Αρχική Διάφορα Οι Χριστιανοί, οι στρατιώτες και γιατί δεν πιάνουν όπλο οι μάρτυρες του...

Οι Χριστιανοί, οι στρατιώτες και γιατί δεν πιάνουν όπλο οι μάρτυρες του Ιεχωβά

Όπως είναι γνωστό, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν θέλουν να εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως οπλίτες στρατιώτες και αυτό επειδή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θέλοντας να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι άνθρωποι από όλους εμάς που στρατευόμαστε, δεν αγγίζουν όπλα και δεν συμμετέχουν στο στρατιωτικό δυναμικό της χώρας…

Επιμέλεια: ”ΑΝΤΙΧΙΛΙΑΣΤΙΚΟΣ”

Μάλιστα είναι τόσο αυστηροί στο θέμα αυτό που δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να έρχονται σε επαφή με πολεμικά παιχνίδια σε βαθμό που να τους απαγορεύουν να παίζουν ακόμη και με νεροπίστολα, τα καυτά από καύσωνες καλοκαίρια, όπως επίσης δεν τους επιτρέπουν να βλέπουν ταινίες με πολεμικό περιεχόμενο.

Για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά οι στρατιωτικοί και όλοι όσοι αποτελούν το στρατό της χώρας, είναι όργανα του σατανά που διψούν για πόλεμο. Αντίθετα για τους Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν υπάρχουν εχθροί, και κάτω από το μάτι του Θεού είμαστε όλοι αδέρφια και δεν επιτρέπεται να αφαιρούμε ο ένας τη ζωή του άλλου.

Καλά και άγια θα πει κάποιος για όλα αυτά, όμως στο θέμα του στρατού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Η συμμετοχή στον στρατό όσο δυσάρεστη κι αν είναι, δυστυχώς είναι αναγκαίο κακό. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά λένε: «Εμείς δεν πάμε να σκοτώσουμε ανθρώπους». Ξεχνούν ίσως ότι στον πόλεμο δεν πάει κάποιος μόνο για να σκοτώσει αλλά και για να σκοτωθεί. Ίσως να μην προλάβει κάποιος να σκοτώσει και να τον σκοτώσουν πριν προλάβει να ριχτεί στη μάχη για τα καλά. Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι ποια είναι η θέση του Χριστιανισμού για τη στράτευση;

Κι επειδή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά θέλουν να ομιλούμε μόνο μέσα από την Αγία Γραφή, τους παραπέμπουμε λοιπόν στο Ευαγγέλιο της Κυριακής που θα διαβαστεί αύριο (21.07.2013). Τους καλούμε αν θέλουν να έρθουν αυτήν την Κυριακή στην Εκκλησία μας να ακούσουν την περικοπή του Ευαγγελίου και να ακούσουν και το κήρυγμα από τα χείλη του ιερέα.

Το ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να έρθουν, όπως ξέρουμε και τους λόγους για τους οποίους δεν έρχονται στην Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, αλλά να ξέρουν ότι η πρόσκληση ισχύει για κάθε Κυριακή και ότι οι πόρτες της Εκκλησίας του Χριστού είναι πάντα ανοιχτές ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Κυρίως για τους αμαρτωλούς.

Ας μπούμε τώρα στο θέμα.

Αύριο Κυριακή λοιπόν θα διαβαστεί:

Το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο Κεφ. 8, Στίχοι 5 – 13..

«Και όταν ο Ιησούς μπήκε μέσα στην Καπερναούμ, τον πλησίασε ένας εκατόνταρχος, παρακαλώντας τον, και λέγοντας: Κύριε, ο δούλος μου κείτεται παράλυτος στο σπίτι, υποφέροντας φρικτά. Και ο Ιησούς λέει σ’ αυτόν: Εγώ, αφού έρθω, θα τον θεραπεύσω. Και απαντώντας ο εκατόνταρχος είπε: Κύριε, δεν είμαι άξιος να μπεις κάτω από τη στέγη μου˙ αλλά μονάχα πες ένα λόγο, και ο δούλος μου θα γιατρευτεί. Επειδή, και εγώ είμαι άνθρωπος υπό εξουσία,έχοντας κάτω από την εξουσία μου στρατιώτες˙ και λέω σε τούτον: Πήγαινε, και πηγαίνει˙ και στον άλλον: Έλα, και έρχεται˙ και στον δούλο μου: Κάνε τούτο και το κάνει. Ακούγοντας δε ο Ιησούς, θαύμασε, και είπε σ’ αυτούς που τον ακολουθούσαν: Σας διαβεβαιώνω, ούτε στον Ισραήλ δεν βρήκα τόσο μεγάλη πίστη. Και σας λέω ότι θάρθουν πολλοί από την ανατολή και δύση και θα καθίσουν μαζί με τον Αβραάμ και τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στην βασιλεία των ουρανών˙ ενώ οι γιοι της βασιλείας θα ριχτούν έξω, στο σκοτάδι το εξώτερο˙ εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών. Και ο Ιησούς είπε στον εκατόνταρχο: Πήγαινε, και όπως πίστεψες ας γίνει σε σένα. Και ο δούλος του γιατρεύτηκε την ίδια εκείνη ώρα».

