Αρχική Κοινωνία Ο ιός μιας μολυσμένης νοοτροπίας σαπίζει την Ελληνική κοινωνία

Ο ιός μιας μολυσμένης νοοτροπίας σαπίζει την Ελληνική κοινωνία

Από πότε οι Έλληνες αδιαφορούν για την ιστορία τους, τους αγώνες του γένους τους, την εργασία, τη δημιουργία, τη γνώση, την προσφορά, την επιστήμη, τη φιλοσοφία και την τέχνη;

Από πότε αδιαφορούν για την πολιτική; Από πότε θεωρούν το κράτος, κάτι άσχετο με αυτούς, που απλά βρίσκει χρήματα με κάποιον «μαγικό» τρόπο για τις επιδοτήσεις και τις παροχές που δικαιούνται ή ως κάτι, που έρχεται να τους ζητήσει φόρους και χαράτσια, με τις ειδοποιήσεις μέσω ταχυδρομείου ή sms;

Δεν είναι μακριά ο καιρός που οι παππούδες μας, τρεις γενιές μόνο πίσω, έδειχναν την αγάπη τους για δουλειά και δημιουργία. Τους έβλεπε κανείς, παρά τα μπόλικα χρονάκια που κουβαλούσαν στις ράχες τους, να σηκώνονται νωρίς το πρωί και να εργάζονται συνεχώς ή να ασχολούνται με κάτι, μέχρι τη δύση του ήλιου. Δεν είχαν απαιτήσεις από το κράτος να τους καθαρίσει τις αυλές, ούτε να τους φτιάξει όλους τους δρόμους και τα κτίρια, αλλά πολλές φορές βοηθούσαν ο ένας τον άλλο και ομαδικά προσέφεραν εθελοντικά σε δημόσιες κατασκευές, όπως σχολεία, δρόμοι, υδραγωγεία, που εξυπηρετούσαν όλο το κοινωνικό σύνολο και μάλιστα χωρίς να απαιτούν κάποια ανταπόδοση για τη δουλειά που έκαναν, αλλά προσέφεραν για το καλό όλων.
Σέβονταν τον Θεό και την πατρίδα, απέδιδαν τιμές στα ιερά μας σύμβολα και διηγούνταν οι ίδιοι στα παιδιά τους, την ιστορία του έθνους μας και τα κατορθώματα των ηρώων μας. Γλεντούσαν κάνοντας παρέα και μαθαίνοντας οι ίδιοι τα παιδιά τους να χορεύουν, να τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια, να μαγειρεύουν και να γλεντούν. Προστάτευαν ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί ήταν έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την πατρίδα τους, ενώ δεν ανέχονταν κανείς να προσβάλλει τη χώρα τους και να αλλοιώνει την ιστορία τους.
Ενδιαφέρονταν για την πολιτική και είχαν άποψη, κι ας ήταν και λανθασμένη, για τα πολιτικά πράγματα, την εξέφραζαν και τη συζητούσαν, ψάχνοντας και προσπαθώντας να ενημερωθούν με τα πενιχρά μέσα της τότε εποχής, τις εφημερίδες ή κάποιες επισκέψεις πολιτικών ή άλλων παραγόντων στην περιοχή τους ή από το ραδιόφωνο.

Σήμερα οι διαφορές, που έχει υποστεί αυτή η νοοτροπία του φιλότιμου και της προσφοράς του Έλληνα, είναι πολύ μεγάλες. Όσοι αποτελούν το εργατικό δυναμικό αυτής της χώρας είναι στα όριά τους, λόγω της χαμηλής μισθοδοσίας, αλλά περισσότερο, λόγω του άγχους για το αν θα έχουν δουλειά στο μέλλον. Από την άλλη μεριά οι ελεύθεροι επαγγελματίες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, είναι κι αυτοί στα όριά τους, λόγω της υψηλής φορολογίας.
Οι επιχειρήσεις κλείνουν μέρα με τη μέρα και η απογοήτευση έχει κυριαρχήσει στην Ελληνική κοινωνία. Τα γλέντια και οι συγκεντρώσεις έχουν περιοριστεί, η όρεξη για δημιουργία έχει μειωθεί, οι απαιτήσεις από το κράτος έχουν γίνει όλο και περισσότερες, καθώς βουλιάζει όλο το σύστημα μέσα στην κρίση. Ένα σύστημα που εκπαίδευσε τον Έλληνα να κάθεται και να του τα παρέχει όλα το κράτος. Ένα σύστημα που εκπαίδευσε τους πολίτες του να θεωρούν ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο να κάνει τα πάντα, αντί για αυτούς, ακόμα και να τους πληρώνει, ενώ θα κάθονται.

