Αρχική Απόψεις Οι πέντε γρίφοι της τραγωδίας

Οι πέντε γρίφοι της τραγωδίας

Οι πέντε γρίφοι της τραγωδίας

Το βίντεο με τη φλεγόμενη Πόρσε «εισέβαλε» χθες στις οθόνες μας με την ίδια ιλιγγιώδη ταχύτητα που εισήλθε το σπορ αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.

 
Οι σκληρές εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας «πάγωσαν» τους θεατές και ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά μίας κοινωνίας που δείχνει να έχει «συνηθίσει» να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Φαίνεται πως τα επίμαχα καρέ μάς έβγαλαν από τον λήθαργο και ίσως να βάλουν τέλος στη συλλογική μας «ανοσία».

Σχεδόν την ίδια ώρα που η Πόρσε προσέκρουε με απίστευτη ταχύτητα πάνω στο παρκαρισμένο γκρι Χόντα Σιβίκ, μία 38χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών -η οποία φέρεται να ήταν έγκυος- βρήκε φρικτό θάνατο στις φλόγες, εγκλωβισμένη στο φορτηγό του συζύγου της, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Ο 42χρονος σύζυγος κατάφερε να απεγκλωβίσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, επτά και πέντε ετών, αλλά δυστυχώς όχι και τη γυναίκα του.

Σαν κάποιο αρρωστημένο παιχνίδι της μοίρας, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οδηγός του Χόντα, ήρθε αντιμέτωπος με τη φλεγόμενη, άμορφη μάζα η οποία πριν από μερικά λεπτά ήταν το αυτοκίνητο που επέβαινε η 32χρονη γυναίκα του και το 2,5 ετών παιδί του, όπως και ο οδηγός του φορτηγού παρακολούθησε ανήμπορος τη σύζυγό του να βρίσκει φρικτό θάνατο.

Μία μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, μία τριμελής οικογένεια έκανε βουτιά θανάτου όταν το όχημά τους έπεσε σε γκρεμό, στο 2ο χλμ. Αμφίκλειας – Τιθορέας.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό τον οδηγό, ενώ η μητέρα είναι σοβαρά τραυματισμένη και η 17χρονη κόρη δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τα τροχαία δυστυχήματα θα έπρεπε να μας έχουν αφυπνίσει από καιρό, το βίντεο της ανείπωτης τραγωδίας στη Θήβα ήταν αυτό που μας ταρακούνησε. Εστω.

Ερευνα

Πολύτιμες πληροφορίες θα δώσουν στους αστυνομικούς που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας. Ενα από τα σκοτεινά σημεία είναι το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βλάβη το όχημα του 24χρονου

Πολύτιμες πληροφορίες θα δώσουν στους αστυνομικούς που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας. Ενα από τα σκοτεινά σημεία είναι το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βλάβη τ

Τα ερωτήματα που γεννώνται από τη συγκεκριμένη υπόθεση πολλά, ο απολογισμός βαρύς. Μία γυναίκα και το 2,5 ετών παιδάκι της, αλλά και δύο νεαροί, βρήκαν φρικτό θάνατο. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Βοιωτίας που χειρίζονται την υπόθεση, καλούνται να δώσουν λύσεις σε πέντε γρίφους.Αυτό που τους προβληματίζει είναι το ερώτημα πώς βρέθηκε σε πλάγια θέση η μαύρη Πόρσε που οδηγούσε ο νεαρός Γιώργος Βακάκης.

Από το σοκαριστικό βίντεο προκύπτει ότι το σπορ αυτοκίνητο εισέρχεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο πάρκινγκ της εθνικής οδού. Από την προσεκτικότερη εξέταση του υλικού, φαίνεται ότι το όχημα διολισθαίνει σε πλάγια θέση και μάλιστα από την πλευρά του οδηγού – όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί.

Από την ανάλυση των βίντεο, οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να πουν με βεβαιότητα πόσο έτρεχε, βάσει της θέσης που έχει το όχημα σε κάθε καρέ και με τη βοήθεια της διαγράμμισης που υπάρχει στην άσφαλτο.