Ας τα πάρουμε ένα – ένα.

Τί ήταν ο εκατόνταρχος;

Ο εκατόνταρχος ήταν αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού –επικεφαλής εκατό ανδρών!

Ήταν άνθρωπος του στρατού λοιπόν!

Πώς τον αντιμετώπισε ο Χριστός αυτόν τον άνθρωπο που ανήκε στον στρατό;

Μήπως του μίλησε άσχημα;

Μήπως του είπε: ”φύγε από εδώ πολέμιε, όργανο του Διαβόλου;”

Τίποτα από όλα αυτά. Αντιθέτως τον άκουσε με μεγάλη προσοχή και προσέξτε τί του απάντησε ο Χριστός: ”Εγώ, αφού έρθω, θα τον θεραπεύσω.” (Ματθ. 8.7)

Του ζήτησε δηλαδή να πάει μαζί με τον στρατιωτικό στο σπίτι του, όπου βρισκόταν ο άρρωστος δούλος. Φέρτε παρακαλώ την εικόνα στο μυαλό σας. Ο Χριστός και ο στρατιωτικός να περπατούν μαζί μέχρι το σπίτι του αξιωματικού του στρατού. Κυρίως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά να κάνετε σκέψεις γύρω από αυτό.

Η ταπεινή ψυχή όμως που κουβαλούσε αυτή η βαριά στολή του αξιωματικού, δεν θέλησε να ενοχλήσει τον Χριστό και η βαθιά του πίστη τον οδήγησε να του πεί: «δεν είμαι άξιος να μπεις κάτω από τη στέγη μου˙ αλλά μονάχα πες ένα λόγο, και ο δούλος μου θα γιατρευτεί».

Και τί λέει λίγο πιο κάτω το Ευαγγέλιο;

Ακούγοντας δε ο Ιησούς, θαύμασε…”

Ο Χριστός λοιπόν θαύμασε έναν άνθρωπο του στρατού, και μάλιστα συμπληρώνει:

Σας διαβεβαιώνω, ούτε στον Ισραήλ δεν βρήκα τόσο μεγάλη πίστη..”.

”Πήγαινε, και όπως πίστεψες ας γίνει σε σένα. Και ο δούλος του γιατρεύτηκε την ίδια εκείνη ώρα.”

Ώρα λοιπόν, να ρωτήσουμε τους Μάρτυρες του Ιεχωβά και την Οργάνωσή τους.

– Μήπως ο Χριστός ήταν πολεμοχαρής;

– Πώς δέχεται ο Χριστός να κάνει διάλογο με έναν άνθρωπο που κρατούσε όπλα και ανήκε στον στρατό;

– Γιατί ο Χριστός δεν τον αποκάλεσε ”όργανο του Διαβόλου;”

– Γιατί ο Χριστός δεν του είπε: ”πήγαινε να παραιτηθείς από το στρατό και ύστερα έλα να μου ζητήσεις ό,τι θέλεις;”

– Γιατί ο Χριστός τον έστειλε ξανά πίσω στο πόστο του;

(”Πήγαινε, και όπως πίστεψες ας γίνει σε σένα.)

– Πώς γίνεται να ανήκει κάποιος στον στρατό και να είναι του Χριστού;

– Πώς γίνεται ο Χριστός να αναγνωρίζει τόσο μεγάλη πίστη σε έναν άνθρωπο που κρατάει όπλα και είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να σκοτώσει;

Κάνετε σκέψεις γύρω από αυτά;

Αν εμείς κάνουμε λάθος σε όσα προσεγγίζουμε, κρίνετέ τα μόνοι σας. Ανοίξτε το Ευαγγέλιο στο Κατά Ματθαίον Κεφάλαιο 8 και διαβάστε το ολόκληρο αν πιστεύετε ότι αποκρύψαμε κάτι από τα εδάφια που δεν αναφέραμε.

