Αρχική Διάφορα Οι 12 άξονες των Οικολόγων Πράσινων εν όψει των εκλογών για την...

Οι 12 άξονες των Οικολόγων Πράσινων εν όψει των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση

Κάλεσμα για κατάθεση προτάσεων περί των αυτοδιοικητικών εκλογών, έως το τέλος του Νοεμβρίου, απευθύνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, χαιρετίζοντας την υπερψήφιση της απλής αναλογικής για την εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων, την καθιέρωση τοπικών δημοψηφισμάτων, την απεξάρτηση των τοπικών ψηφοδελτίων από τα κεντρικά, αλλά και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Αττικής.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, βασικοί άξονες αιχμής των Οικολόγων Πράσινων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αποτελούν:

– Η αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ουσιαστική αποκέντρωση δραστηριοτήτων προς τις αιρετές περιφέρειες και τους δήμους, αλλά και τη δημιουργία των απαραίτητων δομών συντονισμού μεταξύ τους.

– Η σύσταση γραφείων αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, σε κάθε δήμο και περιφέρεια σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των υπηρεσιών πρασίνου και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες πολεοδομίας και πολιτικής προστασίας.

– Η δημιουργία και ενεργοποίηση των συμβουλίων νεολαίας, με συγκεκριμένο και ουσιαστικό ρόλο και δυνατότητα παρέμβασης σε πολλά και κρίσιμα τοπικά ζητήματα.

– Η βιώσιμη αστική κινητικότητα.

– Η προστασία των ακτών και της παραλίας.

– Η δημιουργία γραφείων ή τμημάτων για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία και την επιχειρηματικότητα (Κ.ΑΛ.Ο.), στα πλαίσια των διευθύνσεων απασχόλησης ή δια βίου μάθησης.

– Η αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας με έμφαση στον εθελοντισμό.

– Η αλλαγή του τρόπου καθορισμού ανταποδοτικών τελών στον τομέα καθαριότητας, ώστε να δημιουργηθούν σοβαρά κίνητρα ενθάρρυνσης για τη μείωση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

– Η δέσμευση στην ανακύκλωση, με χωριστή συλλογή υλικών και οργανικών και με συμμετοχή των πολιτών.

– Η προτεραιότητα στην ταχεία απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με προώθηση των ενεργειακών συνεταιρισμών και της ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών κτιρίων.

– Η κατοχύρωση στην πράξη της νησιωτικότητας και της ειδικής αντιμετώπισης ορεινών περιοχών.

– Η καταδίκη της ξενοφοβίας και τον εθνικισμού, και η ενίσχυση των υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας (για την εξασφάλιση ανθρώπινης διαβίωσης) και η εφαρμογή προγραμμάτων γνωριμίας με τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα.

– Η θεσμοθέτηση της τακτικής  λογοδοσίας, αλλά και η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

– Το τρίπτυχο των προστατευόμενων περιοχών, πολιτιστικής αξιοποίησης, της προώθησης των τοπικών αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο ενός βιώσιμου τουρισμού με βάση την φέρουσα ικανότητα κάθε περιοχής.

– Η προστασία των δημόσιων και κοινών αγαθών (π.χ. νερό, δάση, καθαρός αέρας, βιοποικιλότητα, γενετικοί πόροι, δημόσιοι χώροι, πάρκα και πλατείες, βιβλιοθήκες, πολιτισμικά μνημεία, τοπική παράδοση και γλώσσα, ελεύθερα λογισμικά στην δημόσια διοίκηση κ.λπ.).

«Με βάση την απόφαση αυτή, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανοίγουν από την  πλευρά τους τον δημόσιο διάλογο για τα θέματα αυτά, προσκαλώντας ενεργούς πολίτες και οργανώσεις τους, αυτοδιοικητικές παρατάξεις και τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα», καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον» από την Αγρυπνία των Θεοφανείων στη Μονή Βατοπαιδίου

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η ιερά αγρυπνία για την μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Χορός Βατοπαιδινών Πατέρων: «Ο αναβαλλόμενος φως ως ιμάτιον», ήχος δ΄ άγια, μάθημα Λιτής Θεοφανείων, μέλος Ματθαίου Βατοπαδινού (+1849) Ψάλλει ο Χορός των Βατοπαιδινών Πατέρων Ζωντανή ηχογράφηση από την αγρυπνία των Θεοφανείων 2022

Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για την υποπαραλλαγή της Όμικρον

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Όμικρον που αναφέρεται επίσης ως B.1.1.529, έχει 3 κύριες υποπαραλλαγές: BA.1, BA.2 και BA.3, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του Κολλεγίου Imperial και της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος. Από τις 23 Δεκεμβρίου, όπως επισημαίνει, ο ΠΟΥ ανέφερε ότι πάνω από το 99% των περιπτώσεων που προσδιορίστηκαν ήταν BA.1. Η ΒΑ.2 όμως έχει αρχίσει επίσης να ανιχνεύεται σε αρκετές χώρες. Η BA.2 φαίνεται να έχει 28 διαφορές σε σύγκριση με τη BA.1 (ενώ έχουν 32 κοιν

Μητσοτάκης για «Απάτητα Βουνά»: Μπαίνουν σε καθεστώς αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης

«Θέτουμε σε ένα καθεστώς πολύ αυξημένης περιβαλλοντικής θωράκισης έξι παρθένα βουνά: Τα Λευκά Όρη, τον Ταΰγετο, το Σάος στη Σαμοθράκη, την Τύμφη και τον...

Κυβερνοεπίθεση στη Βουλή: Χάκερ επιχείρησαν να υποκλέψουν λογαριασμούς

Στόχος επίθεσης από χάκερς έγινε η Βουλή των Ελλήνων, όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση. Σύμφωνα με την ενημέρωση: «Στις 20 Ιανουαρίου 2021 μεσημβρινές ώρες η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP. Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να απ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!