Εμείς πληρώσαμε δισεκατομμύρια και σώσαμε τις Τράπεζες δια της βίας και χωρίς να μας ρωτήσουν καν, αλλά οι Τράπεζες χρεώνουν οποιαδήποτε υπηρεσία προσφέρουν προς το κράτος. Έτσι ο Πιτσιλής, διορισμένος Διοικητής …ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ …να πληρώνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Τράπεζες στο κράτος.

Δηλαδή ένας ΜΗ εκλεγμένος, χωρίς την έγκριση της Βουλής αποφάσισε κι επέβαλε οικονομική επιβάρυνση των πολιτών, που θα ξεπεράσει τα 20.000.000 ευρώ. Ποιος του έδωσε τέτοιες δικαιοδοσίες κι εξουσίες επάνω μας;

Πηγή: newpost.gr

Κατιτίς παραπάνω θα πληρώνουν όσοι επιλέγουν να εξοφλήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις από τα γκισέ των τραπεζών ή τα ΕΛΤΑ.

Με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, που αναμένεται να εκδοθεί εντός των ημερών, όσοι καταβάλλουν πλέον τους φόρους ή πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ θα επιβαρύνονται με την τραπεζική προμήθεια.

Στόχος είναι να ενισχυθεί η διαφάνεια αλλά και να περιοριστούν οι δαπάνες της Ανεξάρτητης Αρχής, καθώς μόνο το 2016 κατέβαλλε στις τράπεζες προμήθειες 18,7 εκατ. ευρώ για τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι.

Πλέον οι πληρωμές φόρων από τους φορολογουμένους θα γίνονται όπως και σήμερα χωρίς έξτρα χρεώσεις σε τράπεζες και ΕΛΤΑ, μόνον για τις εξής περιπτώσεις:

  • Όλες οι πληρωμές φόρων μέσω web banking
  • Όλες οι πληρωμές φόρων μέσω ΑΤΜ
  • Όλες οι πληρωμές που γίνονται με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες
  • Πληρωμές Φόρου Εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ σε γκισέ τραπεζών, αν και εφόσον όμως αφορούν ηλικιωμένα άτομα (άνω των 70 ετών) ή και κατοίκους παραμεθορίων περιοχών.

Από το μέτρο εξαιρούνται όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, είναι ηλικίας άνω των 70 ετών, έχουν προβλήματα αναπηρίας ή έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση, οι οποίοι θα μπορούν να εξοφλούν τον φόρο εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ χωρίς επιβάρυνση.

ΠΗΓΗ