Αρχική Οικονομία Πάνω από 240 εκατ. ευρώ έχουν αποδώσει οι έλεγχοι σε ονόματα της...

Πάνω από 240 εκατ. ευρώ έχουν αποδώσει οι έλεγχοι σε ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΕΙΧΑΝ ΕΚΔΟΘΕΙ 1.492 ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Πάνω από 240 εκατ. ευρώ έχουν αποδώσει οι έλεγχοι σε ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο είχαν εκδοθεί 1.492 εντολές ελέγχου για εμβάσματα εξωτερικού ενώ ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε 185 υποθέσεις από τη λίστα Λαγκάρντ με βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατ. ευρώ.

 

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Σύμφωνα με το έγγραφο, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016 από τις 1.492 εντολές ελέγχου για εμβάσματα εξωτερικού σε 628 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ενώ έχουν εκδοθεί 681 εντολές ελέγχου υποθέσεων που αφορούν συνδικαιούχους εμβασμάτων, σε 246 από τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει ότι με τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία της Διεύθυνσης Ελέγχων για τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει ότι από το έτος 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε έλεγχος σε 482 υποθέσεις και ολοκληρώθηκαν έλεγχοι σε 185 από αυτές, με βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατ. ευρώ.

Συσχετιζόμενες
Ταυτόχρονα εκδόθηκαν εννέα εντολές ελέγχου σε υποθέσεις συσχετιζόμενες με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 8,53 εκατομμύρια ευρώ.

Επισημαίνει ότι έχει θεσπιστεί τριετής παράταση της παραγραφής για τις μεταφερόμενες υποθέσεις από το ΣΔΟΕ προς τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και υπενθυμίζει ότι το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει από την ΤτΕ και την Ενωση Ελληνικών Τραπεζών την αποστολή από τις τράπεζες και τα πιστωτικά ιδρύματα ηλεκτρονικών αρχείων στα οποία θα περιλαμβάνονταν στοιχεία φυσικών προσώπων που διαθέτουν ή διέθεταν από 1-1-2000 έως 15-6-2012, ατομικά ή κοινά, τραπεζικούς λογαριασμούς για τους οποίους ισχύουν τα εξής:

• Κίνηση τουλάχιστον ενός λογαριασμού του οποίου οι συνολικές πιστώσεις ή χρεώσεις, σε τουλάχιστον ένα έτος, υπερέβησαν τις 300.000 ευρώ.

• Αποστολή, τουλάχιστον μία φορά, κεφαλαίων στο εξωτερικό με αξία συναλλαγής μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ.

Μαρία Βουργάν

Πηγή: http://www.ethnos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Υπ. Περιβάλλοντος: 27 ερωτήσεις – απαντήσεις για τους Δασικούς Χάρτες

«Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει αξιόπιστους δασικούς χάρτες. Να διασφαλιστεί το δάσος ως...

Ταμείο Εγγυοδοσίας: 8.000 δάνεια στη διάθεση των πολύ μικρών επιχειρήσεων – Πως υποβάλλονται οι αιτήσεις

Ξεκινά άμεσα ο 3ος Κύκλος του Ταμείου Εγγυοδοσίας, ειδικά στοχευμένης χρηματοδότησης για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της Ελληνικής...

Μητσοτάκης σε Ζάεφ: Ενίσχυση των διμερών σχέσεων, με έμφαση στην οικονομία και ειδικά στην ενέργεια

Στην αποτίμηση των διμερών σχέσεων, αλλά και στην διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας, ιδίως στους τομείς της Οικονομίας και της Ενέργειας επικεντρώθηκε η συνάντηση του...

Ισραήλ: Άρματα μάχης αναπτύσσονται κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!