Κι εμείς που συμμετέχουμε στη στράτευση, προσευχόμαστε να μη γίνει κανένα κακό. Ποιός αγαπάει τον πόλεμο; Ποιός θέλει τον θάνατο; Ποιος θέλει να σκοτώσει; Να βάψει τα χέρια του με ανθρώπινο αίμα; Όμως τί μπορεί να κάνει κάποιος όταν απειλείται η χώρα του, η πόλη στην οποία ζει, το σπίτι του η οικογένειά του; Δεν μπορεί να έρθει ο εχθρός σπίτι σου και να του πεις:”περάστε”.
Κι αν εμείς όσα λέμε είναι λάθος τότε ανακαλύψτε την αλήθεια στα λόγια του ίδιου του Χριστού. Το τραγικό όμως είναι, πως αν η Οργάνωση στο μέλλον ανακαλύψει λάθος στο θέμα αυτό και σας πει: ”τελικά μπορούμε να πιάνουμε όπλα και να συμμετέχουμε στο στρατό”, θα το κάνετε, και όχι μόνο θα το κάνετε αλλά θα μας δείχνετε και εδάφια.

Κλείνουμε με ένα εδάφιο που ίσως βοηθήσει ακόμη περισσότερο την έρευνά σας σε ότι αφορά στο θέμα Χριστιανός και στράτευση, έτσι για μην έχετε καμία ενοχή σε ότι αφορά τη συμμετοχή σας στην υπεράσπιση της ίδιας της πατρίδας σας.

Κατά Λουκά Ευαγγέλιο, Κεφ. 3, Στίχος 14…

«Τον ρωτούσαν ακόμα και οι στρατιωτικοί, λέγοντας: Κι εμείς τι θα κάνουμε; Και τους είπε: Μην εκβιάσετε κανέναν, ούτε να συκοφαντήσετε˙ και να αρκείστε στις αποδοχές σας».

Είπε κάποτε ένας σοφός:

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ

 

ΠΗΓΗ

Most Popular

ΤτΕ: Μείωση στο έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών – Καταλύτης ο τουρισμός

Το Νοέμβριο του 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, λόγω της επιδείνωσης του ισοζυγίου αγαθών και των ισοζυγίων πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων, η οποία αντισταθμίστηκε μερικώς από τη βελτίωση του ισοζυγίου υπηρεσιών, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μειώθηκε σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, λόγω της αύξησης του πλεονάσματος

Νέα φορολοταρία: Πώς θα λειτουργήσει το 2022 – Τα χρηματικά έπαθλα και τα «μπόνους»

Με διπλάσιους, τριπλάσιους ή ακόμη και τετραπλάσιους λαχνούς θα συμμετέχουν κάθε μήνα στη φορολοταρία οι  φορολογούμενοι που καταναλώνουν και πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα ποσά που υπερβαίνουν το 30%, το 50% ή το 70% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Η νέα φορολοταρία, η οποία θα κάνει πρεμιέρα το Φεβρουάριο θα μοιράζει από 1.000 έως 50.000 ευρώ κάθε μήνα σε  556  τυχερούς φορολογούμενους ενώ κάθε Χριστούγεννα θα διενεργείται μια σούπερ κλήρωση που θα μοιράζει σε 12 υπερ-τυχερούς φορολογούμενους 100.000 ευρώ στον καθένα.  Το έπαθλο είναι αφορολόγητο, δεν

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον CEO της TUI – Αναμένεται διπλασιασμός αφίξεων τουριστών το 2022

Τηλεδιάσκεψη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του TUI Group, Fritz Joussen, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την οποία ανακοινώθηκε η ίδρυση του Co-Lab του ομίλου στη Ρόδο, του πρώτου εργαστηρίου συνεργασίας για τον επωφελή πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό ολόκληρης της αλυσίδας υπηρεσιών που συνδέονται με τον τουρισμό.

«Αναμένουμε διπλασιασμό των αφίξεων στην Ελλάδα από την πλευρά του Ομίλου TUI το 2022»

Με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας για τη σύσταση του Co-Lab, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «αναμένουμε φέτος μια π

ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος

Την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κομματικές πηγές, στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την αλλαγή του καταστατικού του κόμματος. Προτάσεις για «ριζοσπαστικές» αλλαγές, όπως χαρακτηρίζονται, κατέθεσε και η Επιτροπή Καταστατικού, που αποτελείται από στελέχη του Κόμματος με επικεφαλής τον Γιάννη Δραγασάκη. Στόχος του Αλ. Τσίπρα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ένα διαφορετικό, ανοιχτό, ελκυστικό και πιο σ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!