Κατά συνέπεια θα απαντήσουν και στο ερώτημα εάν η ιλιγγιώδης ταχύτητα ήταν το μοιραίο λάθος του 24χρονου, αλλά και αν ήταν ολισθηρό το οδόστρωμα. Το σενάριο αυτό προκρίνεται ως το πιο πιθανό από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιώργος Βακάκης σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και εργαζόταν στην εταιρεία Jumbo αναλαμβάνοντας το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου της επιχείρησης

Ο Γιώργος Βακάκης σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και εργαζόταν στην εταιρεία Jumbo αναλαμβάνοντας το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου της επιχείρησης

«Πρόκειται για 18 με 20 χλμ. συνεχόμενης ευθείας, στην οποία σημειώνονται αρκετά τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας», σημειώνει χαρακτηριστικά αξιωματικός της Τροχαίας.

Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς τεχνικούς, ώστε να εξετάσουν μικροσκοπικά και μακροσκοπικά τη μαύρη Πόρσε, αλλά και το σημείο του δυστυχήματος. Θα καταγραφούν ίχνη φρεναρίσματος, θα συλλεχθούν μηχανικά εξαρτήματα, θα αναλυθούν τα βίντεο, ενώ θα ληφθούν και μαρτυρίες. Τα ευρήματα θα δώσουν απάντηση στο δεύτερο σενάριο που ερευνάται, το οποίο είναι αν έσκασε το πίσω λάστιχο της Πόρσε.

Στο στόχαστρο έχει μπει μαρτυρία οδηγού οχήματος, το οποίο έχει καταγραφεί στο βίντεο, σύμφωνα με την οποία η μαύρη Πόρσε με οδηγό τον Γ. Βακάκη και συνοδηγό τον φίλο του Α. Γ. τον προσπέρασε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 250 χλμ. Το σπορ όχημα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα και σύμφωνα με τον μάρτυρα εμφανίστηκαν ξαφνικά κομμάτια λάστιχου, με την Πόρσε να καταλήγει δευτερόλεπτα μετά στο πάρκινγκ διεμβολίζοντας το Honda.

Βλάβη
Το τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της μηχανικής ή άλλης βλάβης. Οι ειδικοί πραγματογνώμονες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τυχόν ίχνη προβλήματος στη μαύρη Πόρσε, που να συνετέλεσε στο να χάσει τον έλεγχο ο 24χρονος.

Η Πόρσε έχει πέσει με σφοδρότητα στο Χόντα της οικογένειας και τα δύο οχήματα τυλίγονται στις φλόγες. Καρέ από το βίντεο κάμερας στην εθνική οδό
Η Πόρσε έχει πέσει με σφοδρότητα στο Χόντα της οικογένειας και τα δύο οχήματα τυλίγονται στις φλόγες. Καρέ από το βίντεο κάμερας στην εθνική οδό

Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν ζητήσει από τη διαχειρίστρια εταιρεία της εθνικής οδού να τους υποβάλουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες. Θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί η πορεία της Πόρσε και να διευκρινιστεί τι προηγήθηκε της σύγκρουσης.

Μολονότι δεν προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, θα απαντηθεί το ερώτημα εάν υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο δυστύχημα.

Τέλος, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν από το νεκροτομείο Αθηνών θα δείξουν εάν οι επιβάτες της Πόρσε, Γ. Βακάκης και Α. Γ., είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Το μοιραίο ταξίδι του Γιώργου Βακάκη

Το ταξίδι στην Αράχοβα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ έμελλε να ήταν το τελευταίο για τον γιο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, Απόστολου Βακάκη.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες της Jumbo στην εθνική οδό, και συγκεκριμένα στο ύψος της Υπάτης, σταμάτησε το νήμα της ζωής του 24χρονου Γιώργου Βακάκη, όταν για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο της μοιραίας Πόρσε, την οποία οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Από την πρωτοφανή σύγκρουση που συγκλόνισε το πανελλήνιο χάθηκαν άδικα ακόμη τρεις ανθρώπινες ζωές.

Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, ο Γιώργος Βακάκης ήταν το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Σπούδασε στο Μαϊάμι της Φλόριντα στην Αμερική, ενώ εργαζόταν ήδη στην εταιρεία Jumbo, καθώς είχε αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιχείρησης.

