Αρχική Uncategorized Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε θανάσιμο κίνδυνο

Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός σε θανάσιμο κίνδυνο

 Ο ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

ΤΗΝ  17-5-2016 ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΤΟικης  ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ ΑΓΩΓΟΥ ΤΑΡ- Ο ΤΑΡ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΣΧΙΖΕΙ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ-Β ΗΠΕΙΡΟ-ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ -ΙΤΑΛΙΑ-ΑΥΣΤΡΙΑ.
ΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΠΛΗΡΩΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ.ΓΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ -ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ( ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ)  ΚΑΙ ΝΑΤΟ (ΣΕ ΑΛΒΑΝΙΑ- ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ .
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η  Β. ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ.
ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ-ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ-ΚΑΨΙΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ Κ.Α

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ HELLENIC SUNRISE ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ  – ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

Μάχη με την φωτιά στο χωριό Γεωργουτσάτες της Δερόπολης

Από νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι του χωριού Γεωργουτσάτες της Δερόπολης παλεύουν με τα πύρινα μέτωπα που απειλούν τις κατοικίες τους. Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους κατοίκους και ο δήμαρχος Αχιλλέας Ντέτσικας προσπαθεί να σβήσει τις φλόγες. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΚΙΝΔΥΝΟ
10-6-2014

Greek Spirit
Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αναθέσει την διερεύνηση των συνθηκών και συμφωνιών που διέπουν το καθεστώς των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα όπως και της υφαλοκρηπίδας και μάλιστα με εισαγγελική εντολή διερευνάται ο ρόλος του Αλβανού ΥΠΕΞ με το ερώτημα τη προδοσίας σχετικά με την συνθήκη που σύναψε με την  Ελλάδα το 2009. Η Ελλάδα το 2009 και αφού θεώρησε το θέμα των συνόρων και της υφαλοκρηπίδας μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας διευθετημένο υποσχέθηκε την αμέριστη στήριξη της για την ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε.ερχόμενη σε ρήξη με την υπόλοιπη Ευρώπη που δεν επιθυμούσε την ένταξη της Αλβανίας. 

Σήμερα ( 10-6-2014) διαβάζουμε ότι η Αλβανική κυβέρνηση μετά τις ενέργειες της να θέσει υπό αμφισβήτηση την συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα του 2009 λαμβάνει ξαφνικά απρόσμενη υποστηριξη από την Αυστρία και Γερμανία για την ένταξη της στην Ε.Ε. 

Η Αλβανία αποτελεί χώρα από την οποία θα περάσει ο ΤΑΡ , ο αγωγός που τόσο πολύ έχει επενδύσει η Γερμανία για την απεξάρτηση της από το ρωσικό αέριο. Γιατί όμως η Γερμανία δεν υποστηρίζει και την Ελλάδα το ίδιο εφόσον ο ΤΑΡ θα διασχίζει και την Ελληνική επικράτεια; 

Μα ακριβώς γιατί η Αλβανία είναι στενή σύμμαχος της Τουρκίας και του Κατάρ. Η Αλβανία μάλιστα έχει αποστείλει ισλαμιστές αντάρτες στην Συρία οι οποίοι πληρώνονται από το Κατάρ. Αλλά και η Τουρκία και ο Ερντογάν λαμβανουν οικονομική βοήθεια από το Κατάρ. Οι λόγοι για την στήριξη της Τουρκίας από το Κατάρ είναι 
α. η επικράτηση του ισλαμισμού  στην χώρα
β. η μελλοντική κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας -Τουρκίας που θα ενώνεται με τον ΤΑΡ και ο οποίος θα μεταφέρει στην Ευρώπη Καταριανό αέριο το οποίο θα βοηθήσει την Γερμανία να καταστεί αυτόνομη και ανεξάρτητη από το Ρωσικό.
Γιαυτό έγινε ο πόλεμος στην Συρία, για να εξαναγκασθεί ο Άσαντ να δεχθεί την κατασκευή αγωγού Κατάρ -Τουρκίας , αγωγό τον οποίο απέρριψε το 2009.
Γιαυτό και οι Γερμανία-Τουρκία-Κατάρ θέλουν την Κοσοβοποίηση της Θράκης , για να περνάει ο αγωγός τους από ελεγχόμενο μουσουλμανικό έδαφος.Γιαυτό και θέλουν την Αλβανία σύμμαχο τους αλλά γιαυτό και επιθυμούν την δημιουργία μιας τεράστιας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη όπου το Ελληνικό κράτος δεν θα έχει λόγο και εξουσία. Ο αγωγός ΤΑΡ πρέπει σε όποιο βαθμό είνα εφικτό να διασχίζει ελεγχόμενο έδαφος απο το Καταρ-Γερμανία-Τουρκία.


