Αρχική Πολιτική Ο κουμπάρος του Σόρος κλείνει τα ραντεβού του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Ο κουμπάρος του Σόρος κλείνει τα ραντεβού του Τσίπρα στις ΗΠΑ

Άνθρωπος του Soros …o Στέλιος Ζαββός …κλείνει τα ραντεβού του «αναρχο-επαναστάτη» Αλέξη Τσίπρα με τους συναδέλφους του «επαναστάτες» στις ΗΠΑ.
Γι΄αυτό πάνε όλα καλά για τις τσέπες τους και το Χρέος που δημιούργησαν στο δικό μας όνομα …αυξάνεται συνεχώς όπως και η φτώχεια στην Ελλάδα.

http://www.mononews.gr/big-story/news-oikonomia-stelios-zavvos-pios-ine-o-ependitis-pou-legete-oti-klini-ta-korifea-rantevou-tou-alexi-tsipra-stis-ipa-olo-paraskinio
Πηγή: mononews.gr

Ο κ. Στέλιος Ζαββός, γνωστός οικονομολόγος και διεθνής επενδυτής, είναι ένας άνθρωπος που κινείται με χαρακτηριστική άνεση μακριά από τη δημοσιότητα. Το «φόρτε» του δεν είναι οι συνεντεύξεις και οι δεξιώσεις, αλλά οι κλειστές πόρτες και οι συμφωνίες στο παρασκήνιο. Σε αυτό τον παραδέχονται εχθροί και φίλοι. Γι αυτή του την αποτελεσματικότητα, έχει καταφέρει να αναπτύξει σχέσεις με όλα τα ισχυρά οικονομικά «σπίτια» της Αμερικής, και είναι κοινό μυστικό μεταξύ των παροικούντων την κυβερνητική «Ιερουσαλήμ», ότι ο Στέλιος Ζαββός είναι ο «μαέστρος» που οργάνωσε και συντόνισε τα πιο σημαντικά επενδυτικά ραντεβού του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα μεταβεί τις επόμενες μέρες στις ΗΠΑ. Διασταυρωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζαββός, συμμετέχει ενεργά στο team που οργανώνει το ταξίδι του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και μάλιστα ότι έχει αναλάβει το κομμάτι των συναντήσεων του Έλληνα Πρωθυπουργού με τους πιο ισχυρούς Αμερικανούς επενδυτές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στις συναντήσεις αυτές θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα.

Φίλος του Paulson και κουμπάρος του Soros

Ο κ. Ζαββός, ιδρυτής του επενδυτικού fund Zeus Capital, που επενδύει σε ακίνητα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, πρόεδρος του SolidarityNow της οργάνωσης που βοηθά και υποστηρίζει όσους πλήττονται περισσότερο από την οικονομική ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση, και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Αποφοίτων του Χάρβαρντ, διατηρεί καλές σχέσεις με το λόμπι των top επενδυτών. Και είναι γνωστό ότι είναι κουμπάρος του George Soros και διατηρεί άψογες σχέσεις με τον John Paulson.

Μάλιστα κάθε χρόνο -τον Φεβρουάριο- διοργανώνει ένα τραπέζι «εργασίας» στη Νέα Υόρκη, όπου παρακάθονται μερικά από τα πιο ισχυρά ονόματα του πλανήτη. Ανάμεσα τους top επενδυτές, νομπελίστες οικονομολόγοι, οικονομικοί σύμβουλοι διεθνών οργανισμών. Το θέμα σε αυτό το κλειστό δείπνο είναι πάντα το ίδιο «που πάει το διεθνές επενδυτικό περιβάλλον και τι σηματοδοτούν οι εκάστοτε οικονομικές και γεωπολιτικές εξελίξεις».

Τα διάσημα Dinners

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Φεβρουάριο του 2017 στο δείπνο είχαν παρακαθήσει -όπως ανέφεραν σχετικά δημοσιεύματα- οι Byron Wien, Vice Chairman Blackstone, George Soros, επενδυτής, John Paulson, επενδυτής και μέτοχος Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ, Louis Bacon, ιδιοκτήτης Moore Capital, Jeffrey Sachs, καθηγητής στο Columbia University, Joseph Stiglitz, νομπελίστας καθηγητής στο Columbia University, Nouriel Roubini, καθηγητής στο New York University, Wesley Clark, τ. αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Dr Jacob Frenkel, Chairman JPMorgan Chase International, και Martin Indyk, επικεφαλής του Brookings Institution.