Λάτρης των ταξιδιών, ο Γιώργος Βακάκης υπεραγαπούσε τις δύο μεγαλύτερες αδελφές του και ξεκίνησε χαρούμενος την εκδρομή με προορισμό την Αράχοβα, που αποδείχθηκε μοιραία για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους τρεις ανθρώπους.

Από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για το τραγικό τροχαίο, απλοί πολίτες συγκλονίζουν στα social media με τα σπαρακτικά μηνύματα που αναρτούν.

Εύχονται κουράγιο και δύναμη πρωτίστως στον άνθρωπο που μπροστά στα μάτια του και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασε τόσο άδικα τη σύζυγο και το τρίχρονο παιδί του.

Παράλληλα μέσα από κάποιες αναρτήσεις εγείρονται θέματα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας στη χώρα μας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούμε κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα στην άσφαλτο. Την ίδια στιγμή περισσότερα από 60.000 άτομα αναζητούσαν χθες στο Facebook το όνομα του 24χρονου οδηγού της Πόρσε, Γιώργου Βακάκη.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Μπιντέλας

Υπάτιος Πατμάνογλου
Σε δευτερόλεπτα έμεινε χωρίς οικογένεια

Μετακόμισε με την οικογένειά του από το Αντίγονο Φλώρινας στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια, όταν πέτυχε σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ και ζούσε ευτυχισμένος με τη σύζυγό του Λία (Αποστολία) και τον μόλις 3 χρόνων γιο τους Παύλο. Από προχθές ο Υπάτιος Πατμάνογλου είναι ένας ζωντανός νεκρός, καθώς είδε τη σύζυγό του και τον γιο του να σκοτώνονται στο φλεγόμενο αυτοκίνητό τους, πάνω στο οποίο έπεσε η μοιραία Πόρσε.

Η οικογένεια είχε αναχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής για την Πτολεμαΐδα, τόπο καταγωγής της 33χρονης Λίας, και το Αντίγονο, ιδιαίτερη πατρίδα του Υπάτιου.

Η σκηνή του 41χρονου να πιάνει το κεφάλι του σε απόγνωση στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα:

«Το παιδί; Η Αποστολία; Πώς έγινε;» μονολογούσε για αρκετά λεπτά, αδυνατώντας να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε το σπιτικό του.

Με εγκαύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου πήρε εξιτήριο, αλλά ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ.

«Δεν χωρά ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουμε. Απίστευτο», ψελλίζει στο «Εθνος» ο ξάδερφος και συνονόματός του, Υπάτιος Πατμάνογλου, ζητώντας ευγενικά και χαμηλόφωνα να λήξει η συνομιλία μας.

Η Λία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, όπου και αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ της πόλης. Μέχρι πριν να μετακομίσουν στην Αθήνα εργαζόταν σε κατάστημα που διοργανώνει γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά πριν από τρία χρόνια γεμάτη χαρά ακολούθησε τον σύζυγό της στην Αθήνα.

Την ευτυχία τους ολοκλήρωσε η γέννηση του γιου τους Παύλου, αλλά το ζευγάρι δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και όταν έβρισκε ευκαιρία ανέβαινε στη δυτική Μακεδονία.

«Εφυγε από το χωριό για να γλιτώσει από τα χωράφια. Βρήκε τη δουλειά αυτή στην ΕΥΔΑΠ ως μόνιμος και ήταν ευτυχισμένος. Αλίμονο, πώς να συνέλθει από την τραγωδία που το βρήκε το παλικάρι; Μια ζωή θα φέρνει στον νου του τις εικόνες αυτές», μας λέει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντίγονου Φλώρινας και μακρινός συγγενής της οικογένειας.

Η Πτολεμαΐδα και το Αντίγονο «πάγωσαν» στην είδηση του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος και αδυνατούν να συνέλθουν από όταν έμαθαν ότι η 33χρονη μητέρα και το 3χρονο αγγελούδι ήταν από την περιοχή τους.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στην οικογένεια του αδελφού μου, δεν το χωρά ανθρώπινος νους», δήλωσε ο αδερφός του Υπάτιου Πατμάνογλου, Νίκος, που έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος και παρέστη στην οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και προσπαθεί να τον βοηθήσει να συνέλθει.

