Αρχική Οικονομία Πάμφτωχα τα ελληνικά νοικοκυριά: Μόνο τον Αύγουστο άφησαν απλήρωτους φόρους 1 δισ....

Πάμφτωχα τα ελληνικά νοικοκυριά: Μόνο τον Αύγουστο άφησαν απλήρωτους φόρους 1 δισ. ευρώ!

Μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2017 έμειναν απλήρωτα άλλα 8,551 δισ. ευρώ χρέη προς το Δημόσιο!

Δεν «σηκώνουν» άλλους φόρους οιΈλληνες, όχι γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν αλλά γιατί δεν έχουν να πληρώσουν! Και ενώ οι μισθοί μειώνονται και οι καθημερινές οικονομικές απαιτήσεις αυξάνονται, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών «αναρωτιόνται» γιατί δεν μπορούν να εισπράξουν όσα έχουν «προγραμματίσει»… «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», φωνάζουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, αλλά κανείς δεν τούς ακούει! Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι, τον φετινό Αύγουστο (2017) έμειναν απλήρωτα ποσά φόρων κι άλλων χρεών προς το Δημόσιο που αντιστοιχούν σε 1,068 δισ. ευρώ. Μάλιστα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές ανήλθαν σε 98,23 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου 2017!  

Η οικονομική δυσπραγία στην οποία έχουν περιέλθει εκατομμύρια φορολογούμενοι από τις αλληλεπάλληλες υπερχρεώσεις τις οποίες υφίστανται με την επιβολή υπέρμετρα υψηλών φόρων στα εισοδήματα, τα περιουσιακά στοιχεία και τις καθημερινές συναλλαγές τους. Η αύξηση των νέων ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο κατά 1,068 δισ. ευρώ τον Αύγουστο συνδυάστηκε με μια πολύ μικρή μείωση, μόλις κατά 192 εκατ. ευρώ, των «παλαιών» ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο (των χρεών που βεβαιώθηκαν και έγιναν ληξιπρόθεσμα μέχρι 31-12-2016). Είχε δε ως συνέπεια το συνολικό ύψος των απλήρωτων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. να αυξηθεί, τελικά, κατά 878 εκατ. ευρώ, και να εκτιναχθεί στα 98,23 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους από 97,35 δισ. ευρώ που είχε διαμορφωθεί έναν μήνα νωρίτερα.

Σύμφωνα, με τα στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Α.Α.Δ.Ε., τον περασμένο Αύγουστο:

1) Το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που δημιουργήθηκαν εντός του τρέχοντος έτους εκτινάχθηκε στα 8,551 δισ. ευρώ, από 7,483 δισ. ευρώ τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Συγκεκριμένα, τον μεν Ιανουάριο έμειναν απλήρωτα συνολικά 1,63 δισ. ευρώ χρέη προς τις Δ.Ο.Υ., τον Φεβρουάριο δεν πληρώθηκαν εμπρόθεσμα άλλα 989 εκατ. ευρώ, τον Μάρτιο τα «φέσια» στην Εφορία έφθασαν τα 658 εκατ. ευρώ, τον Απρίλιο προστέθηκαν άλλα 754 εκατ. ευρώ νέα απλήρωτα χρέη, τον Μάιο κατέστησαν ληξιπρόθεσμα επιπλέον 717 εκατ. ευρώ, τον Ιούνιο άλλα 727 εκατ. ευρώ, τον Ιούλιο δεν εξοφλήθηκαν εμπρόθεσμα άλλα 2,008 δισ. ευρώ και τον Αύγουστο έμειναν απλήρωτα άλλα 1,068 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο (παλαιών και νέων) να υπερβεί τα 98,23 δισ. ευρώ ή το 55% του ΑΕΠ χωρίς να συνυπολογίζονται τα χρέη προς τα Τελωνεία, τα οποία δεν αποτυπώνονται στα συγκεκριμένα στοιχεία της Α.Α.Δ.Ε.

Το συνολικό ύψος των «παλαιών» ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα, δηλαδή αυτών που είχαν βεβαιωθεί και είχαν μείνει απλήρωτα μέχρι και το τέλος του 2016 είχε διαμορφωθεί σε 89,68 δισ. ευρώ στο τέλος Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Μαζί με τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 8,551 δισ. ευρώ που βεβαιώθηκαν στο πρώτο οκτάμηνο του τρέχοντος έτους, το συνολικό ύψος των απλήρωτων οφειλών προς τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα έφθασε τα 98,231 δισ. ευρώ έναντι 97,353 δισ. ευρώ στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

2) Οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) σε βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 971.508. Ήταν περισσότεροι μόλις κατά 79 από τους 971.429 που ανέρχονταν στο τέλος Ιουλίου του τρέχοντος έτους, καθώς τον Αύγουστο οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των κατασχέσεων υπολειτουργούσαν, λόγω θερινών των διακοπών. Συνολικά, στο πρώτο οκτάμηνο – από την 1η-1-2017 μέχρι το τέλος Αυγούστου – του τρέχοντος έτους είχαν επιβληθεί 132.452 κατασχέσεις σε βάρος ισαρίθμων οφειλετών του Δημοσίου.

3) Ο αριθμός των φυσικών και των νομικών προσώπων με ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις Δ.Ο.Υ. και τα Ελεγκτικά Κέντρα ανήλθε σε 3.857.086 έναντι 3.978.127 ατόμων στο τέλος Ιουλίου 2017. Από τους 3.857.086 οφειλέτες ληξιπρόθεσμων οφειλών, μόνο σε 1.652.508 μπορούν να επιβληθούν μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και μέχρι στιγμής, όπως ήδη αναφέραμε, έχουν επιβληθεί τέτοια μέτρα σε 971.508 (ποσοστό 58,79% του συνόλου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Κορωνοϊός: 6.602 νέα κρούσματα και 86 θάνατοι – Στους 630 οι διασωληνωμένοι

Σε 6.602 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 86 θάνατοι. Παράλληλα, σε 630 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες...

Στις 30 Νοεμβρίου το 3rd Family Business Conference – Το πρόγραμμα και οι ομιλητές

Από την Θεσσαλονίκη ξεκινά το πρώτο συνέδριο της σειράς “3rd Family Business Conference - Towards a sustainable future”
Στις 30 Νοεμβρίου 2021 πρόκειται να πραγματοποιηθεί το 3rd Family Business Conference, σε υβριδική μορφή, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων, το οποίο διοργανώνεται από την Palladian Conferences για τρίτη συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), με χρυσούς χορηγούς την Alpha Bank και την EY Ελλάδος

Ηλεία – Νεκρός 65χρονος εκπαιδευτικός που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Ένας 65χρονος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η ξαφνική βροχόπτωση και ανασύρθηκε νεκρός στην περιοχή Βρανά Βαρθολομιού. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε μέσα στο όχημά του. Νωρίτερα, έγινε...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!