Αρχική Διάφορα Οκτώ στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν ταλέντα - Οι...

Οκτώ στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να βρουν ταλέντα – Οι πιο δυσεύρετες δεξιότητες

Το 80% των εργοδοτών στην Ελλάδα αναφέρουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων λόγω της έλλειψης ταλέντων, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης της ManpowerGroup.

Η αισιοδοξία στις προθέσεις προσλήψεων, έχει επιστρέψει στα προ πανδημίας επίπεδα με τους εργοδότες σε 42 από τις 43 χώρες που έλαβαν μέρος σε πρόσφατη έρευνα για τις Προοπτικές Απασχόλησης της ManpowerGroup (MEOS), να αναφέρουν ισχυρότερες προοπτικές προσλήψεων σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 45.000 εργοδότες.

Η αισιοδοξία αυτή μετριάζεται από τις ελλείψεις ταλέντων όπου σχεδόν 7 στους 10 (69%) εργοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο αναφέρουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων – καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της έρευνας το 2006. Ενώ στην Ελλάδα το ποσοστό αγγίζει το 80%, αποτελώντας αντίστοιχα ρεκόρ 12ετίας για την Ελλάδα, από την έναρξη της έρευνας το 2008.

Η κρίση του COVID-19 έχει επιφέρει την μεγαλύτερη αλλαγή στην ανακατανομή δεξιοτήτων από την εποχή του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Ακόμη και οι δεξιότητες που είχαν μεγαλύτερη ζήτηση στην αρχή της κρίσης είναι διαφορετικές στην παρούσα φάση καθώς και στο μέλλον. Δεν είναι όμως μόνο οι δεξιότητες που σχετίζονται με έναν κλάδο ή έναν τίτλο εργασίας.

Αρκετοί παράγοντες συμβάλλουν στην ενίσχυση του φαινομένου της έλλειψης ταλέντων, συμπεριλαμβανομένων της ανησυχίας για θέματα υγείας και ασφάλειας λόγω της πανδημίας COVID-19, των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι σχετικά με την φροντίδα των παιδιών και την ανάγκη τους να ισορροπήσουν την εργασία και την προσωπική ζωή, αλλά, ο σημαντικότερος παράγοντας από όλους είναι ο αγώνας για την εξεύρεση ταλέντων με τον σωστό συνδυασμό τεχνικών και προσωπικών δεξιοτήτων. Όλοι αυτοί καθιστούν την αναβάθμιση και τον επαναπροσδιορισμό των δεξιοτήτων επιτακτική ανάγκη για την επιτυχία στο σημερινό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup για το τρίτο τρίμηνο του 2021, οι 4 ρόλοι με την μεγαλύτερη δυσκολία κάλυψης σχετίζονται με:

  1. Πληροφορική/ Δεδομένα
  2. Βιομηχανία/ Παραγωγή
  3. Εφοδιαστική Αλυσίδα/ Επιχειρησιακές Λειτουργίες
  4. Πωλήσεις/ Μάρκετινγκ

Οι εργοδότες αναζητούν ανθρώπους που δεν διαθέτουν αποκλειστικά τις τεχνικές δεξιότητες (hard skills), αλλά τις προσωπικές (soft skills), οι οποίες απαιτούνται για τις θέσεις. Σε περιόδους γρήγορων μετασχηματισμών και αβεβαιότητας, οι προσωπικές δεξιότητες είναι πιο σημαντικές από ποτέ για τους εργαζόμενους αλλά και τους ηγέτες. Στην πραγματικότητα, αρκετοί εργοδότες ανέφεραν ότι αναζητούν άτομα με δυσεύρετα soft skills που θα μπορούσαν να εκπαιδεύσουν ή να αναβαθμίσουν τις αντίστοιχες τεχνικές δεξιότητες. Οι Έλληνες εργοδότες αποκάλυψαν τις 5 top προσωπικές δεξιότητες που δύσκολα μπορούν να εντοπίσουν:

  • Ηγεσία & Κοινωνική Επιρροή (58%)
  • Ανάληψη Πρωτοβουλιών (51%)
  • Δημιουργικότητα & Αυθεντικότητα (49%)
  • Κριτική Σκέψη & Ανάλυση (48%)

Επένδυση στο υπάρχον ταλέντο

Γνωρίζουμε ότι η διακράτηση των ανθρώπων είναι η βέλτιστη οικονομική λύση σε μακροπρόθεσμο επίπεδο, σε σύγκριση με την διαδικασία πρόσληψης και εκπαίδευσης νέων ανθρώπων. Το κόστος της πρόσληψης είναι 25% υψηλότερο σε σχέση με το κόστος της διακράτησης. Εάν επενδύσετε στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό σας, δε θα δημιουργήσετε μόνο πιο εξειδικευμένους εργαζόμενους για τον οργανισμό σας, αλλά θα εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα, χωρίς να χρειάζεται να προσλάβετε νέους ανθρώπους στην επιχείρησή σας με την ανάγκη εκπαίδευσής τους. Η επένδυση στους ανθρώπους είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παραμείνει ένας οργανισμός ανταγωνιστικός.

