Αρχική Απόψεις Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει ήδη επανεμφανισθεί ;

Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει ήδη επανεμφανισθεί ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνάκης 

Διεθνολόγος

Το μέλλον δεν είναι πιστή φωτοτυπία του παρελθόντος αλλά η Ιστορία αισθάνεται πιο βολική την προβλέψιμη παραγωγή της μέσα από την αντιπαράθεση συγκεκριμένων στρατοπέδων με βέβαιες νοοτροπίες και προδιαγεγραμμένες κινήσεις.

Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να υποθέσει ότι ο παγκόσμιος σκηνοθέτης προκρίνει την επανασύσταση των στρατοπέδων. Το σύστημα της αντιπαραθέσεως και της μετά από ελεγχόμενη σύγκρουση συνθέσεως. Άραγε, σ΄αυτό το σημείο βρισκόμαστε;

Δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό, ούτε και βέβαιος για την ειρηνική έκβαση των πραγμάτων.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Mike Pence επεσκέφθη την Ουκρανία όπου ως επισφράγηση της στρατιωτικής παρουσίας των Η.Π.Α. σ αυτήν την χώρα, όπου και η Αμερικάνικη Βάση στην Οδησσό, διακήρυξε ως βέβαιη την είσοδο των Ουκρανών στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ.

Το Δόγμα Μπρεζίνσκι, κατά το οποίο η σύνολη Δύση, ως οντολογική σύμπτυξη Ε.Ε. και ΝΑΤΟ, οφείλει να περισφύξει μέχρι τελικού ΠΝΙΓΜΟΥ την ΡΩΣΙΑ, φαίνεται ότι κυριαρχεί και στον σχεδιασμό και στις προθέσεις της διοικήσεως του Προέδρου Donald Trump.
Η Ρωσία του Προέδρου Πούτιν είναι υποχρεωμένη πλεον να δράσει βάσει του ενστίκτου της ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΕΩΣ.

Η Μόσχα ειναι υποχρεωμένη απο την φυσική τάξη των πραγμάτων να σχεδιάσει όπως σχεδίασε κατά τον Μεσοπόλεμο της Δεκαετίας του ’30 και να είναι έτοιμη για την σύγκρουση.

Η Ελλάδα;

Εμείς οι Έλληνες σε πτωτική πορεία με διαλυμένη και ΜΗ ανατάξιμη την Οικονομία μας, καλούμαστε να υπακούσουμε στους ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥΣ της Δυτικής Πολιτικής, την οποία δεικτικά είχε περιγράψει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου ως Πολιτική του ”ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο”.

Εαν η Ε.Ε. η οποία χρηματοδοτεί την Ελληνική χρεοκοπία και την επικείμενη ολοσχερή κατάρρευση μας, ειναι ο προπομπός της στρατιωτικής πολιτικής του ΝΑΤΟ, τότε η Ελλάδα αυτόματα θα κινηθεί ως ΠΙΟΝΙ αυτής της, υπό την ηγεμονία των Η.Π.Α., συκρουσιακής προς την Ρωσία προκλήσεως.

Εντούτοις η Ελλάδα να μην πιστέψει ότι την έχει γλυτώσει.

Παγίως ως χώρα μας θεωρείται ΥΠΟΠΤΗ για αποστασία από το στρατόπεδο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ διότι είναι ΟΡΘΟΔΟΞΗ χώρα και επιρρεπής στον Ρωσοσλαβισμό.

Η παρουσία του Αντιπροέδρου Mike Pence στην Ουκρανία και η από αυτόν ανακοίνωση προσεχούς εισόδου των Ουκρανών στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ κάνουν πρόδηλη την απουσία των παλαιών συνθηκών του Ψυχρού Πολέμου, όπου οι αμοιβαίες παραδοχές καθόριζαν τα ΟΡΙΑ των δυο ψυχρώς εμπλεκομένων.

Τώρα πια η σύγκρουση μοιάζει ως το ΜΟΝΟ φυσικό ΕΛΙΞΙΡΙΟ για την θεραπεία της ΑΓΩΝΙΑΣ του Κόσμου που δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τον Πόλεμο.

Σ΄ αυτόν το Νέο Πόλεμο θα αναδειχθή και ο Νέος Ελληνικός Οντολογικός Προσδιορισμός.
Η Σύγκρουση θα μας μάθη για ποια Ελλάδα θα μπορούμε να μιλάμε.

Αι Πτωχευμέναι ΑΘΗΝΑΙ ας το γνωρίζουν αυτό…!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΥΠΕΞ για Σύνοδο Κορυφής: Αποφάσεις για Τουρκία στη βάση συμπερασμάτων του Οκτωβρίου

Το μήνυμα πως η Τουρκία έμπρακτα θα πρέπει να δείξει ότι επιθυμεί πραγματικά να οδηγηθούμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου,...

Αμείωτο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τον Εθνικό Δείκτη CR Index

Αμείωτο το ενδιαφέρον και τη φετινή χρονιά από τις επιχειρήσεις για αξιολόγηση και ανάδειξη των υπεύθυνωνκαι βιώσιμων πρακτικών τους μέσα από τη συμμετοχή τους...

Τζ. Χαϊδά (ΙΚΤΙΝΟΣ) : Η βιομηχανία του μαρμάρου πρωταγωνιστεί στις ελληνικές εξαγωγές

Η Αντιπρόεδρος της εταιρείας Ικτίνος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης, κ. Ιουλία Χαϊδά αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο του ελληνικού κλάδου της...

Eπιστρεπτέα Προκαταβολή 4: Πιστώνονται €276 εκατ. σε επιπλέον 99.012 δικαιούχους

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 99.012 δικαιούχων του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 276 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών. Με το επιπλέον...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!