Το θράσος είναι κακός σύμβουλος για έναν… σύμβουλο και δη του Επιμελητηρίου Αχαΐας, που όμως αποδεικνύεται προσωπικός σύμβουλος και συνήγορος υπεράσπισης του απερχόμενου Προέδρου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, παρ’ότι η αμοιβή του προέρχεται από τις εισφορές όλων των μελών του Επιμελητηρίου.  Και όχι μόνο, αφού με τη δημόσια δήλωσή του επιβεβαιώνει αυτό που είναι κοινό μυστικό στο Μέγαρο του Επιμελητηρίου: Ότι ο κ. Κούστας… προεδρεύει και ο κ. Μαρλαφέκας… αγναντεύει!

 

Επίτευγμα σίγουρα, αν συνυπολογίσουμε κιόλας ότι ο κ. Κούστας, ως συνταξιούχος, αναρριχήθηκε από το… παράθυρο στο γραφείο και την καρέκλα του Προέδρου, αναλαμβάνοντας το ρόλο του συμβούλου, αντί ενός από τα χιλιάδες καταρτισμένα παιδιά, που ψάχνουν εναγωνίως για δουλειά.

 

Γνωστοποιεί κιόλας ο κ. Κούστας ότι οι καθαρές ετήσιες αμοιβές του ανέρχονται σε 20.000 ευρώ. Προσοχή, οι καθαρές-όχι οι μικτές, για τις οποίες δεν κάνει λόγο ποιες είναι αυτές… Γιατί;

 

Γιατί θολώνει τα νερά; Ας μας πει, για παράδειγμα, ποιος ήταν η συνολική μικτή αμοιβή του το 2016 για να καταλάβει ο κόσμος. Να βάλει μέσα επιδόματα, δώρα και τα χρήματα από την συμμετοχή του σε τρεις ομάδες εργασίας.

 

Είναι πολλά τα λεφτά, κ. Κούστα, για 25 ώρες εβδομαδιαίως (5 ώρες την ημέρα και πενθήμερο).

 

Εξ’ άλλου, σε μια αποστροφή της δήλωσής του, ο κ. Κούστας, για ν’ αποδείξει ότι είναι άξιος ο παχυλός μισθός του, αναφέρει ότι έκανε πάμπολλες παρεμβάσεις σε φορείς (σ.σ. προφανώς εννοεί Υπουργεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, άλλα Επιμελητήρια κλπ.), προκειμένου να προωθήσει θέματα του φορέα. Καλά τα λέει. Επιβεβαιώνει ότι προήδρευε! Κάνει και κάτι άλλο ταυτόχρονα. Υποκαθιστά τον Διευθυντή του Επιμελητηρίου. Δεν είναι, άραγε, αυτός, που πρέπει να δίνει συμβουλές στον Πρόεδρο και να ενεργεί, κατ’ εντολή του, αντ’ αυτού;

 

Επίσης: Γιατί οι προηγούμενοι πρόεδροι δεν είχαν σύμβουλο; Απλή η απάντηση: Διότι ήταν επαρκείς κι όχι σαν το απερχόμενο….

 

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του, ο κ. Κούστας μας λέει ότι έστειλε εκατοντάδες newsletter σε 5.000 μέλη του Επιμελητηρίου. Είναι αυτά που έχουν γνωστοποιήσει το ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο στον φορέα. Ναι, αλλά το Επιμελητήριο έχει τριπλάσια μέλη, που έμεναν ανενημέρωτα. Δεν είχαν την παραμικρή επαφή με τον φορέα. Μα, αυτό λέμε –με άλλα λόγια- και εμείς. Ο απερχόμενος Πρόεδρος συρρίκνωσε το Επιμελητήριο.

Ενημέρωσε 5.000 και «πρόσεξε» πολύ πιο λίγους. Τα όρια μιας παρεΐστικης αντίληψης εκινείτο ανέκαθεν. Είναι γνωστή η ευνοημένη παρέα του…

 

Πάμε τώρα λίγο παρακάτω. Μας κατηγορεί ο κ. Κούστας για ένδεια θέσεων και ουσιαστικών επιχειρημάτων.

 

Δεν είναι θέση η αλλαγή νοοτροπίας και φιλοσοφίας του τρόπου που λειτουργεί το Επιμελητήριο;

 

Δεν είναι θέση η πρόσβαση όλων στα «αγαθά» του φορέα κι όχι μόνο μιας μικρής κάστας;

 

Δεν είναι θέση, η μείωση του λειτουργικού κόστους του Επιμελητηρίου και η διαμόρφωση προϋποθέσεων για βοήθεια των αδύναμων μελών μας;

 

Δεν είναι θέση, η νομική υποστήριξη τους;

 

Ενδεικτικά, φυσικά, είναι όλα αυτά. Ας μην είναι ανυπόμονος ο κ. Κούστας. Μόλις δύο εβδομάδες έχουν παρέλθει από την σύσταση της παράταξής μας. Θα έχει την ευκαιρία να μελετήσει το πλήρες πρόγραμμά μας κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και τότε θ’ αντιληφθεί τις προγραμματικές διαφορές μας.

 

Σαν αρχή, πάντως, ας γνωρίζει ότι εμείς εκφράζουμε το νέο και υπερασπιζόμαστε τους πολλούς. Ο ίδιος ξέρουμε. Υπερασπίζεται ανεπιτυχώς τον εαυτό του και από υποχρέωση τον απερχόμενο Πρόεδρο.