Αρχική Πολιτική Ο Νίκος Νικολόπουλος «στριμώχνει» στη Βουλή τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο...

Ο Νίκος Νικολόπουλος «στριμώχνει» στη Βουλή τους εμπλεκόμενους πολιτικούς στο σκάνδαλο της Novartis!

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ FBI,
ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ «ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ»
Με «ομοβροντία» κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων επιχειρεί ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος να συνεισφέρει στην αποκάλυψη όλων των πτυχών του σκανδάλου της Novartis.
Τον προηγούμενο μήνα ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής κατέθεσε τρεις ερωτήσεις προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή και μία προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.
Στην πρώτη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Νίκος Νικολόπουλος θέτει το ζήτημα της ενδεχόμενης ύπαρξης μυστικού λογαριασμού πρώην Υπουργού και αναλυτικότερα παρατηρεί:
«Εφ’ όσον ισχύει η πληροφορία, η οποία στην Αθήνα διακινείται από εγκυρότατες πηγές, τότε η έρευνα για την Novartis πριν καλά- καλά συσταθεί, μπαίνει σε νέες ράγες. Ο εντοπισμός του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis ήταν για τις δικαστικές αρχές η εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για να θεμελιωθεί- λέγεται- το ποινικό αδίκημα της δωροληψίας. Εάν ευρέθη και λογαριασμός πρώην υπουργού στον οποίο κατέληγαν χρήματα από τον τροφοδότη λογαριασμό της Νovartis, τότε το σκηνικό «παίρνει» φωτιά».
Το ερώτημα που θέτει ο ανεξάρτητος βουλευτής είναι προφανές:
Αληθεύει ότι το άνοιγμα του τροφοδότου λογαριασμού της Novartis στην Ελβετία είχε ως αποτέλεσμα να εντοπισθεί μυστικός λογαριασμός πρώην υπουργού στην Ελβετία;
«ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ;»
Στην δεύτερη ερώτηση, ο Νίκος Νικολόπουλος παραθέτει τα λεγόμενα της έγκυρης δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου που ισχυρίζεται ότι προστατευόμενη μάρτυρας του σκανδάλου Novartis δέχεται απειλές!
Στην ίδια ερώτηση γίνεται μνεία και στο FBI, το οποίο λέγεται ότι με έγγραφό του προτρέπει την Εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη να χρησιμοποιήσει όλες τις πληροφορίες και καταθέσεις, που σχετίζονται με εμπλοκή στο σκάνδαλο έξι πολιτικών (Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Αβραμόπουλος, Στουρνάρας, Σαλμάς).
Τα ερωτήματα του Χριστιανοδημοκράτη βουλευτή είναι τα εξής:
1ον Αληθεύει ότι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει αποσταλεί στην εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη έγγραφο, όπου προτρέπει να χρησιμοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες για “την εφαρμογή του νόμου” αναφορικά και με τους εξής πολιτικούς: Λοβερδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, όπως προκύπτει από το δημοσιευθέν έγγραφο ντοκουμέντο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ;