ΑΓΩΓΟΣ TAP


Γιατί τελευταία αυξάνονται οι εκδηλώσεις μίσους εναντίον της Ελλάδας στην Αλβανία, γιατί διαρρέουν στον τύπο ανησυχίες των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών για την Κριμαιοποίηση της Χιμάρας ; ‘Ηδη έχει αρχίσει προσπάθεια για την αναδιάταξη του χάρτη τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αλβανία με την ένταξη-ένωση των επαρχιών που κατοικούν Βορειοηπειρώτες με επαρχίες με συμπαγή Αλβανικό πληθυσμό με απώτερο στόχο την αδυναμία εκλογής Βορειοηπειρωτών τοπικών δημάρχων και προέδρων και την πολιτική αφομοίωση των βορειοηπειρωτών σε πρώτη φάση.
 Ο υπουργός ενέργειας της Αλβανίας   Ντόριαν Ντούκα πρόσφατα συναντήθηκε με  τον  Τουρκοκύπριο ηγέτη και πρωθυπουργό του ψευδοκράτους Ντερβίς Έρογλου για να συζητήσουν για τις προοπτικές μεταφοράς τουρκοκυπριακού φυσικού αερίου δια μέσω του νότιου ενεργειακού διαδρόμου και Αλβανίας .Με άλλα λόγια οι τουρκαλβανοί προσβλέπουν και ίσως προεξοφλούν στην επίλυση του Κυπριακού με την αναγνώριση του ψευδοκράτους , την εξόρυξη των κοιτασμάτων της Κύπρου και την διάθεση τους στην Ευρώπη δια μέσω των ακτών της Τουρκίας και της υπάρχουσας υποδομής αγωγών που θα συνδέονται με τον ΤΑΡ.
Πηγή άρθρου το http://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/06/blog-post_6.html#more
Τι γνωρίζουν οι Αλβανοί και Οι Τούρκοι; Προφανώς ότι τα Κυπριακά κοιτάσματα θα διατίθενται στην Τουρκία η οποία θα τα διαθέτει στην Ευρώπη δια μέσω του ΤΑΡ που τελικά θα περνάει από Βόρεια Ελλάδα και Βόρεια Ήπειρο.
Ο Αλβανός υπουργός ενέργειας κ. Ντούκα είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του ψευδοκράτους  κάτι που αποδεικνύει την στενή συνεργασία Αλβανίας Τουρκίας , τον μακρόπνοο σχεδιασμό των Τούρκων για την διείσδυση τους στα Βαλκάνια, το τέλεια οργανωμένο γεωπολιτικό σχέδιο τους .
Η Αλβανία αυτή την στιγμή αποτελεί την ανερχόμενη χώρα των Βαλκανίων και αυτό όχι λόγο των ιδίων της ικανοτήτων αλλά διότι έτσι έχουν επιλέξει εξωγενείς παράγοντες. Την στιγμή που η Ελλάδα βλέπει με απάθεια να συμβαίνουν περίεργα φαινόμενα στην Θράκη η Αλβανία συσφίγγει τους δεσμούς της με το εξίσου Αλβανικό Κόσοβο χωρίς να ανησυχεί για τους 500, 000 Έλληνες μειονοτικούς Βορειοηπειρώτες.
Την ίδια στιγμή που η Βουλγαρία διώκεται και εκβιάζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να ακυρώσει την συμμέτοχη της στον Ρωσικό SOUTH STREAM η Αλβανία κοιμάται και ξυπνάει υπό την στοργή και εύνοια της Ευρώπης και της Δύσης φέροντας τις δάφνες της ως χώρα που θα διασχίσει ο ΤΑΡ ο οποίος αποτελεί μέρος του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου που  θα απεξαρτοποιήσει την Ε.Ε από την Ρωσία.
Σημειωτέον ότι η Ε.Ε χρησιμοποιεί την βουλγαρική αντιπολίτευση για την δημιουργία αστάθειας στην χώρα και ως εφεδρεία έχει την μειονότητα των 500,000 Τουρκικής συνείδησης Βούλγαρους πολίτες.
Την ίδια στιγμή που η πιο δημοκρατική χώρα των Βαλκανίων, η Ελλάδα, καταστρέφεται από την Τρόικα η Αλβανία λαμβάνει διαβεβαιώσεις από το ΔΝΤ ότι θα πέσει στα ”μαλακά”, χωρίς να λάβει μέτρα ”Ελληνικού τύπου” μιας και η οικονομία της έχει καλύτερους αναλογικά δείκτες και δομές από την Ελληνική !!! Η Αλβανία τον Μάρτιο  έλαβε δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων  αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ δεν απαιτούνται τόσο επώδυνα μέτρα όσο αυτά που πάρθηκαν στην Ελλάδα!!

