Αρχική Διάφορα Ολική επαναφορά της Ρωσίας στα Βαλκάνια: Γεννιέται η Μεγάλη Σερβία και πλησιάζει...

Ολική επαναφορά της Ρωσίας στα Βαλκάνια: Γεννιέται η Μεγάλη Σερβία και πλησιάζει η ώρα της εκδίκησης…- Τα MiG-29 φέρουν τις εικόνες των ηρωικών πιλότων που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ!

Τα MiG-29 που παίρνει η Σερβία από τη Ρωσία φέρουν τις εικόνες των ηρωικών πιλότων που σκοτώθηκαν από το ΝΑΤΟ το 1999 όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr!

Πρόκειται για μια κίνηση που σηματοδοτεί πολλά και δείχνει προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η Σερβία δημιουργώντας μια στρατηγικής σημασίας στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία.

Εξελίξεις καταιγιστικού χαρακτήρα έχουμε στα Βαλκάνια από τους Σέρβους , οι οποίοι με την παρότρυνση της Μόσχας ετοιμάζονται να ενσωματώσουν όλες τις περιοχές που κατοικούν Σέρβοι στα Βαλκάνια.

Πρόκειται για ένα σχέδιο το οποίο δίνει απάντηση στο αντίστοιχο αλβανικό με την δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας.

Ο επικεφαλής του ρωσικού ινστιτούτου στρατηγικών ερευνών Νικήτα Μποντάρεφ αναφέρει ότι θα πραγματοποιηθεί η διοργάνωση ενός νέου δημοψηφίσματος σχετικά με την κατάσταση του καθεστώτος του Μαυροβουνίου, επανεξετάζοντας την απόφαση του 2006.

Ο Μποντάρεφ σε μια ομιλία του σε φοιτητές στην Μόσχα, τόνισε ότι ήταν πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματα του νέου δημοψηφίσματος θα ήταν ένα «κοινό κράτος του Μαυροβουνίου και της Σερβίας», αναφέρει η εφημερίδα «Νίκη»

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι αντίπαλοι του Τζουκάνοβιτς στο Μαυροβούνιο λένε τώρα ότι το δημοψήφισμα για την απόσχιση των Σέρβων της χώρας είναι κάτι που δεν πρόκειται να γίνει , αλλά κάνουν μεγάλο λάθος .

«Το Δημοκρατικό Μέτωπο θα κατορθώσει να αποδείξει ότι θα διοργανώσει μια επανάληψη του δημοψηφίσματος με το ίδιο θέμα, αλλά το αποτέλεσμα σε αυτό το δημοψήφισμα θα έδειχνε τώρα το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή θα αναφέρονταν ρητά σε ένα κοινό κράτος Μαυροβουνίου και Σερβίας», δήλωσε ο Ο Μποντάρεφ .

Ο ίδιος σχολίασε σχετικά με τα γεγονότα της 16ης Οκτωβρίου (υποτιθέμενη επέμβαση Ρώσων πρακτόρων), δηλώνοντας ότι όλα ήταν «σκηνοθεσία και χειραγώγηση» από την δύση. Ο Ρώσος επιστήμονας υποστηρίζει ότι απλά δεν υπάρχουν «Ρώσοι», που να ωθούν τους Σέρβους σε «πραξικόπημα».

Η στάση της «μισθωμένης κυβέρνησης» του Τζουγκάνοβιτς από την δύση και την ΕΕ, οδηγεί την χώρα στην «αγκαλιά» του ΝΑΤΟ και των δυτικών , κάτι που όπως και να το κάνουμε δεν το επιθυμούν οι μισοί και πλέον κάτοικοι του Μαυροβουνίου .

Η Μόσχα από την πλευρά της εφαρμόζει ένα αντίθετο με το αλβανικό σχέδιο ενοποίησης όλων των σερβικών εδαφών στα Βαλκάνια, με σκοπό να ανακοπεί ο αλβανικός εθνικισμός και η κυριαρχία των ΗΠΑ.