2ον Μήπως έχει σχηματισθεί δικογραφία με βάση τα όσα είπε στην ανωτέρω συνέντευξη της , η κ. Γιάννα Παπαδάκου και θα συσχετισθούν οι πληροφορίες που γνωρίζει με τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται με βάση τις μηνύσεις Σαμαρά, Βενιζέλου, Λοβέρδου κ.λπ. εμπλεκομένων;
«ΠΟΙΑ Μ.Μ.Ε. ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ NOVARTIS;»
Μια ακόμη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφέρεται σε διαφημιστικές εταιρείες, που έχει κατατεθεί ότι ήταν «βαποράκια» της Novartis, ξέπλεναν «μαύρο χρήμα» και «λάδωναν» πολιτικούς, εκδότες, γιατρούς κ.α.
Συγκεκριμένα, ο Νίκος Νικολόπουλος ρωτάει:
1ον Ποια ΜΜΕ Αθηνών και Επαρχίας έλαβαν εντολές καταχωρήσεων άρθρων και δημοσίευσης διαφημιστικών μηνυμάτων; Να κατατεθεί αναλυτικός πίνακας.
2ον Η ΑΑΔΕ έχει προχωρήσει στο ενδελεχή έλεγχο όλων αυτών των διαφημιστικών και των αντίστοιχων εταιρειών επικοινωνίας, καθώς και των ΜΜΕ που διακίνησαν ψευδή τιμολόγια και αφορούσαν «την παραγωγή διαφημιστικών εντύπων» όπου κρατούσαν το 10%, ενώ το υπόλοιπο χρησιμοποιούσε η Novartis «για να πληρώνει τους γιατρούς που η Sandoz αναγνωρίζει»;
3ον Η ΑΑΔΕ έστειλε κλιμάκια ελέγχου στα ΜΜΕ και στις «εταιρείες που είχαν ενταχθεί στο σχέδιο δωροδοκίας που είχε φτιάξει η Novartis και τις οποίες δωροδοκίες ενέκρινε ο Φρουζής» και αναφέρονται στο έγγραφο του FBI, όπου εκτός από την Public Hellas, με πρόεδρο τον Αντ. Πασσά, που ήταν πατρική της Zenith Media, αναφέρονται και άλλες εταιρείες και διαφημιστικές, όπως οι INKAN, ETHOS MEDIA του Κ. Ουζούνη, την οποία πρότεινε ο Νίκος Μανιαδάκης, New medical development, Πιτσιλίδης, DIAGNOS PRES, MEDIAHOUSE, ΒΟΥΛΚΙΔΗΣ, MSPS, PRESTIGE, VIJAY IYENGAR καθώς και η MINDWORK της οποίας ιδιοκτήτρια αναφέρεται η Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα; Ειδική αναφορά γίνεται στον Παναγιώτη Μαυρίκο (έχασε τη ζωή του όταν πήρε φωτιά το αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό), τον οποίο ο «Φρούζης ήθελε ως εταιρεία ξεπλύματος χρήματος και ο οποίος ήταν η γέφυρα ανάμεσα στη Novartis και στους κυβερνητικούς αξιωματούχους, είχε πρόσβαση σε 3-4 υπουργούς Υγείας».
«ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ;»
Τέλος, η τέταρτη ερώτηση που κατατέθηκε προς τον Υπουργό Υγείας, αφορά τον αναπληρωτή κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Νίκο Μανιαδάκη.
Στην εν λόγω παρέμβασή του ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Πριν από ακριβώς 13 μήνες, ο αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ), Νίκος Μανιαδάκης, σε δήλωσή του ανέφερε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση Novartis. Το όνομά του είχε ήδη ακουστεί ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, μέσω της θέσης του ως συμβούλου των υπουργών Υγείας κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, αλλά και λόγω της εταιρείας οικονομικών της Υγείας που διατηρούσε στο όνομα της συζύγου του.
«Με τη δήλωση αυτή διαψεύδω κατηγορητικά όσα έχουν αναφερθεί και ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάμιξή μου στη φαρμακευτική πολιτική της πρόσφατης περιόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης στην ανακοίνωσή του και πρόσθετε πως «η συμβουλευτική εμπλοκή μου ως ειδικού εμπειρογνώμονα αφορούσε αποκλειστικά και μόνο θέματα της ευρύτερης πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων στον τομέα υγείας».
Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα, η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε σειρά μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του κ. Μανιαδάκη και του υπουργικού γραφείου του τότε υπουργού, Αδ. Γεωργιάδη, τα οποία αποδείκνυαν πως ο κ. Μανιαδάκης και γνώση είχε, αλλά και άποψη για τις τιμολογήσεις φαρμάκων».
Τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή είναι τα ακόλουθα:
1ον Ποια η εργασιακή σχέση του κ. Μανιαδάκη με το Υπουργείο την εν λόγω εποχή;
2ον Ποιες οι αρμοδιότητες του τυπικές και άτυπες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Γ. Μαντζουράνης: Φιμωμένη Βουλή σημαίνει φιμωμένη δημοκρατία

H Βουλή αποτελεί την άμεση έκφραση της ελεύθερης λαϊκής θέλησης, δηλαδή την ψυχή και το μυαλό της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και πρώτη πράξη κάθε...

Καραμανλής: Το ΚΙΝΑΛ γίνεται ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και υιοθετεί fake news

"Το ότι το ΚΙΝΑΛ αποφάσισε να γίνει "ουρά" του ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό και θα το κρίνουν οι πολίτες. Όμως πλέον υιοθετεί και τις πρακτικές...

Ερντογάν: Ο Τσαβούσογλου έβαλε τον Δένδια στη θέση του

Στην «εκρηκτική» συνάντηση και το διπλωματικό επεισόδιο που είχαν την Πέμπτη το απόγευμα στην Άγκυρα μπροστά στις κάμερες ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και ο Τούρκος ομόλογός...

ΙΟΒΕ: Μεγάλη ενίσχυση του δείκτη οικονομικού κλίματος τον Μάρτιο

Σημαντική άνοδο κατέγραψε για τον Μάρτιο ο δείκτης οικονομικού κλίματος που καταρτίζει το ΙΟΒΕ για την Ελλάδα, αφού ενισχύθηκε στις 96,9 μονάδες έναντι 91,9...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!