθρωπος και ως εκδότης με ήθος αξιοπρέπεια και ευγένεια. Στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια της Πελοποννήσου εκφράζω τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια».
ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΓΙΑΝΝΙΑ: «Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε αναμφίβολα ένας ευπατρίδης του Τύπου, που άφησε ανεξίτηλο το προσωπικό του αποτύπωμα, στον περιφερειακό και εθνικό Τύπο, αλλά και στην κοινωνία μας.
Υπό τη διεύθυνσή του, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οδηγήθηκε σε μεγάλη ακμή και κατατάχθηκε ανάμεσα στις εγκυρότερες εφημερίδες. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο και η κληρονομιά του, πολύτιμος οδηγός για την έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση».
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΙΓΚΡΗΣ: «Ο εκλιπών εκδότης Σπύρος Δούκας άφησε πίσω του μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ιδιαίτερη εκτίμησή μου στην επαγγελματική και προσωπική πορεία του αγαπητού μου Σπύρου Δούκα, μου δημιουργούν την ανάγκη να εκφράσω δημόσια τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στους δικούς του ανθρώπους και στη δημοσιογραφική του οικογένεια της εφημερίδας “Πελοπόννησος”.
Καλό ταξίδι, ακούραστε υπηρέτη της αντικειμενικής ενημέρωσης, της αλήθειας και της αξιοπρέπειας. Οι επόμενες γενιές του χώρου της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης θα σε έχουν ως πρότυπο ακεραιότητας…»
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ: «Υπήρξε επίσης ένας εξαιρετικά ευγενής και γενναιόδωρος άνθρωπος, ένας συνεπής ιδεολόγος που με ήθος, με παροιμιώδη σεβασμό στην αντίθετη γνώμη αλλά και προσήλωση στις αρχές του υπηρέτησε με τον πιο αυθεντικό τρόπο τον δημόσιο διάλογο και τον κριτικό έλεγχο κάθε εξουσίας.
Ο Σπύρος Δούκας αφήνει το αποτύπωμά του στον ελληνικό Τύπο και θα παραμείνει στο διηνεκές ένα φωτεινό παράδειγμα εκδότη, εργοδότη και δημοσιογράφου. Στους δικούς του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ: Ο συνδικαλιστής της ΝΔ. και πρώην μέλος της ΔΑΚΕ Σωτήρης Καρβέλης, σε μήνυμά του, αναφέρει για τον Σπύρο Δούκα: «Η συνεπής και αξιοπρεπής παρουσία της μεγάλης, πατριωτικής μας παράταξης έφυγε πλήρης ημερών. Οι παρακαταθήκες του όμως θα μας καθοδηγούν. Καλό ταξίδι, κύριε Σπύρο». Ο Σωτήρης Καρβέλης σημείωσε ακόμα ότι το 1982, η ΤΟ Αγίου Διονυσίου ήταν η πρώτη που είχε βραβεύσει τον εκλιπόντα εκδότη σε πανηγυρική εκδήλωση».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ (τομεάρχης Ηλείας ΝΔ): «Ως εκδότης και διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας ”Πελοπόννησος” συνέβαλε τα μέγιστα στην εμπέδωση του πλουραλισμού, βασικού συστατικού της Δημοκρατίας. Η παρακαταθήκη του μας γεμίζει με ελπίδα διότι η μεγάλη του αγάπη, η εφημερίδα “Πελοπόννησος”, συνεχίζει απρόσκοπτα το μακρύ ταξίδι της υπηρετώντας την έγκυρη, έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση, ακριβώς όπως και επί των ημερών του».
ΤΑΣΙΑ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ: «Προσωπικα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια αυτόν τον άνθρωπο, τον Κύριο, τον εκ φύσεως αριστοκράτη κι ευγενή Σπύρο Δούκα για την μεγάλη αγκαλιά που άνοιξε μαζί με την Κυρία Νανα, όταν μικρό κορίτσι με γνώρισαν, και που παρέμεινε ανοιχτή ως χθες.
Στα μικρά κι ασήμαντα (σε σχέση με όσα είχε συναντήσει στη ζωή του) βήματα μου στα κοινά με στήριζε, με συμβούλευε , με προέτρεπε και με ενθάρρυνε.
Μα πάνω απ όλα με τίμησε με μια σχέση σχεδόν πατρική, μια σχέση εμπιστοσύνης, αλληλοϋποστήριξης κι αγάπης. Αγάπης ανιδιοτελούς, αδιαπραγμάτευτης και πηγαίας».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΥΖΙΩΤΗΣ: «Ο Σπύρος Δούκας υπήρξε μια εμβληματική προσωπικότητα που κράτησε με εξαιρετική επιτυχία την πορεία της εφημερίδας ”Πελοπόννησος” για σειρά δεκαετιών και με απαράμιλλη ευγένεια και αναμφίβολη αξιοσύνη οδήγησε την εφημερίδα σε μια εξέχουσα θέση στον δημοσιογραφικό χώρο της Δυτικής Ελλάδας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην δημοσιογραφική οικογένεια της ”Πελοποννήσου”».
ΦΛΟΓΑ: Ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια ενός πιστού και αθόρυβου υποστηρικτή της. Ο Σπύρος Δούκας έμπρακτα και πολύπλευρα στήριζε το έργο του Συλλόγου μη επιτρέποντας την όποια έκφραση δημόσιας ευχαριστίας. Γεγονός που απλώς επιβεβαιώνει το μεγαλείο της ψυχής του.
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ: «Η Athens Technology Center ABETE και εγώ προσωπικά, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας, καθώς και τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σπύρου Δούκα.
Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».
ΡΕΦΕΝΕ: Το Ερασιτεχνικό Σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ» υποβάλλει τα συλλυπητήριά του σ’ ολόκληρη την οικογένεια της “Πελοποννήσου” για τον θάνατο του Σπύρου Δούκα.
ΚΙΒΩΤΟΣ
Το Δ.Συμβούλιο του Φ.Σ. ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητηρια για την απώλεια του ιστορικού εκδότη της “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ” Του εκλεκτού αυτού ‘Ανδρα ο οποίος ετίμησε καθ΄όλα την πόλη των Πατρέων, μια ευγενική παρουσία, της οποίας η απουσία, θα είναι αισθητή. Αινία του η μνήμη.
ΕΛΠΙΔΑ
Το Δ.Σ του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «H ΕΛΠΙΔΑ», μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Σπύρου Βασ.Δούκα,