Οι δεξιότητες εξελίσσονται – Προετοιμασία για την νέα πραγματικότητα

Ένας από τους καλύτερους τρόπους, για να διασφαλιστεί αυτή η ευελιξία είναι να υιοθετήσετε το Upskilling, ή να μαθαίνετε συνεχώς νέες δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στην εργασία σας και να καλύπτετε νέους ρόλους που δημιουργούνται. Οι δεξιότητες που θα χρειάζονται οι εργαζόμενοι στο μέλλον θα είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με το παρελθόν. Όπως αλλάζει συνεχώς η επιχείρησή σας, έτσι αλλάζει και ο τρόπος εργασίας μας. Εξελισσόμαστε συνεχώς και είναι καιρός να ενθαρρύνουμε όλο το ανθρώπινο δυναμικό να ανασυγκροτηθεί και να ασχοληθεί με τη συνεχή μάθηση. Ενθαρρύνετε την απομακρυσμένη εκπαίδευση και υποστηρίξτε τους εργαζόμενους να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους με ευκαιρίες εκπαίδευσης, προσαρμοσμένες στις δεξιότητες που χρειάζεται η επιχείρησή σας. Όπως θα πρέπει να προσαρμοστεί το ανθρώπινο δυναμικό σας, έτσι θα πρέπει και η επιχείρησή σας.

Οι ανάγκες των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι χρειάζονται εκπαίδευση και κατάρτιση, αλλά περισσότερο αναζητούν ευκαιρίες εκμάθησης μέσα από ρόλους ανάθεσης εκ περιτροπής (rotational assignments), εκπαίδευση πάνω στην εργασία (on the job), συμμετοχή σε έργα με διαφορετικές ομάδες. Αναζητούν εργασία που προσφέρει ποικιλία, διευρύνει την εμπειρία τους και χτίζει γνώσεις και δεξιότητες. Θέλουν να αναπτυχθούν και να κερδίσουν περισσότερα. Συνειδητοποιούν ότι χρειάζονται μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε αυτόν τον ταχέως μεταβαλλόμενο κόσμο της απασχόλησης. Για να προσφέρουν πρόκληση και ευκαιρίες, ώστε οι άνθρωποι να επιτύχουν και να παραμείνουν στη θέση εργασίας τους, οι μάνατζερς οφείλουν να κατανοήσουν τις δεξιότητες, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες των εργαζομένων. Με την αξιολόγηση, τη διορατικότητα και την κουλτούρα της συνεχούς κατάρτισης και επιμόρφωσης, μπορούν να καθοδηγήσουν άτομα, ώστε να θριαμβεύσουν σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις χρειάζονται ένα μέλλον πιο ευέλικτο, πιο ψηφιακό και πιο έμπιστο που θα επιτρέπει σε όλους να συνδυάζουν καλύτερα την εργασία και το σπίτι, επιτρέποντας στους οργανισμούς να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Παπαευαγγέλου: Η «Δέλτα» έχει επικρατήσει, ξεκάθαρο το όφελος του εμβολιασμού

«Αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες», τόνισε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, σημειώνοντας...

Προειδοποίηση Χαρδαλιά για Μύκονο και Ίο – Τα νησιά που «φλερτάρουν» με lockdown

Τον «κώδωνα του κινδύνου» για μια σειρά από περιοχές -και ειδικότερα σε συγκεκριμένα νησιά- έκρουσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Κατά...

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου στην πρόταση Τσίπρα για αργία λόγω καύσωνα

Την κριτική της κυβέρνησης προκάλεσε ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα διά της οποίας ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος γνώμες ειδικών, όπως αναφέρει, φαίνεται να εισηγείται την...

Γραβάνης: Θα κάνουμε όλοι τρίτη δόση του εμβολίου μέχρι τις αρχές του 2022

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης μίλησε για την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε τρίτη ή αλλιώς...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!