Αρχική Απόψεις Ο Τσίπρας ξέρει. Εσείς δεν ξέρετε

Ο Τσίπρας ξέρει. Εσείς δεν ξέρετε

Όσοι χλευάζουν τον ανασχηματισμό με στελέχη ΠΑΣΟΚ- ΝΔ και όσοι δίνουν βάρος στην ασυνέπεια λόγων και πράξεων είτε του πρωθυπουργού είτε των συριζαίϊκων ΜΜΕ είτε των νεοεισερχόμενων στην κολυμπήθρα του ΣΥΡΙΖΑ, Παπακώστα, Ξεναγιαννακοπούλου και Ζορμπά υποτιμούν και την μπαμπέσικη πονηριά του πρωθυπουργού και την κατάντια της συνείδησης μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού.

Και για να δούμε την αξία των πραγμάτων δεν έχουμε παρά να δούμε το πεδίο της μάχης. Το πεδίο αυτό μας λέει διαχρονικά ότι η πλειονότητα των ψηφοφόρων δεν έκριναν ποτέ ένα κόμμα ή έναν πρωθυπουργό από τη φιλαλήθειά τους. Αντιθέτως, οι πιο ψεύτες και λαοπλάνοι κερδίζουν συνήθως τις εκλογές. Οι ευθείς καταποντίζονται. Ο λαός θέλει παραμύθι. Το ξέρουν από τα μικρά παιδιά μέχρι τους σεναριογράφους του ελληνικού κινηματογράφου της δεκαετίας του 1950- 60.

Αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και όχι με απαξίωση η συντηρητική παράταξη και η κομμουνιστική αριστερά του ΚΚΕ τις κινήσεις του πανούργου κυρίου Τσίπρα. Ο οποίος είναι ανίκανος στο κυβερνάν, αλλά αξεπέραστος στο να κοροϊδεύει όλο τον κόσμο μπροστά στα μάτια του.

Έχει ιδιαίτερο χάρισμα ο κ Τσίπρας στην εξαπάτηση; Το χάρισμά του λέγεται «ακραία ανηθικότητα». Γιατί η απλή πολιτική ανηθικότητα δεν αρκεί για να ξεστομίζεις και να κάνεις όσα λέει και κάνει ο πρωθυπουργός. Αλλά, ο πρωθυπουργός και ο περίγυρός του έχουν ακόμα ένα χάρισμα. Ξέρουν με τι λαό έχουν να κάνουν. Και συμπεριφέρονται αντίστοιχα.

Όσοι νομίζουν ότι το κράξιμο στο διαδίκτυο και οι συζητήσεις με τον περίγυρό τους και στα καφενεία αποτυπώνουν το λαϊκό αίσθημα κάνουν τεράστιο λάθος. Ο μέσος Έλληνας μιλάει ανοιχτά μόνο όταν είναι με τους κερδισμένους. Σε κάθε άλλη περίπτωση σωπαίνει και περιμένει να δεί πού θα γύρει η ζυγαριά. Εκεί πάει. Είναι μεγάλος ιδεολόγος!

Η πλειονότητα δεν δίνει δεκάρα αν η Παπακώστα έβριζε τον Τσίπρα παλιότερα ή αν η Ξενογιαννακοπούλου πούλησε το κόμμα της. Όπως δεν δίνει δεκάρα που ο Σπίρτζης ή ο  Ρουμπάτης της ΕΥΠ ήταν ΠΑΣΟΚ. Δεκάρα δεν δίνει αν ο Παπαγγελόπουλος ήταν διοικητής της ΕΥΠ επί Καραμανλή. Και δεν δίνει δεκάρα αν η «Αυγή» ή το “Left” έβριζαν παλιότερα την Παπακώστα και την Ξενογιαννακοπούλου και τώρα σβήνουν τα παλιά γραμμένα.

Όλα αυτά δεν έχουν αξία για πάνω από το 50% του λαού για έναν απλό λόγο. Ο λαός είναι τόσο πολιτικά ανήθικος όσο και οι πολιτικοί του. Αλλιώς δεν θα τους ψήφιζε κι όλας. Ούτε θα ανεχόταν αδιαμαρτύρητα και μοιρολατρικά σαν ραγιάς τη διαρκή κλοπή των κόπων του σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, δικαιώματα. Ούτε και θα δεχόταν μοιρολατρικά και ραγιαδίστικα το ξεπούλημα της ιστορίας του και των φυσικών θαλάσσιων, εναέριων και χερσαίων εδαφών του. Ούτε θα ανεχόταν την παραχώρηση της κρατικής περιουσίας του για 99 χρόνια σε χέρια ξένων εκμεταλλευτών. Κάθε άλλος λαός με στοιχειώδη αξιοπρέπεια θα είχε κρεμάσει τους υπαίτιους στο Σύνταγμα.