Η Αλβανική οικονομία έχει ελλείμματα αλλά σύμφωνα με το ΔΝΤ και συγκεκριμένα τον υπεύθυνο του για την Αλβανία  Nadeem Ilahi όλα θα ρυθμιστούν χωρίς να χρειαστούν μέτρα ανάλογα με αυτά της Ελλάδας!!!
Ας μην ξεχνάμε ότι ο αγωγός ΤΑΡ διασχίζει την Βόρειο Ήπειρο από το ύψος του Αργυρόκαστρου ως το λιμάνι Φιέρ. Άραγε ποια θα είναι η τύχη των Βορειοηπειρωτών σε αυτό το περιβάλλον ; 
Οι αγωγοί από όπου και να περάσαν φέρανε γεωπολιτικές ανακατατάξεις προκειμένου να διασφαλισθεί η σταθερότητα και η κηδεμονία των περιοχών που διασχίζουν. Οι ανακατατάξεις αυτές δεν συμβαδίζουν ποτέ με την βούληση των κατοίκων αλλά με τις αποφάσεις των υπερδυνάμεων.
Εάν  η Βουλγαρία δεν υπακούει στην διαταγή για την ακύρωση του south stream και  απειλείται από την Δύση με την ενδεχόμενη εξέγερση των 500,000 τουρκόφρωνων μειονοτικών της τότε οι μειονότητες είναι αναγνωρισμένες από την Δύση ως δύναμη η οποία μπορεί να αποσταθεροποιήσουν κράτη.
Οι 500,000 Έλληνες της Βόρειου Ηπείρου πως θα αντιμετωπισθούν άραγε σε μια περιοχή από όπου περνάει ο αγωγός που αποτελεί το ενεργειακό θέσφατο της Δύσης και Ε.Ε. ;
Γιατί απόστρατος διοικητής των Αλβανικών μυστικών υπηρεσιών σε συνέντευξή του στοχοποιει τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο;
Γιατί οι βορειοηπειρώτες μαθητές μείνανε χωρίς Ελληνικά σχολικά βιβλία φέτος ;
Γιατί πέρυσι οι Αλβανοί έχτισαν την πόρτα ορθόδοξου ναού ,προπηλάκισαν και χτύπησαν τον Βορειοηπειρώτες ιερείς;
Γιατί κόπηκαν οι συντάξεις του ΟΓΑ στους Βορειοηπειρώτες ;
Τι συμφέρον εξυπηρετείται πίσω από την οικονομική εξαθλίωση της υπό διωγμό Βορειοηπειρωτικής μειονότητας ( μάλλον πλειοψηφίας αφού από τα 3 εκατομμύρια Αλβανικού πληθυσμού το 1,5-2 εκατομμύρια είναι μετανάστες αφήνοντας πίσω 1 με 1,5 εκατομμύριο πληθυσμού εκ των οποίων 500,000 βορειοηπειρώτες)

