Αρχική Διάφορα Οι περιορισμοί των Εβραίων στη Συρία... η αιτία του πολέμου

Οι περιορισμοί των Εβραίων στη Συρία… η αιτία του πολέμου

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της Συρίας από τη Γαλλία, η Συριακή κυβέρνηση απαγόρευσε σε Εβραίους να κατέχουν κυβερνητικές θέσεις, να δουλεύουν σε Τράπεζες κλπ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν τη χώρα σχεδόν όλοι οι Εβραίοι. Το 2012 φαίνεται να ζούσαν σε μία χώρα 20.000.000 κατοίκων λιγότεροι από 100 Εβραίοι και ίσως λιγότεροι από 20.

Είναι προφανές ότι η Συριακή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να εμπιστευτεί ποτέ ένα Εβραίο καθώς δεν θα περίμενε ποτέ ένας Εβραίος να βάλει τη Συρία πάνω από το Ισραήλ. Όταν ξέρουμε μάλιστα ότι το Ισραήλ έχει καταλάβει παράνομα Συριακό Έδαφος για να ελέγχει τις πηγές του νερού που βρίσκονται στα υψίπεδα του Γκολάν από τις οποίες εμπλουτίζεται ο Ιορδάνης ποταμός. To 1/3 του νερού που χρειάζεται το Ισραήλ προέρχεται από τα υψίπεδα του Γκολάν και δεν θα τα άφηναν στον έλεγχο των Σύριων.
Όταν ο Σαντάμ κατέλαβε (;) εδάφη του Κουβέιτ …η πεφωτισμένη Δύση ισοπέδωσε το ΙΡΑΚ …βαφτίζοντας εργοστάσια παραγωγής παιδικού γάλακτος …βιομηχανίες χημικών όπλων.
Όταν το Ισραήλ κατέλαβε εδάφη της Συρίας… ξημέρωσε απλά μια νέα μέρα. Πέρασαν μόλις 50 χρόνια από τότε…
Η «αντιπολίτευση» δηλαδή οι πράκτορες της Δύσης που προορίζονταν να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της Συρίας μετά την «δημοκρατική» ανατροπή του Άσαντ από τους αποκεφαλιστές… φυσικά είχαν δηλώσει ότι θα καταργήσουν τους περιορισμούς που αφορούσαν τους Εβραίους της Συρίας.
Πολύ φυσική εξέλιξη μιας και αυτός ήταν ο λόγος που η Δύση επιτέθηκε στη Συρία… μία χώρα με ΚΡΑΤΙΚΗ Κεντρική Τράπεζα και με ΚΡΑΤΙΚΑ πετρέλαια… αδιανόητα πράγματα σε χώρες που ελέγχονται από τους γνωστούς τοκογλύφους
Ενδιαφέροντα στοιχεία για την Συριακή Αντιπολίτευση που φρόντιζε να διαφημίζει η Δύση υπάρχουν εδώ:

  • Η ιστορία που εξελίσσεται ΤΩΡΑ στη Συρία δεν ξεκίνησε πριν λίγο καιρό, αλλά πολύ παλιότερα.
  • Αποκαλύπτουμε την Συριακή αντιπολίτευση και τον ύποπτο ρόλο ορισμένων, εδώ και πολλά χρόνια!
  • Ποιοι τους χρηματοδοτούν και ΠΩΣ! Θα δείτε και γνωστά ελληνικά ονόματα να συμμετέχουν σε συναντήσεις κάποιων οργανώσεων…