Όλα αυτά τα ξέρει πολύ καλά ο Τσίπρας και οι περί αυτόν. Γιατί είναι κομμάτια του πιο απατεωνίστικου και κουτοπόνηρου κομματιού του λαού. Και ξέρουν ότι αυτό το κομμάτι έχει μόνο μια ιδεολογία: Να αρπάξει από το χέρι της εξουσίας ένα ξεροκόμματο διορισμού, ένα ξεροκόμματο αύξησης, επιδόματος, μονιμότητας, «να τρουπώσει», να πάρει πίσω κάτι τις απ αυτά που του κλέβουνε «σώπα, δε βαριέσαι, κάτι είναι κι αυτό». «Κι έχει ο θεός». «Αύριο βλέπουμε». Α! Και να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα.

Αυτή είναι η κυρίαρχη ιδεολογία, που σπάει και εξεγείρεται μόνο όταν αποκαλύπτεται ότι ο ηγέτης ή ο κύκλος του κλέβουν για τον εαυτό τους πολύ περισσότερα από όσα κλοπιμαία μοιράζουν. Όπως ακριβώς ξεσήκωσε ο Θερσίτης τους Αχαιούς κατά του Αγαμέμνωνα πριν από 3.200 χρόνια. Ο Αντρέας κι ο Σημίτης είναι τρανταχτά νεοελληνικά παραδείγματα.

Όσοι υποτιμούν τις μπαμπέσικες υπουργοποιήσεις του κ.Τσίπρα ξεχνάνε ότι κάθε πολιτικάντης σέρνει από πίσω μια στρατιά ψηφοφόρων και κολαούζων και μια στρατιά επαιτών για να «φάνε» από το ξεροκόκκαλο που θα τους πετάξει ο πολιτικάντης και το κόμμα. Μπορεί και να τρουπώσουν. Ελπίζουν.

Και ξεχνάνε ότι οι ιδεολογικές μπαρούφες του κ Τσίπρα και των συντρόφων του, που παριστάνουν τους αριστερούς και καλούν σε συστράτευση κατά της … ακροδεξιάς, δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα στο λαό για έναν απλό λόγο: Γιατί η μεγάλη πλειονότητα του λαού δεν έχει ιδεολογία! Είναι ΟΦΑ. Έχει για ιδεολογία την αρπαχτή. Γιατί αν είχε την υπεράσπιση ενός πολιτεύματος ή της Δημοκρατίας, τώρα θα είχε εξεγερθεί βίαια κατά της βίας που υφίσταται από αυτούς που τον κυβερνάνε. Και κατά της καταπάτησης της Δημοκρατίας από τον κάθε τσογλανοπολιτικάντη.

Δεν συμβαίνει όμως αυτό. Γιατί η πλειονότητα του λαού δεν έχει καν ιδέα τι είναι Δημοκρατία και ποια είναι τα δικαιώματά του σ αυτήν. Έχουν φροντίσει γι αυτό οι τελευταίες γενιές πολιτικών από το 1980 και μετά. Δεν του διδάσκουν τίποτε.

Το σκηνικό, λοιπόν, είναι απλό. Ένα 30% των ψηφοφόρων είναι ακλόνητα συντηρητικοί. Ένα 8% είναι ακροδεξιοί φασίστες. Ένα 8% είναι οι κομμουνιστές με το ΚΚΕ. Ένα 3% είναι αριστεροί και αριστεριστές ποικίλων αποχρώσεων. Και ένα 8% παραμένουν σταθερά στο κεντρώο ΠΑΣΟΚ. Σύνολο σταθερών ψηφοφόρων 57% όσων ψηφίζουν. Δηλαδή, το 57% του 60% που ψηφίζει! Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 καθαρές 300.000 ψήφους. Δηλαδή, το 3% που είχε πάντα σαν Συνασπισμός. Στην πραγματικότητα δεν έχει πιά ιδεολογικούς ψηφοφόρους. Έχει τυχοδιώκτες ψηφοφόρους και ελάχιστους αριστερούς που φοβούνται να μείνουν άστεγοι.

Όλο το υπόλοιπο ποσοστό, λοιπόν, των ψηφοφόρων που ψηφίζουν ή απέχουν είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μια ανιδεολογική πούλπα. Ένας χυλός. Μια δεξαμενή όπου μπορεί οποιοσδήποτε λαοπλάνος να ψαρέψει τάζοντας ή ταϊζοντας με αντιδεξιούς και αντιαριστερούς σανούς.

