Το δράμα του Ελληνικού λαού συνεχίζεται με την επερχόμενη νέα κατοχική συμφωνία το τελευταίο στη σειρά μνημόνιο που υπέγραψε στη Μάλτα η ΠΦΑ, η οποία αναγορεύεται πλέον στο μεγαλύτερο εξολοθρευτή της χώρας. Και όλα αυτά, απλά και μόνο για να κρατήσει τις καρέκλες της εξουσίας. Ο ιδεολογικός της κήνσορας Αλέκος Φλαμπουράρης έχει αποφανθεί κατά το γνωστό Λενινιστικό δόγμα ότι, «όταν κατακτήσεις την εξουσία δεν την αφήνεις».

Η δοτή από τους δανειστές-δυνάστες ευτελής εξουσία που έχει κατακτήσει η νομίζει ότι έχει κατακτήσει η ΠΦΑ, είναι προϊόν ανενδοίαστων ψεμάτων και υποσχέσεων που έχουν ανατραπεί ολοσχερώς. Η κολοτούμπα της ΠΦΑ ήταν τόσο πολύ «αριστερή» έτσι που έκανε έναν ολόκληρο κύκλο γύρω από τον εαυτό της και έφτασε στο άλλο άκρο, στην άκρα δεξιά.
Βέβαια, είναι αμφισβητούμενο αν η όποια δεξιά ή και ακροδεξιά κυβέρνηση θα έφτανε στο σημεία να  υπογράψει τέτοιας έκτασης μαστιγωτικά και προδοτικά μέτρα για τη χώρα.Όμως, ο ΣΥΡΙΖΑίος Σουσλώφ, ο ημέτερος Αλέκος Φλαμπουράρης διαθέτει και άλλο ένα σπουδαίο ιδεολογικό αιτιολόγημα στη φαρέτρα του. Αυτό  δεν προέρχεται από τον παραδοσιακό αριστερό χώρο, αλλά από το σημερινό του σύμμαχο, τη νεοφιλελεύθερη δεξιά. Πρόκειται για το περίφημο ιδεολόγημα «TINA» ( There Ιs No Alternative-Δεν Υπάρχει Εναλλακτική), που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τη Μάργκαρετ Θάτσερ, την

Πρωθυπουργό των Συντηρητικών της Μ. Βρετανίας στη δεκαετία του 1970. Σύμφωνα με την «ΤΙΝΑ», δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση  από τον ισχύοντα σήμερα άγριο καπιταλισμό που με τις συνακόλουθες βάρβαρες επιλογές του, πρέπει να κυριαρχήσει και να περιθωριοποίηση την αριστερά και τον σοσιαλισμό.

