Αρχική Απόψεις «Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι….»

«Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι….»

του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Προέδρου Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Ο κόσμος το ΄χει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι. Μια απλή περιήγηση στον κόσμο των ΜΜΕ, στον κόσμο των προσβάσιμων πληροφοριών, στους καθρέφτες μας δείχνει την εικόνα μιας χώρας που συμπεριφέρεται ως τριτοκοσμική “μπανανία”. Κάνει ότι δεν βλέπει “ελέφαντα στο ένα μέτρο”, ότι δεν καταλαβαίνει και τα απλούστερα που καταλαβαίνουν ανόητοι, ότι ενώ κολυμπάει στο “νερό ψάχνει ομπρέλα”.

Όλα αυτά επειδή αρνείται να παραδεχθεί ότι επίλεκτα επί δεκαετίες μέλη της πολιτικής  και κοινωνικής εξουσίας είναι βυθισμένα στη διαφθορά.

Και αφού αρνείται να το παραδεχθεί προσπαθεί με πιέσεις προς τα θεσμικά όργανά της να θολώσει τα πάντα στα μάτια της κοινωνίας υπέρ της οποίας ασκούνται οι εξουσίες τους και έτσι επισύρει την οργή ισχυρών κέντρων τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στη χώρα μας.

Προφανώς αδιαφορούν. Αρκεί να μην βεβαιωθεί από Eλληνικές δικαστικές αρχές ότι το δίδακτρα γόνου πολιτικού σε φημισμένο αμερικάνικο πανεπιστήμιο πλήρωνε η novartis

Αρκεί να μην πληροφορηθεί η κοινή γνώμη ποιοι καταδικάστηκαν για τη μεγάλη λεηλασία δημοσίου πλούτου από την siemens και να μην δει ποιοι τους έδιναν βραβεία και τους παρασημοφορούσαν μετά φωτογραφιών την εποχή της μεγάλης λεηλασίας της χώρας.

Αρκεί να μην πληροφορηθούν ότι οι εκβιασμοί ξένων ισχυρών κέντρων προς την ελληνική πολιτική και κοινωνική ελίτ έχουν μοχλούς τους λογαριασμούς πανίσχυρων πολιτικών στις λίστες ,όπως της Κριστίν  Λαγκάρντ, του Γερμανού υπουργού Μπόργιανς, των Αμερικανικών αρχών μέσω του Παναμά, της Ελβετίας, του Λιχτενστάϊν.

Εξαγόρασαν την πλειονότητα  των ανεξάρτητων φωνών, κάνουν πως δεν ακούνε και δεν βλέπουν τις πράγματι ανεξάρτητες. Έτσι πορευόμαστε δίπλα στη…Ζιμπάμπουε.

Εμείς η πιο ακριβή χώρα στον πολιτισμένο κόσμο για το Ίντερνετ. Για να εμποδίζουμε την μετάδοση πληροφοριών. Η Ζιμπάμπουε η πιο ακριβή χώρα στον κόσμο στον τομέα. Όπου να ‘ ναι θα την φτάσουμε γιατί και μέσω του υπάρχοντος διαδικτύου κυκλοφορεί ,έστω σε λίγους, στοιχεία με ονοματεπώνυμα για τους διεφθαρμένους και εκβιαζόμενους.

Σε αυτό το κλίμα ευχαριστώ τον πρώην Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την προβολή και την τιμή που μου έκανε να θυμίσει  στη Βουλή, κατά την συζήτηση αναθεώρησης του Συντάγματος, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υπέβαλα 217 ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό, ζητώντας πληροφορίες και εξηγήσεις για τους διεφθαρμένους αξιωματούχους, τις υποθέσεις σκανδάλων και το κουκούλωμά τους και όχι για σκουριασμένα πόμολα…

Οι απαντήσεις που έλαβα είναι ευθέως ανάλογες όσων προαναφέρω. Προφανώς δεν υπήρχε χρόνος, αφού έπρεπε να ασχοληθούν και με τις άλλες 15 ερωτήσεις που υπέβαλαν όλοι οι άλλοι μαζί στη Βουλή και αφορούσαν πράγματι σκουριασμένα πόμολα στην μεγάλη πλειοψηφία, έστω αυτών των 15…

Καθώς λοιπόν ο κόσμος έξω από τον δικό μας διεφθαρμένο μικρόκοσμο το ΄χει τούμπανο για τις μεθόδους Ζιμπάμπουε που ακολουθούμε ξεδιάντροπα στην πολιτική ,δημοσιογραφική και δικαστική διαχείριση αυτών των τεραστίων υποθέσεων διαφθοράς απευθύνω σήμερα έκκληση να μην αγνοηθούν τα σοβαρότατα στοιχεία που προέκυψαν από την δίκη της ΖΗΜΕΝΣ για χρηματισμό αυτού του συστήματος εξουσίας.

Να μην αγνοηθεί η ηχηρή αντίδραση του Αμερικανού δικηγόρου των ΕΛΛΗΝΩΝ υπό προστασία από τις αμερικανικές αρχές μαρτύρων για το σκάνδαλο Novartis.