Αργά η γρήγορα αυτές οι δύο αντίρροπες δυνάμεις (Σέρβοι και Αλβανοί) θα συγκρουστούν με σπόνσορες ΗΠΑ και Ρωσία, και η «φωτιά» θα εξαπλωθεί σε όλη την χερσόνησο φτάνοντας μέχρι την χώρα μας.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι τα Βαλκάνια, δυστυχώς, αποτελούν μια τεράστια πυριτιδαποθήκη. Ως εκ τούτου, εδώ και μεγάλο διάστημα παρακολουθούμε  με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις Σερβίας και Κροατίας οι οποίες κλιμακώνονται συνεχώς  .

Αυτές τις μέρες το επίκεντρο στην περιοχή έχει αποσπάσει η Σερβία, λόγω της προμήθειας  σε στρατιωτικό εξοπλισμό  από τη Ρωσία.

Παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στη Μόσχα, ο πρωθυπουργός Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι με τα ρωσικά άρματα μάχης  και τα ΤΟΜΑ από την Ρωσία, ο σερβικός στρατός θα  βελτιώσει δραματικά την επιχειρησιακή και λειτουργική του ικανότητα .

Αλλά ποια είναι  η ισορροπία δυνάμεων στα  Βαλκάνια; Η έγκυρη ιστοσελίδα «globalfirepower» φέρνει τα στατιστικά στοιχεία που θα μας  εκπλήξουν  σίγουρα και τα οποία όμως «αναθεωρούνται» ταχέως .

Σύμφωνα με αυτήν , την καλύτερη κατάταξη από αμυντικής άποψης διαθέτει η Ρουμανία στην 43η θέση, ακολουθούμενη από τη Βουλγαρία και την Κροατία στην 67η και 68η θέση, ενώ η Σερβία  βρίσκεται στην 83 θέση. Η Βοσνία και Ερζεγοβίνη ευρίσκεται στην 120 θέση, ενώ οι άλλες χώρες της περιοχής δεν περιλαμβάνονται  στον κατάλογο.

Ο Σέρβος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Σερβία θα φτάσει πολύ γρήγορα τους  Ρουμάνους. Σύμφωνα με τα στοιχεία  της ιστοσελίδας , οι Ρουμάνοι διαθέτουν 75.000 ενεργό στρατό και 875 άρματα μάχης ενώ διαθέτουν 125 αεροσκάφη διαφόρων τύπων και 86 ελικόπτερα.

Οι Βούλγαροι που είναι και αυτοί σε  ΕΕ και ΝΑΤΟ , διαθέτουν 40.000 στρατό  και 160 άρματα μάχης ενώ έχουν68 αεροσκάφη και 25 ελικόπτερα.

Οι Κροάτες διαθέτουν 21.500 στρατιώτες, 72 άρματα μάχης,  68 αεροσκάφη και 31 ελικόπτερα.

Η Σερβία διαθέτει  52.000 στρατιώτες, 225 άρματα μάχης και 123  αεροσκάφη μαζί με επίσης 37 ελικόπτερα.

Οι Βόσνιοι διαθέτουν 10.500 στρατιώτες, 149 άρματα μάχης και 20 ελικόπτερα. Αεροσκάφη δεν διαθέτουν .

Αυτό όμως είναι στατιστικά στοιχεία. Αλλά, δεν αποκαλύπτουν πλήρως την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Μίροσλαβ Λαζάνσκι δήλωσε ότι η Κροατία, στα χαρτιά, αναφέρει για παράδειγμα ότι διαθέτει 12 πολλαπλούς εκτοξευτές ενώ «στην πραγματικότητα»  έχουν  21.

Η Σλοβενία, όπως ο ίδιος επισημαίνει, δεν διαθέτει  αεροπορία , ομοίως και η Βοσνία και Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ .

Ο Λαζάνσκι επισημαίνει όμως την σημασία των προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία για την Σερβία η οποία αλλάζει πλήρως τα δεδομένα στα Βαλκάνια .

« Η αγορά των έξι MiG-29 δίνει μια ατελή πολεμική μοίρα, η οποία θα επιτρέψει στους πιλότους να παραμείνουν στην εκπαίδευση ρωσικής  τεχνολογίας αιχμής, αλλά θα προστατεύουν  τους ουρανούς πάνω από την χώρα, ώσπου να έρθουν και τα υπόλοιπα ρωσικά συστήματα αιχμής και έτσι να συμβαδίσει το Βελιγράδι με τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια»  είπε ο Λαζάνσκι.