Μια και δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, μας λέει το ιδεολόγημα της ΤΙΝΑ, οφείλουμε να δεχτούμε τον ένα και μοναδικό δρόμο, την καθυποταγή της χώρας στις ανελέητες επιταγές της ευρωφυλακής. Για τον Φλαμπέ, τον Αλέξη και τα άλλα «αριστερά» παιδιά, η απόσταση από τον Λένιν στην Θάτσερ δε μοιάζει να είναι μεγάλη. Για την καρέκλα ρε γαμώτο…..
Η Θατσερική ΤΙΝΑ που εντοπίζεται στον φιλόσοφο του 19ου αιώνα Χέρμπερτ Σπένσερ, αλλά και τον Φράνσις Φουκουγιάμα (Το τέλος της ιστορίας), καθιερώθηκε διεθνώς ως η κορυφαία επιχειρηματολογία του άγριου νεοφιλελευθερισμού της  σύγχρονης εποχής. Πρόκειται για ιδεολογικό εφεύρημα που ήταν και είναι το κεντρικό βήμα συσπείρωσης της  ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης, του διεθνούς καζινο-καπιταλισμού των ελεύθερων αγορών και της άποψης ότι, ότι ο ανεξέλεγκτος άγριος νεοφιλελευθερισμός είναι μονόδρομος για τις  σύγχρονες κοινωνίες.
Είναι ο ίδιος δρόμος που έχει επιβάλλει την υπερκυριαρχία της χρηματιστηριακής οικονομίας πάνω στην πραγματική οικονομία.  Και είναι υπεύθυνος  για τις περιοδικές οικονομικές κρίσεις, μέσα από τις οποίες διευρύνεται το χάσμα ανάμεσα στο χαώδη καταμερισμό του παγκόσμιου πλούτου, όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι.
Η «ΤΙΝΑ» είναι λογικό να βρίσκει γόνιμο έδαφος στον κλασικό χώρο της συντηρητικής έως και αντιδραστικής οικονομικής σκέψης και πολιτικής πρακτικής. Αλλά  είναι εξωφρενικό να αγκαλιάζεται από τους χώρους της αριστεράς και του σοσιαλισμού.
Στην Ευρώπη και σε ακραίο βαθμό στην Ελλάδα σήμερα, η «ΤΙΝΑ» χρησιμοποιείται ανενδοίαστα από τον κυβερνώντα ΣΥΡΙΖΑ  για να δικαιολογηθεί η βαρβαρότητα των ακραίων μνημονιακών εκβιαστικών επιλογών που επιβάλλουν οι δανειστές-βασανιστές μας. Οι οποίοι έχουν κατακτήσει τη χώρα χωρίς ερπυστριοφόρα και στούκας, αλλά με έναν πολύ πιο αποτελεσματικό και ραφιναρισμένο τρόπο.
Με τον έλεγχο του ευρω-νομίσματος, των τραπεζών και του κεντρικού μιντιακού συστήματος. Κλείνοντας ή ανοίγοντας τον κρουνό της ρευστότητας, επιβάλλουν τις όποιες βάναυσες απαιτήσεις τους στην απόλυτα εξαρτώμενη ελληνική κυβέρνηση. Την προηγούμενη, τη σημερινή και την επόμενη που υιοθετεί και εξαρτιέται από την ΤΙΝΑ και το ευρώ. Όπως εξαρτώνται οι ναρκομανείς από τους εμπόρους ναρκωτικών. Και με το μαζικό όπλο επιβολής γνώμης, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και ειδικά την τηλεόραση ποδηγετούν και ελέγχουν τη σκέψη των μαζών.
Εκτός από την κυβερνώσα σήμερα πρωταθλήτρια της κολοτούμπας «Πρώτη Φορά Αριστερά», υπάρχουν δυστυχώς και πολλοί δημόσιοι υποστηρικτές του Μακιαβελικού θεωρήματος της «ΤΙΝΑ». Με άρθρα, συνεντεύξεις, δηλώσεις, αφορισμούς και κυρίως με παρουσιάσεις τους στα κατοχικά ΜΜΕ, επιβάλλουν την ευρωτρομοκρατία και ευρωκόλαση στους αφασικούς πολίτες της χώρας πείθοντάς τους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι αυτοί οι καλοί κύριοι και κυρίες, οι σύγχρονοι Ευρωγενίτσαροι, είναι  εξαρτημένοι από κρατικές θέσεις, δημόσια ή κοινοτικά, κονδύλια, από προσωπικές φιλοδοξίες ανόδου στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική αρένα του τόπου. Η κολοτούμπα στις απόψεις και η παροχή υπηρεσιών στους ισχυρούς, είναι το άθλημα όπου ασκούνται επιμελώς και διεκδικούν αριστεία.
Η «ΤΙΝΑ» είναι η μία όψη του ίδιου νομίσματος. Στην άλλη πλευρά του αναγράφεται η αρρωστημένη θέση του «πάση θυσία στο ευρώ». Αφού δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, λένε δεξιοί και αλίμονο αριστεροί οικονομολόγοι,οικονομολογούντες, δημοσιολογούντες, παπαγαλιστές και πάνω απ’ όλα συχνά αμόρφωτες τηλεπερσόνες, έ,  τι α κάνουμε, όλα θα τα υποστούμε.
Ας μας κόψουν τις συντάξεις, τους μισθούς, τα φάρμακα, την ιατρική περίθαλψη, ας μην έχουμε ηλεκτρικό, θέρμανση, ας μας πάρουν τα σπίτια. Ας ρίξουν τα ΑΜΕΑ, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους στον Καιάδα. Ας καταλήξουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας στην ανεργία, στη φτώχεια, στη μιζέρια στη δυστυχία,ας φύγουν όλα τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό.
Ε, τι να κάνουμε, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση, ας μας πάρουν τις τράπεζες-που τις έχουν ήδη αρπάξει οι Γύπες του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου- ας κλείσουν ή ας μετακομίσουν στο εξωτερικό  οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις. Ας ξενιτευτούν τα παιδιά στο εξωτερικό ως νέοι μετανάστες, ας γίνουμε όσοι μείνουμε εδώ,  γκαρσόνια, υπηρέτριες, δουλικές θεραπαινίδες για τους πλούσιους τουρίστες, τους κατακτητές από το βορρά, που πάντα ορέγονταν την όμορφη ηλιόλουστη χώρα μας. Δε βαριέσαι αδερφέ, τι μας νοιάζει εμάς τους καλούς και υπάκουους νεοραγιάδες.
Ας  μετατρέψουν την Ελλάδα σε Μπανανία, ας καεί και το παλιάμπελο. Αφού δεν υπάρχει εναλλακτική όπως λέει και η «ΤΙΝΑ», θα τα δεχτούμε όλα και ότι άλλο μας επιβάλλουν οι καλοί μας δανειστές, ας είναι καλά οι άνθρωποι που μας δανείζουν, μας ταϊζουν και επιβιώνουμε. Αφού εμείς δεν παράγουμε τίποτε και αυτοί κρατάνε τα κλειδιά του κουμπαρά, αυτοί θα παραγγέλνουν και τη μουσική και εμείς θα χορεύουμε καρσιλαμά. Και όχι μόνο.