Σπαρακτικό και το μήνυμα της αδερφής της νεαρής μητέρας: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα, σας περιμένω… σκοτώθηκα μαζί σας… αδερφούλα μου, έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα… θα σε αφήσω…»

Το βίντεο με τη φλεγόμενη Πόρσε «εισέβαλε» χθες στις οθόνες μας με την ίδια ιλιγγιώδη ταχύτητα που εισήλθε το σπορ αυτοκίνητο στο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας. 

 
Οι πέντε γρίφοι της τραγωδίας

Οι σκληρές εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας «πάγωσαν» τους θεατές και ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά μίας κοινωνίας που δείχνει να έχει «συνηθίσει» να πληρώνει βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Φαίνεται πως τα επίμαχα καρέ μάς έβγαλαν από τον λήθαργο και ίσως να βάλουν τέλος στη συλλογική μας «ανοσία».

Σχεδόν την ίδια ώρα που η Πόρσε προσέκρουε με απίστευτη ταχύτητα πάνω στο παρκαρισμένο γκρι Χόντα Σιβίκ, μία 38χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών -η οποία φέρεται να ήταν έγκυος- βρήκε φρικτό θάνατο στις φλόγες, εγκλωβισμένη στο φορτηγό του συζύγου της, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου. Ο 42χρονος σύζυγος κατάφερε να απεγκλωβίσει τα δύο ανήλικα παιδιά του, επτά και πέντε ετών, αλλά δυστυχώς όχι και τη γυναίκα του.

Σαν κάποιο αρρωστημένο παιχνίδι της μοίρας, ο Υπάτιος Πατμάνογλου, ο οδηγός του Χόντα, ήρθε αντιμέτωπος με τη φλεγόμενη, άμορφη μάζα η οποία πριν από μερικά λεπτά ήταν το αυτοκίνητο που επέβαινε η 32χρονη γυναίκα του και το 2,5 ετών παιδί του, όπως και ο οδηγός του φορτηγού παρακολούθησε ανήμπορος τη σύζυγό του να βρίσκει φρικτό θάνατο.

Μία μέρα νωρίτερα, το απόγευμα του Σαββάτου, μία τριμελής οικογένεια έκανε βουτιά θανάτου όταν το όχημά τους έπεσε σε γκρεμό, στο 2ο χλμ. Αμφίκλειας – Τιθορέας.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν νεκρό τον οδηγό, ενώ η μητέρα είναι σοβαρά τραυματισμένη και η 17χρονη κόρη δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Παρόλο που τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για τα τροχαία δυστυχήματα θα έπρεπε να μας έχουν αφυπνίσει από καιρό, το βίντεο της ανείπωτης τραγωδίας στη Θήβα ήταν αυτό που μας ταρακούνησε. Εστω.

Ερευνα

Πολύτιμες πληροφορίες θα δώσουν στους αστυνομικούς που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας. Ενα από τα σκοτεινά σημεία είναι το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βλάβη το όχημα του 24χρονου

Πολύτιμες πληροφορίες θα δώσουν στους αστυνομικούς που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος τα στοιχεία από τον τόπο της τραγωδίας. Ενα από τα σκοτεινά σημεία είναι το ενδεχόμενο να είχε υποστεί βλάβη τ

Τα ερωτήματα που γεννώνται από τη συγκεκριμένη υπόθεση πολλά, ο απολογισμός βαρύς. Μία γυναίκα και το 2,5 ετών παιδάκι της, αλλά και δύο νεαροί, βρήκαν φρικτό θάνατο. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας Βοιωτίας που χειρίζονται την υπόθεση, καλούνται να δώσουν λύσεις σε πέντε γρίφους.Αυτό που τους προβληματίζει είναι το ερώτημα πώς βρέθηκε σε πλάγια θέση η μαύρη Πόρσε που οδηγούσε ο νεαρός Γιώργος Βακάκης.

Από το σοκαριστικό βίντεο προκύπτει ότι το σπορ αυτοκίνητο εισέρχεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο πάρκινγκ της εθνικής οδού. Από την προσεκτικότερη εξέταση του υλικού, φαίνεται ότι το όχημα διολισθαίνει σε πλάγια θέση και μάλιστα από την πλευρά του οδηγού – όπως σημειώνουν οι αστυνομικοί.