Στη φωτογραφία, ορισμένοι από τους συνδαιτυμόνες στο δείπνο της Νέας Υόρκης: (καθήμενοι από αριστερά) Byron Wien, Vice Chairman Blackstone, George Soros, επενδυτής, Στέλιος Ζαββός, οικοδεσπότης, John Paulson, μέτοχος Τράπεζας Πειραιώς, Alpha Bank και ΕΥΔΑΠ, Louis Bacon, ιδιοκτήτης Moore Capital, (όρθιοι εξ αριστερών) Jeffrey Sachs, καθηγητής στο Columbia University, Joseph Stiglitz, νομπελίστας καθηγητής στο Columbia University, Nouriel Roubini, καθηγητής στο New York University, Wesley Clark, τ. αρχιστράτηγος των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, Dr Jacob Frenkel, Chairman JPMorgan Chase International, και Martin Indyk, επικεφαλής του Brookings Institution.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, ένα από τα θέματα συζήτησης ήταν η πορεία της ΕΕ, και ότι κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην επίλυση του κρίσιμου προβλήματος των «κόκκινων» δανείων των ευρωπαϊκών τραπεζών, που κρατούν δέσμια την ανάπτυξη της Ευρωζώνης. Οι συνδαιτυμόνες συμφώνησαν ότι αυτά τα προβλήματα χρειάζονται θαρραλέες και εξωστρεφείς πολιτικές υπέρβασης από τις ευρωπαϊκές ηγεσίες…

Να σημειωθεί ότι ο κ. Ζαββός τουλάχιστον μία φορά το χρόνο πραγματοποιεί μία εκδήλωση στην Ελλάδα, με προσκεκλημένους επενδυτές και νομπελίστες οικονομολόγους.

Καθώς δε επί σειρά ετών συνεργάζεται με διεθνούς εμβέλειας επενδυτικά κεφάλαια που παρακολουθούν την Ελλάδα, ξέρει από πρώτο χέρι ότι υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα. Μάλιστα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τομέα των ακινήτων, στα ξενοδοχεία, στην παραθεριστική κατοικία, στις μαρίνες, καθώς και στους τομείς των τροφίμων και της ενέργειας.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του ο κ. Ζαββός είχε επισημάνει πως «η καινοτομία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προσέλκυση των επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη μιας χώρας», και είχε χαρακτηρίσει ως το σοβαρότερο πρόβλημα της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες το «brain drain», δηλαδή την αιμορραγία του πνευματικού δυναμικού των νέων Ελλήνων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό.

Ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στο κλειστό δείπνο στο Μανχάταν

Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Ετών 62. Πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ

Το 2015 ο ίδιος ο τραπεζίτης είχε διοργανώσει ένα κλειστό δείπνο που έγινε σε μία από πιο γνωστές λέσχες του Μανχάταν, στη Νέα Υόρκη και διήρκεσε περίπου τρεις ώρες. Συμμετείχαν 45 διακεκριμένοι παράγοντες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, οι πρόεδροι των κορυφαίων επενδυτικών οίκων της Wall Street, καθώς και οικονομολόγοι παγκοσμίου κύρους. Συμμετείχε και παρουσίασε την άποψή του για την ελληνική κρίση ο επιχειρηματίας και επενδυτής Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

Xαρακτηριστική φωτογραφία από το κλειστό δείπνο: (από αριστερά) ο επενδυτής John Paulson, ο πρεσβευτής Martin Indyk, ο chairman Paul Volcker, o οικοδεσπότης Στέλιος Ζαββός, o George Soros και ο στρατηγός Wesley Clark.

Η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στις οξυμένες γεωπολιτικές κρίσεις και στις καλπάζουσες παγκόσμιες αγορές ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης, με το ελληνικό «χρώμα» να είναι έντονο. Στο επίκεντρο βρέθηκε η κρίση στην Ουκρανία, πάνω στην οποία απεικονίστηκε η διάσταση των ακολουθούμενων πολιτικών ανάμεσα στους μείζονες γεωπολιτικούς εταίρους που διαμορφώνουν τις εκεί εξελίξεις.