Ο εφιάλτης  στη Συρία, όλοι ξέρουν πως θα τελειώσει. Με νεκρούς στρατιώτες και πολίτες και τον πρόεδρος Άσαντ δολοφονημένο σε ένα χαντάκι.Αυτή είναι η ιστορία του πολέμου στη Συρία, αλλά υπάρχει και μία άλλη λιγότερο αιματηρή, αλλά πολύ σημαντική. Αυτή η ιστορία, αφορά τους αφηγητές, τους «ακτιβιστές της δημοκρατίας» και τους… εμπειρογνώμονες.
Τα ΜΜΕ, έχουν παθητική στάση όταν μιλούν για την Συριακή αντιπολίτευση και την ονομάζουν ώς «επίσημοι εκπρόσωποι», «ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας» και φυσικά δεν εξετάζουν ποιο είναι το υπόβαθρό τους, ή τις πολιτικές τους διασυνδέσεις.
Πολύ καιρό πριν την «Αραβική άνοιξη» είναι γνωστό ότι, εξόριστα μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, λάμβαναν χρηματοδότηση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ώστε να υπονομεύσουν το καθεστώς Άσαντ. Αυτοί οι υπονομευτές του καθεστώτος είναι και οι υποστηρικτές της ξένης ένοπλης επίθεσης και πιέζουν την κυβέρνηση Ομπάμα να παρέμβει. Έχουν αναπτύξει μεγάλο πάρε-δώσε με την άλλη μεριά του Ατλαντικού…

SNC Syrian National Council
Το SNC δεν είναι η μοναδική αντιπολίτευση στη χώρα, αλλά αναγνωρίζεται από τα δυτικά μέσα π.χ BBC, ως ο κύριος συνασπισμός της αντιπολίτευσης. H WT (Washington Times) το περιγράφει ως μια ομάδα-ομπρέλα με βάση έξω από τη χώρα. Είναι η ομάδα με τις στενότερες σχέσεις με τους Δυτικούς και από τα πρώτα στάδια της «εξέγερσης» απήυθυνε έκκληση για ξένη επέμβαση…

Πάμε να γνωρίσουμε μερικά πρόσωπα του SNC

Bassma Kodmani

Η πιο γνωστή από τους επίσημους ομιλητές του SNC είναι η ακαδημαικός Bassma Kodmani. H Κοdmani είναι μέλος του Εκτελεστικού γραφείου και επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων του SNC. Φυσικά και είναι μέλος της ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΚ! Για πρώτη φορά μετείχε στη Λέσχη το 2008 και μάλιστα ως… «Γαλλίδα»!
Το 2005 δούλευε στο Κάιρο για το ίδρυμα Ford, που έχει έδρα τη Νέα Υόρκη. Το Φεβρουάριο του 2005 οι σχέσεις ΗΠΑ-Συρίας διαταράχαθηκαν και ο Μπους ανακάλεσε τον πρεσβευτή από τη Δαμασκό. Αφού πάγωσε δεσμούς με τη Συρία ο Μπους ξεκίνησε η χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης σύμφωνα με την Washington Post.
Το Σεπτέμβριο του 2005 η Kodmani ανέλαβε διευθυντής της ARI (Arab Reform Initiative), ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτούνταν από ένα ισχυρό λόμπι των ΗΠΑ το CFR (Council Foreign Relations).
To CFR σύμφωνα με την ιστοσελίδα του (χμ… δεξιά λέει και κάτι για Ροκφέλερ ε;) είναι ένα κορυφαίο think tank που εργάζεται για την Αραβική μεταρύθμιση.
To ΑRI φτιάχνει μία ομάδα στα πλάισια του CFR που ονομάζεται US/Middle East Project.
Αποτελείται από ανώτερους διπλωμάτες, υπηρεσίες πληροφοριών και χρηματοδότες με στόχο την περιφερειακή πολιτική ανάλυση και την πρόληψη συγκρούσεων, προωθώντας την σταθερότητα. Καθοδηγητής είναι ο Brent Scowcroft.

Ποιος είναι ο Brent Scowcroft;
Πρώην σύμβουλος ασφαλείας του προέδρους των ΗΠΑ, ανέλαβε το ρόλο αυτόν μετά τον γνωστό μας Χένρυ Κίσσινγκερ.
Στο διοικητικό συμβούλιο είναι ο Zbigniew Brzezinski που διαδέχθηκε ως σύμβουλος ασφαλείας και ο Peter Sutherland πρόεδρος της… Goldman Sachs International! (The Trilateral Commission).
Το 2005 ενώ έχει αναλάβει η γνωστή μας πλέον Kodmani το CFR μπλέκεται και το CER (Centre for European Reform).
Στο παιχνίδι και οι Βρετανοί.
Το CER εποπτεύεται από τον Lord Kerr που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ολλανδικής Royal Dutch Shell. o Kerr είναι πρώην επικεφαλής διπλωματικής υπηρεσίας, ανώτερος σύμβουλος της Chatham House ένα think tank στο οποίο συμμετέχουν τα «καλύτερα μυαλά» της Βρετανικής διπλωματίας.
Πάμε και στο ECFR, συνέχεια και μετασχηματισμό του CER… Ιδρύθηκε από τον Charles Grant και συμμετέχουν διπλωμάτες, βιομήχανοι, πολιτικοί, καθηγητές κλπ…
Στο ECFR φυσικά και συμμετέχουν ΚΑΙ 4 Ελληνες. Θέλετε να δείτε ονόματα; Βρείτε τα μόνοι σας ΕΔΩ. Τα βρήκατε;