Το θέμα όμως είναι η Κροατία και η στενή «επαφή της» με τις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα .

« Έχουν (Κροάτες) μια ισχυρή εσωτερική πίεση και έναν σοβινισμό προς τη Σερβία, ο οποίος υπερβαίνει την πραγματική κατάσταση. Η προμήθεια MiG-29   πό τη Σερβία, θα προκαλέσει μια ισχυρή πίεση στην χώρα , καθώς οι πολίτες της Κροατίας θα τεθούν σε κίνδυνο» αναφέρει ο  Αλεξάνταρ Ράντιτς,  στρατιωτικός αναλυτής.

Ο Ράντιτς σημειώνει επίσης ότι τα αεροσκάφη αγοράστηκαν αποκλειστικά για αμυντικούς σκοπούς και την διασφάλιση του εναέριου χώρου της Σερβίας.

Εάν όμως προστεθεί στον σερβικό στρατό και το νέο δώρο  των 30 αρμάτων μάχης  T-72 S και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων  BRDM 2 με πυροβόλο  14,5 χιλιοστών από την Μόσχα , τα πράγματα αλλάζουν άρδην.  

Η Σερβία ευρίσκεται σε τροχιά μεγάλης ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων της  προκαλώντας την Κροατία να πράξει το ίδιο σε μια ιδιότυπη κούρσα εξοπλισμών που θα οδηγήσει σε μια νέα πολεμική αντιπαράθεση.

Ο λόγος αφορά τις πολλές και μεγάλες εκκρεμότητες που υπάρχουν από την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας  το 1991, την κατάληψη της σερβικής Κράινα στην Βοσνία, και φυσικά στο αναμενόμενο δημοψήφισμα στην σερβική περιοχή της χώρας αυτής που έχει κατεύθυνση απόσχισης .

Εάν λοιπόν θελήσουν να αντιπαρατεθούν Ρωσία και ΗΠΑ στην Ευρώπη σίγουρα θα επιλέξουν να κονταροκτυπηθούν στα Βαλκάνια , μια περιοχή που θα είναι σίγουροι για την πυροδότηση μιας έντασης , που μπορεί να προκαλέσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

https://www.youtube.com/watch?v=QFXn_oUaNQ4

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Πάτρα: Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή Βραχνέικα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε περίπου στις 8 σήμερα το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, στην περιοχή Βραχνέικα στην Πάτρα.

Δύο οι δράστες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή των όπλων άρπαξαν άγνωστο μέχρι τώρα χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια, οι δράστες επιβιβάστηκαν σε δύο δίκυκλα μηχανάκια και διέφυγαν από την περιοχή, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

Ευρεία σύσκεψη για την κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μόνο οι απαραίτητες μετακινήσεις τις επόμενες 48 ώρες

Νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ενόψει του δεύτερου κύματος της  κακοκαιρίας «Ελπίδα», καθώς από αύριο, Δευτέρα...

Νέα Οδός: Ακραία Καιρικά Φαινόμενα τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου

Η Νέα Οδός, σε συνέχεια της από 20 Ιανουαρίου 2022 ανακοίνωσής της, (Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,) ενημερώνει τους οδηγούς ότι τη Δευτέρα 24/1  προβλέπονται σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την Αττική. Η Νέα Οδός, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διαχείριση των φαινομένων και  το σύνολο των

Εβδομάδα πληρωμών: Τι θα δώσουν υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ έως τις 28 Ιανουαρίου

Καταβολές άνω των 2,1 δισ. ευρώ σε πάνω από 4 εκατομμύρια δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ, την εβδομάδα 24-28 Ιανουαρίου, διάστημα κατά το οποίο θα πληρωθούν, μεταξύ άλλων, οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις Φεβρουαρίου, καθώς και η οικονομική ενίσχυση όσων εργαζομένων ήταν ενταγμένοι στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Δεκέμβριο. Ειδικότερα: 1. Από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων θα γίνουν την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!