Για να μην προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν την επιστολή που απευθύνεται στην κορυφή της ελληνικής δικαστικής εξουσίας τους παραπέμπω σε αποσπάσματα της, όπως αυτά δημοσιεύθηκαν ήδη και αναφέρει μεταξύ άλλων:

“…Εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες οι οποίοι έχουν οικειοθελώς παράσχει πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου σχετικά με παραβιάσεις του νόμου των ΗΠΑ περί Πρακτικών Διαφθοράς σε Ξένη Χώρα (FCPA). Αυτοί οι θαρραλέοι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έχουν παράσχει πληροφορίες για το ότι η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis, A.G. έχει ίσως δωροδοκήσει Έλληνες αξιωματούχους κατά παράβαση του FCPA. Οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος προέβησαν στις αποκαλύψεις συμμορφούμενοι με την αμερικανική νομοθεσία, η οποία παρέχει ισχυρούς μηχανισμούς προστασίας των πληροφοριοδοτών και απαγορεύει την παρακώλυση δικαιοσύνης όσον αφορά τους μάρτυρες στις ποινικές και διοικητικές διώξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, οι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος έχουν δικαίωμα στην εχεμύθεια και την ανωνυμία όταν αναφέρουν παραβιάσεις του νόμου, συμπεριλαμβανομένου του FCPA. Θα ήταν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των συμβάσεων καταπολέμησης της διαφθοράς, οι οποίες έχουν λάβει την έγκριση της Ελλάδας, να καταπατηθούν τα δικαιώματα αυτών των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και να υπάρξουν αντίποινα εναντίον τους επειδή νόμιμα παρείχαν πληροφορίες στις αμερικανικές αρχές. Η παραβίαση του δικαιώματος των μαρτύρων στην εχεμύθεια μπορεί να αποτελέσει ακόμη εγκληματική παρακώλυση της δικαιοσύνης, βάσει της αμερικανικής νομοθεσίας, στην περίπτωση που υπάρξει οποιαδήποτε απόδειξη ότι η παραβίαση αυτής της εχεμύθειας θα μπορούσε να βλάψει με οποιοδήποτε τρόπο το μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος. Πολυάριθμες διοικητικές υποθέσεις και δικαστικές αποφάσεις έχουν αναδείξει τη σημασία της προστασίας της ταυτότητας του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, και έχουν επιβληθεί ποινές όταν το δικαίωμα στην εχεμύθεια έχει παραβιαστεί.

Κατά ευθεία παράβαση του αμερικανικού και διεθνούς δικαίου, Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου απέστειλαν επίσημο αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για να τους αποκαλυφθούν τα ονόματα αυτών των ανώνυμων μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και ζήτησαν περαιτέρω πληροφορίες οι οποίες ευθέως ή εμμέσως θα ταυτοποιούσαν αυτούς τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Ζήτησαν επίσης πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να υπονομεύσουν την προστασία που θα είχαν οι μάρτυρες βάσει της ελληνικής νομοθεσίας, στην περίπτωση που αποκαλυπτόταν η ταυτότητά τους. Τόσο το αμερικανικό όσο και το ευρωπαϊκό/διεθνές δίκαιο εμποδίζουν ενέργειες όπως αυτές των δύο εισαγγελέων και εξασφαλίζουν την ανωνυμία και την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

Οποιαδήποτε ενέργεια από εκπροσώπους του Αρείου Πάγου ή οποιουδήποτε κυβερνητικού αξιωματούχου της Ελλάδας με την οποία ζητείται από τις Ηνωμένες Πολιτείες να παραβιάσουν την αμερικανική νομοθεσία περί προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος είναι ξεκάθαρα παράνομη. Οποιαδήποτε απόπειρα απόδοσης αντιποίνων σε αυτούς τους μάρτυρες κατά παράβαση του δικαιώματός τους στην εχεμύθεια βάσει του αμερικανικού νόμου υπονομεύει το κράτος δικαίου, παραβιάζει τις διεθνείς συμβάσεις καταπολέμησης της διαφθοράς, παραβιάζεις τους αμερικανικούς νόμους προστασίας οι οποίοι ισχύουν για πολλές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και αποτελεί παρεμπόδιση της δικαιοσύνης…”.

Για την σκανδαλώδη και παράνομη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ αθωώθηκε χθες το εξιλαστήριο θύμα ,διότι προέκυψε ότι οι πάνω από αυτόν τον απλό εισαγγελέα είχαν φροντίσει να παραμείνει στο σκοτάδι η λεηλασία δημοσίου χρήματος που μέσω αυτής αποδεικνύεται με τρόπο κραυγαλέο.

Ο χρηματισμός και η διαφθορά πολιτικών και λοιπών επωνύμων εξουσιαστών περιγράφονται ολοκάθαρα σε πρόσφατα δικαστικά πορίσματα, αποφάσεις, έγγραφα.

Αλήθεια θα συνεχίσετε να παριστάνετε τις στρουθοκαμήλους των αφρικανικών ερήμων;

Αλήθεια κύριοι θα τα αποτολμούσαν αυτά σήμερα στην χώρα πρότυπο που έχετε, δηλαδή την Ζιμπάμπουε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Α. Λοβέρδος: Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής, δεν ταυτιζόμαστε

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, γιατί την συνδέουμε με τη λάθος πολιτική που ακολουθεί συνολικά η κυβέρνηση, αλλά δεν ταυτιζόμαστε και...

Φ. Γεννηματά: Αναλγησία η απάντηση της ΝΔ στους οικονομικά αδύναμους δανειολήπτες

Ευθείες βολές, τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα που "βολεύει την κυβέρνηση", όσο και κατά της...

Aπάντηση Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου στην “Καθημερινή”

Απάντηση στο σημερινό δημοσίευμα της "Καθημερινής" δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι υπεύθυνοι οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ,  Έφη Αχτσιόγλου και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην κοινή τους...

Δημοσκόπηση PULSE: Ψαλίδα 18% ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – 7 στους 10 ανήσυχοι για τις τουρκικές προκλήσεις

Διαφορά 18 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου (με αναγωγή επί των εγκύρων) καταγράφει τον Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα ευρήματα της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!