Ποιος χρηματοδοτεί το ECFR;
Πρώτο και καλύτερο στη λίστα δωρητών το Open Society Foundations. Ποιος το έχει αυτό;http://www.soros.org/ Να συνεχίσουμε;
Έχετε ακόμα απορίες, για το ΠΩΣ και ΠΟΙΟΙ παίζουν το παιχνίδι;
Tραπεζίτες, πολιτικοί, διπλωμάτες, ευφυείς άνθρωποι και παντού η Kodmani… Εδώ βλέπετε το πτυχίο της από την Διεθνή Ακαδημία Διπλωματών και το πλούσιο βιογραφικό της.

Radwan Ziadeh

Διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του SNC με εντυπωσιακό βιογραφικό. Συνεργάτης στο χρηματοδοτούμενο από την Ουάσιγκτον think tank πρόεδρος του οποίου είναι ο Richard Solomon πρώην σύμβουλος του Κίσσινγκερ.
Από το Φεβρουάριο ο Radwan μαζί με άλλους καλούν τον Ομπάμα να επέμβει στη Συρία. Η επιστολή. Ποιοι είναι αυτοί που υπογράφουν μαζί με τον Radwan;  James Woolsey πρώην επικεφαλής της CIA, Karl Rove δεξί χέρι του Μπους, Elizabeth Cheney πρώην επικεφαλής στην διεύθυνση επιχηρήσεων Ιράν-Συρίας του Αμερικάνικου Πεναγώνου.
Ο Radwan συμμετέχει και σε άλλα think tank όπως το βρετανικό Chattham House. Τον Ιούνιο του 2012 ήταν στο πάνελ της εκδήλωσης για το πολιτικό μέλλον στη Συρία μαζί με τον Ausama Monajed, επίσης μέλος του SNC. Ο τρίτος που συμμετείχε στην εκδήλωση μόνο τυχαίος δεν ήταν. Πρόκειται για τον Najib Ghadbian που από το 2005 σύμφωνα με την WSJ είχε αρχίσει επαφές με τον Λευκό Οίκο, μέσω του NSF… Τώρα είναι γενικός γραμματέας του SNC.

Πάμε πίσω στο 2008
Τότε ο Radwan σε κυβερνητικό κτίριο της Ουάσιγκτον διοργάνωσε μία συνάντηση «Syria in Transition», η Συρία σε…μετάβαση. Η συνάντηση αυτή χρηματοδοτήθηκε από το Democracy Council και από το βρετανικό MJD (Movement for Justice and Development). Μάλιστα το MJD χαρακτηρίσε εκείνη τη μέρα, ως εξαιρετική σε έναν χώρο γεμάτο από καλεσμένους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, την Αμερικάνικη Γερουσία, εκπροσώπους μελετών από διάφορα κέντρα, δημοσιογράφους και εξόριστους Σύριους… Κύριο θέμα συζήτησης ήταν “η άμεση ανάγκη οργανωμένης αντιπολίτευσης”. Δίπλα στον Radwan ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων του MDJ, Ausama Monajed.

Ausama Monajed

Μαζί με τους δύο που είδαμε πριν την Kodmani και τον Ziadeh αποτελούν τους σημαντικότερους εκπροσώπους του SNC. Ο Ausama καλείται πολύ συχνά στο BBC ως αναλυτής και σχολιαστής.