Ο Έλληνας δε σέβεται πλέον τον Θεό, γιατί δεν έχει την ελπίδα του στον Θεό. Τα επακόλουθα αυτής της ασέβειας και της αδιαφορίας είναι εμφανή. Κυριαρχεί γύρω μας το κυνήγι του συμφέροντος, η σκληροκαρδία απέναντι στους ανθρώπους και στην ίδια τη ζωή, η κατάθλιψη και οι ψυχικές ασθένειες.

Δεν υπάρχει σεβασμός για την πατρίδα και την ιστορία και λίγοι Έλληνες μαθαίνουν την ιστορία του έθνους μας κι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει καταφέρει, ο,τιδήποτε έχει σχέση με την Ελλάδα να είναι βαρετό κι απωθητικό για τους μαθητές, οι οποίοι αποφεύγουν πλέον τη γνώση κι επιζητούν άλλες απολαύσεις που θα τους κάνουν μοντέρνους και αποδεκτούς στις παρέες τους.

Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής, λίγο πριν την εξαφάνιση κι αυτό δεν αποτελεί υπερβολή, αν καθίσει κάποιος και δει ψύχραιμα την αρχή της αρρώστιας που επέφερε αυτή η μόλυνση του ιού της ξένης, προς την Ελληνική, νοοτροπίας, που άρχισε να φυτεύεται σιγά-σιγά μέσα από τα ΜΜΕ, την παιδεία, την ανθελληνική πολιτική, τους ανθελληνικούς νόμους και κανονισμούς, τις μίζες και το άφθονο δανεικό κρατικό χρήμα, τα τελευταία 50 περίπου χρόνια στην Ελλάδα.

Τώρα η κυριαρχία της μοντέρνας κι απελευθερωμένης αριστερής σκέψης έκανε φανερή την ανίατη ασθένεια. Η Ελληνική κοινωνία ασθενεί βαριά. Το τελειωτικό χτύπημα επιχειρείται σε μια χώρα, που δεν μπορεί να αντιδράσει, λόγω της αρρώστιας που έχει μολύνει τους πολίτες της.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, θεωρεί ότι υπάρχει χώρα με το όνομα Μακεδονία και κανείς δεν αντιδρά. Σε παλαιότερες εποχές θα γινόταν σάλος και θα απαιτούσαν την παραίτηση όλης της κυβέρνησης που στηρίζει όλη αυτή την ανθελληνική πολιτική.

Όπως δήλωσε: «Οι βόρειοι γειτονές μας έχουν μια κρατική οντότητα που λέγεται Μακεδονία και φέρουν ένα όνομα που παραπέμπει στον αρχαίο ελληνικό κόσμο και στην βαριά κληρονομιά. Κάποιοι ανόητοι λένε ότι πάμε να δώσουμε, δεν πάμε να δώσουμε, πάμε να πάρουμε. Να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα Μακεδονία είναι μια νίκη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self

Movie stars Noticed To Use Romance Apps Like Tinder and OkCupid. These 19 a-listers Swipe good and positioned just like you and my self Over...

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options

legality to obtain nonpayment consideration on challenging dollars lending options Exactly what may legality of having nonpayment eyes on difficult funds lending products? The explanation when...

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars

A rightly est ished connections can transform your enterprise Like anybody else hard dollars Prob y typically the most popular methods of locating economic budget...

Lass mich daruber wiedergeben Die leser sucht ihn Jahrmarkt detmold. Die leser Abhangigkeit Ihn Detmold

Lass mich daruber wiedergeben Die leser sucht ihn Jahrmarkt detmold. Die leser Abhangigkeit Ihn Detmold Bludenz Alleinlebender tatig. Und wird Pass away Burger within einer...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!