Αρχική Πολιτική Ο Στουρνάρας κρατάει “ετσιθελικά” τον κ. Πανταλάκη στη Διοίκηση της Attica Bank!

Ο Στουρνάρας κρατάει “ετσιθελικά” τον κ. Πανταλάκη στη Διοίκηση της Attica Bank!

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Παραμένει στη θέση του Διοικητή της Attica bank, αν και τρις υπόδικος, γιατί ο ελεγχόμενος ως ποινικά κολάσιμος τραπεζικός βίος του, ουδόλως ενδιαφέρει μπροστά στη «βρώμικη» δουλειά που καθ’ υπαγόρευση των δανειστών-δυναστών πρέπει να γίνει, την οποία εκ της θέσεώς του αναγκαστικά πρέπει να υπηρετήσει. Αυτό συμβαίνει με τον κ. Θ. Πανταλάκη, που παραμένει σκανδαλωδώς ακλόνητος στη διοίκηση της Attica bank με τις πλάτες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, προφανώς διότι η παραμονή του, ίσως εξυπηρετεί πολιτικές και άλλες σκοπιμότητες, διευκολύνοντας την υλοποίησή τους.
Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος είχε καταθέσει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης και έλαβε απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος δηλώνει ότι δεν παρεμβαίνει στο όλο θέμα, σεβόμενος την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.
Ιδού η απάντησή του:
«Οι δικαστικές αρχές ασκούν το έργο τους με ανεξαρτησία και είναι αποκλειστικά αρμόδιες για την εκτίμηση των πληροφοριών και στοιχείων που περιέρχονται σε γνώση τους και την τυχόν αξιοποίησή τους για την έναρξη και εξέλιξη, δεν επιτρέπεται κατά νόμο η παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας σε οποιονδήποτε για την πορεία των τυχόν ερευνών.
Τέλος, διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τη συνταγματική επιταγή του αρ. 26 Σ., όπου κατοχυρώνεται η αρχή της διάκρισης των εξουσιών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν παρεμβαίνει στο έργο της δικαιοσύνης…»
Ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζοντας την απάντηση που πήρε από τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, μεταξύ άλλων είπε:
«Η παραμονή στην θέση του δεν αποτελεί ωμή παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; Μπορεί να είναι κάποιος τρις υπόδικος, για όσα βρήκαν οι Εισαγγελείς ποινικά κολάσιμα της θητείας του ως Διοικητή της ΑΤΕ και να παραμένει στο «τιμόνι» της Attica Bank;
Ναι, γιατί πρέπει να υπάρχουν οι πρόθυμοι που αποδέχονται ως διοικούντες να πωλούν τα 100 εκ. ευρώ στην βολική τιμή των 8,68 ευρώ ανά 100 ευρώ απαίτησης.
Ναι, παρότι η οικονομική είδηση της ημέρας «θάφτηκε» μέσα σε ποταμούς κειμένων και ανακοινώσεων με τεχνικούς όρους, όπου ελάχιστοι κατάλαβαν τι κρύβεται: Η Attica Bank πούλησε ένα μεγάλο πακέτο κόκκινων δανείων της (806,4 εκ. ευρώ) στο 8,68% του ονομαστικού ποσού! Πήρε δηλαδή μόλις 8,68 ευρώ για κάθε 100 ευρώ ληξιπρόθεσμης απαίτησης. Είναι μια ένδειξη του τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες φορολογούμενοι, από την πώληση δανείων χαμηλής εισπραξιμότητας στα funds των «κορακιών με τα ριγέ κοστούμια».
Η τράπεζα, που έχει «κουμανταδόρο» τον υπόδικο φίλο του Γιάννη Στουρνάρα, ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τη βρετανική εξειδικευμένη εταιρία Aldridge EDC Specialty Finance (AEDC) τη διαχείριση ολόκληρου του πακέτου «κόκκινων» δανείων της ύψους 1,33 δισ. Ευρώ.
Τα δάνεια μεταβιβάζονται σε εταιρεία ειδικού σκοπού στο Λουξεμβούργο (θυγατρική της Attica Bank) και τη διαχείριση τους θα αναλάβει νεοσύστατη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων.
Αυτό το πακέτο δανείων 806,4 εκατ. ευρώ πωλείται υπό μορφή ομολόγου στην Aldridge, έναντι 70 εκατ. ευρώ (στο 8,68% του ονομαστικού ποσού απαιτήσεων) και η συμφωνία είναι επαχθής, επειδή το μεγάλο πακέτο δανείων εκχωρείται σε πολύ χαμηλό ποσοστό της ονομαστικής αξίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Moody’s: Credit positive τα stress test – H Alpha Bank με τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας

Θετικά βλέπει τα αποτελέσματα των stress test για τις ελληνικές τράπεζες και η Moody’s σε σημερινή της έκθεση. Συγκεκριμένα για την Alpha Bank οι...

Δωρεά Ιατρικού Εξοπλισμού από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο την Υγεία» της Alpha Bank στο Μεγανήσι

Στα πλαίσια του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την Υγεία», η Alpha Bank πραγματοποιεί δωρεές ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού εξοπλισμού στις Μονάδες Υγείας των Ελληνικών...

ΟΕΕ: Πρόταση βιβλίου και προγράμματος σπουδών για την εισαγωγή οικονομικού μαθήματος στη Β΄ Λυκείου

Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος συνεχίζει τις παρεμβάσεις του, με στόχο η πλειονότητα των μαθητών να έρχεται σε επαφή με την οικονομική σκέψη, σε όλη...

Eρευνα: Δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος μόλυνσης από κορονοϊό μέσω χαρτονομισμάτων και κερμάτων

Ο κίνδυνος μόλυνσης ενός ανθρώπου από κορονοϊό μέσω μετρητών -κερμάτων και χαρτονομισμάτων- είναι γενικά πολύ χαμηλός. Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας μελέτης ειδικών από...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!