Από την Ουάσιγκτον κάνει μετάδοση εικόνων, λες και είναι εκεί. Λέει χαρακτηριστικά. «Παρακολουθούμε σφαγή αμάχων και παιδιών που σφαγιάζονται και θανατώνονται και γυναίκες που βιάζονται από τις οθόνες τις τηλεόρασης κάθε μέρα.»
Πριν λίγες μέρες αρθρογράφησε στη Huffington Post αναρωτώμενος γιατί ο κόσμος δεν επεμβαίνει στη Συρία και έκανε άμεση έκκληση για ξένη στρατιωτική βοήθεια. Ποιος είναι αυτός ο εκρόσωπος που ζητά στρατιωτική επέμβαση;
Ο Monajed είναι μέλος του SNC, ιδρυτής και διευθυντής της Barada Television, ένα δορυφορικό κανάλι με έδρα το Vauxhall νότια του Λονδίνου. Το 2008 μετά το μίτινγκ για την μετάβαση στη Συρία, ήταν σε γεύμα μαζί με τον George W Bush μαζί με άλλους φαίνεται εδώ στη φωτογραφία 3ος από δεξιά κοντά στην «αγαπημένη» Κοντολίζα Ράις.

Από το 2008 οι Αμερικανοί ήξεραν τον Monajed ως διευθυντή δημοσίων σχέσεων του MJD που θα οδηγήσει στην αλλαγή στη Συρία…
Τι ακριβώς όμως κάνει το MJD; Πέρσι (2011) η WP δημοσίευσε από τα Wikileaks μια διαρροή εγγράφων που αποδεικνύουν πολλά…  Χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών πήγαιναν στο MDJ. Πάνω από 6εκ. δολλάρια χρηματοδότησαν το MDJ, το κανάλι του Monajed και δράσεις εντός της Συρίας…
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του State Department απάντησε ότι «προσπαθούμε να προωθήσουμε μία μετάβαση σε περισσότερο δημοκρατική διαδικασία και δεν υπονομεύουμε απαραίτητα την παρούσα κατάσταση!
Ο ίδιος ο Monajed είπε, ότι δεν έχω λάβει ούτε ένα σεντ για τον εαυτό μου. Για το κανάλι; Έξτρα χρηματοδότηση φαίνεται ότι λάμβαναν από το Democracy Council, που χρησιμοποιήθηκε ως όχημα για να εκτελέσει ένα πρόγραμμα σχετικά με τη Συρία.

Λεφτά υπάρχουν!
Από το 2006 υπάρχει πρόγραμμα επίσημα στο Department of State. Στόχος του προγράμματος «Να επιταχυνθεί το έργο των μεταρρυθμίσεων στη Συρία».
Βέβαια τώρα το 2012 το χρήμα ρέει περισσότερο από πριν. 300εκ δολάρια από ένα fund στη Ντόχα. Ο Merza γενικός γραμματέας του SNC δήλωσε ότι «το ταμείο αυτό υποστηρίζει όλες τις συνιστώσες της επανάστασης στη Συρία». Μάλιστα τα μισά από αυτά διατέθηκαν ήδη στον FSA (Free Syrian Army).
To γκρουπ του Merza είχε εμφανιστεί και το Νοέμβριο του 2011 στην Κωνσταντινούπολη σε Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Όλα αυτά γίνονται ώστε να μπορούν να εμφανίζονται στα ΜΜΕ και να αποκτήσουν τη φήμη ως νόμιμοι εκπρόσωποι του συριακού λαού. Ετσι μπορούν ήδη και παιρνούν μέσω των διεθνών δικτύων την δική τους προπαγάνδα.
Και πλέον το δηλώνουν απροκάλυπτα από τον περασμένο Φεβρουάριο, όπως για παράδειγμα ο πρέσβης Dennis Ross «Είναι η ώρα να αλλάξει επίπεδο και να ανέβει το SNC, ώστε να δημιουργήσει μία αύρα ότι είναι η αναπόφευκτη εναλλακτική λύση του Άσαντ.
Βασικός πολεμιστής σε αυτή τη «μάχη μέσα από τα ΜΜΕ» είναι ο Αμερικανός δημοσιογράφος Michael Weiss.