 

ευεργέτη και χρηματοδότη του Ιδρύματος, συνήλθε εκτάκτως σήμερα Τετάρτη
5.12.2018 και ομόφωνα αποφασίζει:

 

1.- Να παραστεί στην κηδεία αντιπροσωπεία εκ μελών του Δ.Σ. του
Ιδρύματος.

 

2.- Να εκφράσει στους οικείους του τα θερμά του συλλυπητήρια.

 

3.- Να δημοσιευθεί το παρόν στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Πάτρα, 5.12.2018
Η Πρόεδρος του Ιδρύματος

 

Μαρία Δαφαλιά- Μασσαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κορωνοϊός: 2.854 νέα κρούσματα και 7 θάνατοι – Στους 130 οι διασωληνωμένοι

Σε 2.854 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 7 θάνατοι.  Παράλληλα, σε 130 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Άναψε η Ολυμπιακή Φλόγα στο Τόκιο – Εντυπωσιακές εικόνες από την τελετή έναρξης

Η Φλόγα των 32ων Ολυμπιακών Αγώνων άναψε στο Στάδιο του Τόκιο, σηματοδοτώντας την έναρξη της πιο μεγάλης γιορτής της Ανθρωπότητας που θα διαρκέσει μέχρι...

Καταδίκη της Αγκυρας για τα Βαρώσια από το Συμβούλιο Ασφαλείας

Ικανοποίηση εκφράζει η Αθήνα για τη δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας για τα Βαρώσια, η οποία καταδικάζει ρητά τις εξαγγελίες της τουρκικής ηγεσίας...

ΕΜΑ: Πράσινο φως σε εμβόλιο της Moderna για χρήση σε εφήβους

Πράσινο φως για τον εμβολιασμό εφήβων με το εμβόλιο mRNA της Moderna έδωσε Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA), προς αποτροπή της διασποράς των κρουσμάτων κορωνοϊού, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!