Τις θέσεις της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής εξέφρασε ο Wesley Clark, πρώην αρχιστράτηγος, επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ενώ την πολιτική της Ρωσίας υποστήριξε ο κορυφαίος διπλωμάτης, αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πρεσβευτής Vitaly Churkin.

Την εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις νευραλγικές επιπτώσεις της στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου ανέλυσαν τόσο ο υπουργός της κυβερνήσεως ΟμπάμαRobert Hormats, όσο και ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου Ομπάμα για την επίλυση του Μεσανατολικού, πρεσβευτής Martin Indyk.

Τι είπε ο πολύς Paul Volcker

Στο επίκεντρο της συζήτησης για την πορεία των επενδύσεων και των παγκοσμίων κεφαλαιαγορών βρέθηκε η παρατεινόμενη κρίση της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα η ευάλωτη θέση της Ελλάδος, με τους διεθνείς τραπεζίτες να αναλύουν τους σχετικούς κινδύνους. Βαρύνουσα, για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας, ήταν η γνώμη του φημισμένου κεντρικού τραπεζίτη Paul Volcker (πρώην πρόεδρου της Fed των ΗΠΑ και προέδρου των οικονομικών συμβούλων του προέδρου Ομπάμα).

Για την αβέβαιη πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας μίλησαν οι μεγαλοεπενδυτές Wilbur Rοss (μέτοχος της Eurobank και της Τράπεζας Κύπρου), John Paulson (μέτοχος της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς), ο George Soros, o διεθνής τραπεζίτης Jacob Frenkel (πρόεδρος της JP Morgan International), ο Leon Black (ιδιοκτήτης της Apollo Fund), o Byron Wien (αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της επενδυτικής εταιρείας Blackstone).

Τη θέση του ελβετικού φράγκου ανέλυσε o Jacques de Saussure (πρόεδρος της μεγάλης ελβετικής επενδυτικής τράπεζας Pictet). Ο νομπελίστας οικονομολόγος Joseph Stiglitz, αλλά και o καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia Jeffrey Sachs, τόνισαν τα αναγκαία μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ευρωζώνη για να βγει από την κρίση.

Εννοείται ότι τα οπωσδήποτε κρίσιμα συμπεράσματα που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες τόσο για την κατάσταση της Ευρωζώνης όσο και για τις γεωπολιτικές περιδινήσεις θα καθορίσουν τις επενδυτικές τους στρατηγικές, οι οποίες επηρεάζουν την πορεία των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων και βεβαίως των ελληνικών.

http://www.capital.gr/forum/thread/2198597
Πηγή: capital.gr
http://www.kathimerini.gr/804679/article/epikairothta/politikh/h-krish-se-kleisto-deipno-sto-manxatan
Πηγή: kathimerini.gr
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Επίσκεψη Ζόραν Ζάεφ στο ΕΒΕΑ

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας κ. Ζόραν Ζάεφ, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου...

Τι αλλάζει στην εστίαση με την άρση του lockdown – Τι ισχύει για πελάτες και προσωπικό

Με ωράριο λειτουργίας από τις 5 το πρωί έως και ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα, χωρίς μουσική και με τις απαραίτητες αποστάσεις θα λειτουργούν...

Σκυλακάκης: Στόχος η απορρόφηση 7,9 δισ. ευρώ φέτος από το Ταμείο Ανάκαμψης

Κονδύλια ύψους έως 7,9 δισ ευρώ αναμένεται να εκταμιευτούν φέτος για την Ελλάδα από το Σχέδιο Ανάκαμψης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης...

Delphi Forum – Γιώργος Τερζής: «Διαχρονική αξία για τη φιλοσοφία και τη λειτουργία της Alpha Bank το “τιμίως επιχειρείν”»

Τον τρόπο με τον οποίο η Alpha Bank ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις της κοινωνίας και κερδίζει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών μέσα από πρωτοβουλίες που...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!