Οι βάσεις για να καταντήσει έτσι ο λαός μπήκαν τη δεκαετία του 1980. Τότε ήταν η τελευταία φορά που μια ιδεολογία, ένα κόμμα, είχε από πίσω του μια τεράστια λαϊκή βάση που πίστευε και ακολουθούσε. Ιδεολογικά. Φυσικά υπήρχαν τα λαμόγια. Αλλά, ο όγκος πίστευε. Πίστευε μέχρι που ο ηγέτης του και κυρίως η ομάδα του, ξεφτίλισαν την ιδεολογία σε θεσηθηρία, σε  μάσα με χρυσά κουτάλια, σε αντιλαϊκό κρατισμό, σε φοροαρπαγή, σε ανηθικότητα και σε αυταρχική εξουσιαστική συμπεριφορά.

Επιστέγασμα επ’ αυτού ήταν η διαρκής επέκταση της αμορφωσιάς και της ήσσονος προσπάθειας σαν κυρίαρχες νοοτροπίες. Με αποτέλεσμα, μετά από 20 χρόνια, μέχρι και σήμερα, δύο γενιές Ελλήνων να είναι ουσιαστικά αμόρφωτοι. Κοινωνικά, πολιτικά, ιδεολογικά, ιστορικά, εγγράμματα. Κυρίως Δημοκρατικά.

Και επειδή η πολιτική και κοινωνική αμορφωσιά δημιουργούν ευήκοα ώτα σε κάθε κατεργάρη και σε κάθε αρλούμπα που πουλιέται άκριτα από το πρωί μέχρι το βράδυ στη χώρα, γι αυτό και οι μπαγαποντιές του κ Τσίπρα και του περιγύρου του πιάνουν και θα πιάνουν τόπο.

Το ΠΑΣΟΚ- με άξιο συνεχιστή τη ΝΔ του ‘2000- δημιούργησαν μια λούμπεν πλειοψηφία υπηκόων. Όχι πολιτών. Και έστρωσαν το δρόμο για να βρεί ψήφους σ αυτό το ανιδεολογικό, αμόρφωτο λούμπεν ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το λούμπεν είναι ευεπήφορο σε ταξίματα και σε μπαγαποντιές. Αρκεί να φάει κάτι τις από το χέρι του «αφέντη». Όποιος παίρνει αψήφιστα τις κινήσεις του κ Τσίπρα και των περί αυτόν, που προσπαθούν να παραμυθιάσουν την ανιδεολογική πούλπα του λαού δεν κάνει λάθος. Κάνει έγκλημα. Ας το έχουν υπ όψιν τους όσοι υποτιμούν. Γιατί για τα επόμενα εγκλήματα του ΣΥΡΙΖΑ και του κ Τσίπρα θα είναι συνυπεύθυνοι.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

Αποτέλεσμα εικόνας για Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

ΠΗΓΗ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Εμβόλιο: Αρχίζει η χορήγηση της τέταρτης δόσης – Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα – Μέσω ΑΑΔΕ η βεβαίωση προστίμων

Ανοίγει την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου η πλατφόρμα για τα ραντεβού της 4ης δόσης που αφορά συγκεκριμένες, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως γνωστοποίησε κατά την αποψινή...

Τα παράπονα των καταναλωτών στο MyRAE για θέματα ενέργειας

Θέματα λογαριασμών και πληρωμών αφορούν τα περισσότερα παράπονα (42% του συνόλου) που υποβάλουν οι καταναλωτές στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, ενώ το 17% έχουν να κάνουν με τη σύμβαση μεταξύ καταναλωτή και εταιρίας, το 10% με την ποιότητα εξυπηρέτησης και το 8% αφορά τεχνικά προβλήματα. Το υπολειπόμενο 22%, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η ΡΑΕ, αφορά πλειάδα διαφόρων θεμάτων με μικρά ποσοστά έκαστο. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 13/9/2021-16/01/2022, διάστημα στο οποίο λειτουργεί η ψηφιακή πλατφόρμα υποδοχής αιτημάτων των καταναλωτών myRAE. Συ

Κορωνοϊός: 18.834 νέα κρούσματα και 101 θάνατοι – Στους 672 οι διασωληνωμένοι

Σε 18.834 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Επιπλέον, σήμερα Δευτέρα 17/1 κατεγράφησαν 101 θάνατοι. Παράλληλα, σε 672 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η Αττική...

Ψηφιακή υπογραφή με λίγα κλικ – Σε λειτουργία η νέα Αρχή Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου

Ξεκίνησε η λειτουργία της νέας Αρχής Πιστοποίησης του Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ). Η νέα ΑΠΕΔ υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αποστολή της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!