Όπως είχαμε γράψει για το προκλητικό βίντεο του Αλβανού ποδοσφαιριστή και τη συγχώρεση που ζήτησε σειρά είχε η επίσκεψη του ποδοσφαιριστή και η “άφεση αμαρτιών”. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ, ο Μητροπολίτης που εξύβρισε και οι καφέδες, ελληνικός και φρέντο.
Ο Aλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε την μεταμέλειά του για τις πρόσφατες δηλώσεις του κατά του χριστιανισμού.  «Ζήτησα να συναντηθώ με μια μεγάλη προσωπικότητα για να εκφράσω τη συγγνώμη μου για όσους πλήγωσα. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα», είπε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση.

«Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του. Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης», είπε απ’ την πλευρά του ο Μητροπολίτης Μάξιμος. Ο Λίλα δώρισε στον Μητροπολίτη ένα μπουκάλι κρασί, ενώ απ’ την μεριά του ο Μάξιμος του έδωσε δύο βιβλία.

Επειδή ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει προκαλέσει και “μετανοήσει “αρκετές φορές στο παρελθόν, με όλο τον σεβασμό (όχι σαν αυτόν του Λίλα)  θα συμβουλεύσουμε τον Μητροπολίτη που δηλώνει ότι” έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία με τους Αλβανούς ” να διατηρεί και καμμία επιφύλαξη…

ΠΗΓΗ