Η Αλβανία σύναψε συμφωνία με το κρατίδιο του Κοσόβου για κοινή διδακτέα ύλη και σχολικά εγχειρίδια στα σχολεία και των δύο μερών.
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα σνόμπαρε επιδεικτικά τον Πατριάρχη της Ρωσίας κ. Κύριλλο ό οποίος επισκέφθηκε την Σερβία, το Κόσοβο και την  Αλβανία όπου και παρέστη στα θυρανοίξια του ορθόδοξου καθεδρικού ναού στα Τίρανα δηλώνοντας  ευθαρσώς ότι το Κόσοβο είναι Σερβικό και ιερό έδαφος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μπορεί να εγκαινίασε τον Ορθόδοξο  καθεδρικό στα Τίρανα αλλά έχει στοχοποιηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας κύκλοι των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον του με δηλώσεις στο τύπο.
Ο Ερντογάν τον Μάιο του 2014 επισκέφθηκε επίσημα την Αλβανία και έταξε οικονομική βοήθεια αγνώστου μεγέθους.
Η Αλβανία απολαμβάνει τις θωπείες  και την εύνοια της Δύσης με τρόπο απροκάλυπτο , σκανδαλώδη και μεροληπτικό. Εκτός από την στήριξη της δύσης φαίνονται πλέον ξεκάθαρα και οι στενοί δεσμοί της Αλβανίας με την Τουρκία και Κατάρ , δεσμοί που έχουν ρίζες δεκαετιών , διάστημα στο οποίο θεωρούνταν γραφικός αν όχι ανόητος όποιος μίλαγε για την δημιουργία του ισλαμικού-τουρκικού τόξου στα Βαλκάνια.
Greek Spirit

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Κόκκινα δάνεια, χαμηλή κερδοφορία και αναβαλλόμενος φόρος οι προκλήσεις των ελληνικών τραπεζών – Οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ

Τις προκλήσεις του τραπεζικού συστήματος απαριθμεί η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η οποία μεταξύ άλλων εστιάζει στην περαιτέρω αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs)...

Autodia – Θα κάνει τη μεγαλύτερη διανομή δικαιωμάτων, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο

«Ζεστό χρήμα» θα δουν στις τσέπες τους χιλιάδες Ελληνες συνθέτες, στιχουργοί και εκδότες μουσικής. Ο πρόωρος «μποναμάς» που ανακοινώνει ο πρώτος αυτοδιαχειριζόμενος Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης,...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3rd Family Business Conference – Πάνω απο 6.000 επισκέπτες το παρακολούθησαν μέσω Livestreaming

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου το 3rd Family Business Conference στην Θεσσαλονίκη, με υβριδική μορφή, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων. Σημειώνεται ότι η σελίδα του Livestreaming του Συνεδρίου δέχθηκε 6.473 επισκέψεις. Στο καλωσόρισμα του ο κ. Γιώργος Λιμπέρης, Πρόεδρος και CEO της Palladian Communication Specialists αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ένα

Κορωνοχρέη: Σε ισχύ οι 72 δόσεις του ΕΦΚΑ – Ποιους αφορά η ρύθμιση

Σε ισχύ τέθηκε από σήμερα Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, η νέα ρύθμιση για τους πληγέντες από την πανδημία ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, η οποία επιτρέπει τον διακανονισμό των οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ σε έως και 72 μηνιαίες δόσεις. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ, η ρύθμιση αφορά οφειλές που δημιουργήθηκαν, λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού εντός της χρονικής περιόδου Φεβρουαρίου 2020 έως Ιουνίου 2021, με την προϋπόθεση να έχουν καταστεί λη

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!