Michael Weiss

Μέσω της ιστοσελίδας nowlebanon από το Μάιο κάνει λόγο ότι χάρη στην εισροή όπλων προς τους αντάρτες, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάποια αποτελέσματα.
Κατευθύνει έτσι την κοινή γνώμη όπως έκανε και λίγους μήνες νωρίτερα γράφοντας ότι ο «ο FSA και ανεξάρτητες ομάδες έχουν πετύχει μεγάλες νίκες»…
Αλλά ο Weiss δεν είναι απλά ένας blogger.
Είναι διευθυντής επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο Henry Jackson Society ένα υπερ-επιθετικό think tank διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής. Τα ονόματα που συμμετέχουν εκεί το αποδεικνύουν… Το σύνθημα είναι στρατηγική προς τα εμπρός-forward strategy και ο Weiss είναι υπεύθυνος για να περάσει το μύνημα προς τα έξω. Ετσι είναι και ο συγγραφέας της έκθεσης «Παρέμβαση στη Συρία, Αξιολόγηση και κίνδυνοι» η οποία εγκρίθηκε από το SNC!
ΠΡΟΣΕΞΤΕ! Αρχικά η έκθεση του Weiss ονομαζόταν Safe Area for Syria, αλλά μετονομάστηκε και αναπροσαρμόστηκε από ποιον; Από κάποιον… Ausama Monajed…
Έτσι η πλέον «κοινή έκθεση» των δύο, δημοσιεύτηκε από το SRCC και εγκρίθηκε από το SNC με την αμέριστη υποστήριξη του Henry Jackson Society.

Hamza Fakher


Χαρακτηριστική περίπτωση «ακτιβιστή» που είναι υπάλληλος του Monajed. Ο φερόμενος ακτιβιστής που είναι και… αξιόπιστη πηγή για να μεταφέρει εγκλήματα που κρύβει το καθεστώς όπως κάνει ΕΔΩ. Έλα όμως που ο Fakher είναι συν-συγγραφέας του «Επανάσταση σε κίνδυνο» του Henry Jackson που εκδόθηκε το Φεβρουάριο (2012)… Σύμφωνα μάλιστα με το SRCC έχει αναλάβει τη επικοινωνιακή προώθηση των προϊόντων του κέντρου που διοικεί ο Monajed…

Επίλογος
Είδαμε ότι, πολλοί από αυτούς που βγαίνουν και μιλούν στα διεθνή ΜΜΕ, εκπροσωπώντας τη Συριακή αντιπολίτευση και κυρίως το SNC, διασυνδέονται στενά, εδώ και πολλά χρόνια, με τις ΗΠΑ και το Λονδίνο. Είναι οι άνθρωποι που θα χρησιμοποιηθούν στην επόμενη φάση, μετά την επέμβαση. Κρατήστε μερικά ονόματα, πιθανόν να τα βρούμε μπροστά μας…

Με πληροφορίες από τον guardian
Ακολουθεί σχετικό με το παραπάνω άρθρο φωτογραφικό υλικό:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Τα Ιωάννινα «γκρέμισαν τα τείχη» τους για τον Στέφανο Ντούσκο

Με τιμές υποδέχτηκαν τον «χρυσό» Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο στα Γιάννενα . Ο «χρυσός» κωπηλάτης έφτασε στο Πανειπηρωτικό Στάδιο στις 19:30 όπου τον υποδέχτηκαν αθλητές...

Θεμιστοκλέους: Είμαστε έτοιμοι για την τρίτη δόση εμβολίου το Σεπτέμβριο – Περιμένουμε τη θέση του ΕΜΑ

Στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, καθώς και στις εξελίξεις που αφορούν στα εμβόλια αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Από την καθιερωμένη συνέντευξη...

Υπουργείο Τουρισμού: 8+1 ερωτοαπαντήσεις για τα μέτρα ως 9 Αυγούστου

Ερωτήσεις-απαντήσεις αναφορικά με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το...

Meteo: Ξεπέρασε τους 46 βαθμούς η θερμοκρασία τη Δευτέρα – Καύσωνας και την Τρίτη

Οι συνθήκες καύσωνα που επικράτησαν και σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!