Από την ανάλυση των βίντεο, οι αστυνομικοί θα μπορέσουν να πουν με βεβαιότητα πόσο έτρεχε, βάσει της θέσης που έχει το όχημα σε κάθε καρέ και με τη βοήθεια της διαγράμμισης που υπάρχει στην άσφαλτο.

Κατά συνέπεια θα απαντήσουν και στο ερώτημα εάν η ιλιγγιώδης ταχύτητα ήταν το μοιραίο λάθος του 24χρονου, αλλά και αν ήταν ολισθηρό το οδόστρωμα. Το σενάριο αυτό προκρίνεται ως το πιο πιθανό από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Ο Γιώργος Βακάκης σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και εργαζόταν στην εταιρεία Jumbo αναλαμβάνοντας το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου της επιχείρησης

Ο Γιώργος Βακάκης σπούδασε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ και εργαζόταν στην εταιρεία Jumbo αναλαμβάνοντας το τμήμα του ηλεκτρονικού εμπορίου της επιχείρησης

«Πρόκειται για 18 με 20 χλμ. συνεχόμενης ευθείας, στην οποία σημειώνονται αρκετά τροχαία λόγω υπερβολικής ταχύτητας», σημειώνει χαρακτηριστικά αξιωματικός της Τροχαίας.

Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν παραγγείλει πραγματογνωμοσύνη από ειδικούς τεχνικούς, ώστε να εξετάσουν μικροσκοπικά και μακροσκοπικά τη μαύρη Πόρσε, αλλά και το σημείο του δυστυχήματος. Θα καταγραφούν ίχνη φρεναρίσματος, θα συλλεχθούν μηχανικά εξαρτήματα, θα αναλυθούν τα βίντεο, ενώ θα ληφθούν και μαρτυρίες. Τα ευρήματα θα δώσουν απάντηση στο δεύτερο σενάριο που ερευνάται, το οποίο είναι αν έσκασε το πίσω λάστιχο της Πόρσε.

Στο στόχαστρο έχει μπει μαρτυρία οδηγού οχήματος, το οποίο έχει καταγραφεί στο βίντεο, σύμφωνα με την οποία η μαύρη Πόρσε με οδηγό τον Γ. Βακάκη και συνοδηγό τον φίλο του Α. Γ. τον προσπέρασε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 250 χλμ. Το σπορ όχημα κινούνταν στην αριστερή λωρίδα και σύμφωνα με τον μάρτυρα εμφανίστηκαν ξαφνικά κομμάτια λάστιχου, με την Πόρσε να καταλήγει δευτερόλεπτα μετά στο πάρκινγκ διεμβολίζοντας το Honda.

Βλάβη
Το τρίτο σενάριο που εξετάζεται είναι αυτό της μηχανικής ή άλλης βλάβης. Οι ειδικοί πραγματογνώμονες θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν τυχόν ίχνη προβλήματος στη μαύρη Πόρσε, που να συνετέλεσε στο να χάσει τον έλεγχο ο 24χρονος.

Η Πόρσε έχει πέσει με σφοδρότητα στο Χόντα της οικογένειας και τα δύο οχήματα τυλίγονται στις φλόγες. Καρέ από το βίντεο κάμερας στην εθνική οδό
Η Πόρσε έχει πέσει με σφοδρότητα στο Χόντα της οικογένειας και τα δύο οχήματα τυλίγονται στις φλόγες. Καρέ από το βίντεο κάμερας στην εθνική οδό

Οι επικεφαλής των ερευνών έχουν ζητήσει από τη διαχειρίστρια εταιρεία της εθνικής οδού να τους υποβάλουν τα βίντεο από όλες τις κάμερες. Θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί η πορεία της Πόρσε και να διευκρινιστεί τι προηγήθηκε της σύγκρουσης.

Μολονότι δεν προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, θα απαντηθεί το ερώτημα εάν υπήρξε εμπλοκή δεύτερου οχήματος στο δυστύχημα.

Τέλος, οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις που θα διενεργηθούν από το νεκροτομείο Αθηνών θα δείξουν εάν οι επιβάτες της Πόρσε, Γ. Βακάκης και Α. Γ., είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Το μοιραίο ταξίδι του Γιώργου Βακάκη

Το ταξίδι στην Αράχοβα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ έμελλε να ήταν το τελευταίο για τον γιο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας παιχνιδιών Jumbo, Απόστολου Βακάκη.

Μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες της Jumbo στην εθνική οδό, και συγκεκριμένα στο ύψος της Υπάτης, σταμάτησε το νήμα της ζωής του 24χρονου Γιώργου Βακάκη, όταν για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο της μοιραίας Πόρσε, την οποία οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Από την πρωτοφανή σύγκρουση που συγκλόνισε το πανελλήνιο χάθηκαν άδικα ακόμη τρεις ανθρώπινες ζωές.

Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, ο Γιώργος Βακάκης ήταν το νεότερο μέλος της οικογένειας.

Σπούδασε στο Μαϊάμι της Φλόριντα στην Αμερική, ενώ εργαζόταν ήδη στην εταιρεία Jumbo, καθώς είχε αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιχείρησης.

Λάτρης των ταξιδιών, ο Γιώργος Βακάκης υπεραγαπούσε τις δύο μεγαλύτερες αδελφές του και ξεκίνησε χαρούμενος την εκδρομή με προορισμό την Αράχοβα, που αποδείχθηκε μοιραία για τον ίδιο αλλά και για τους υπόλοιπους τρεις ανθρώπους.

Από την ώρα που ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για το τραγικό τροχαίο, απλοί πολίτες συγκλονίζουν στα social media με τα σπαρακτικά μηνύματα που αναρτούν.

Εύχονται κουράγιο και δύναμη πρωτίστως στον άνθρωπο που μπροστά στα μάτια του και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασε τόσο άδικα τη σύζυγο και το τρίχρονο παιδί του.

Παράλληλα μέσα από κάποιες αναρτήσεις εγείρονται θέματα για την έλλειψη οδηγικής παιδείας στη χώρα μας, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να θρηνούμε κάθε χρόνο χιλιάδες θύματα στην άσφαλτο. Την ίδια στιγμή περισσότερα από 60.000 άτομα αναζητούσαν χθες στο Facebook το όνομα του 24χρονου οδηγού της Πόρσε, Γιώργου Βακάκη.

Ρεπορτάζ Λευτέρης Μπιντέλας

Υπάτιος Πατμάνογλου
Σε δευτερόλεπτα έμεινε χωρίς οικογένεια

Μετακόμισε με την οικογένειά του από το Αντίγονο Φλώρινας στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια, όταν πέτυχε σε διαγωνισμό της ΕΥΔΑΠ και ζούσε ευτυχισμένος με τη σύζυγό του Λία (Αποστολία) και τον μόλις 3 χρόνων γιο τους Παύλο. Από προχθές ο Υπάτιος Πατμάνογλου είναι ένας ζωντανός νεκρός, καθώς είδε τη σύζυγό του και τον γιο του να σκοτώνονται στο φλεγόμενο αυτοκίνητό τους, πάνω στο οποίο έπεσε η μοιραία Πόρσε.

Η οικογένεια είχε αναχωρήσει το μεσημέρι της Κυριακής για την Πτολεμαΐδα, τόπο καταγωγής της 33χρονης Λίας, και το Αντίγονο, ιδιαίτερη πατρίδα του Υπάτιου.

Η σκηνή του 41χρονου να πιάνει το κεφάλι του σε απόγνωση στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα:

«Το παιδί; Η Αποστολία; Πώς έγινε;» μονολογούσε για αρκετά λεπτά, αδυνατώντας να πιστέψει την ανείπωτη τραγωδία που χτύπησε το σπιτικό του.

Με εγκαύματα στο κεφάλι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου πήρε εξιτήριο, αλλά ακόμη δεν έχει συνέλθει από το σοκ.

«Δεν χωρά ανθρώπινος νους αυτό που συνέβη. Δεν υπάρχουν λόγια για να το περιγράψουμε. Απίστευτο», ψελλίζει στο «Εθνος» ο ξάδερφος και συνονόματός του, Υπάτιος Πατμάνογλου, ζητώντας ευγενικά και χαμηλόφωνα να λήξει η συνομιλία μας.

Η Λία γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα, όπου και αποφοίτησε από το ΕΠΑΛ της πόλης. Μέχρι πριν να μετακομίσουν στην Αθήνα εργαζόταν σε κατάστημα που διοργανώνει γάμους, βαφτίσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά πριν από τρία χρόνια γεμάτη χαρά ακολούθησε τον σύζυγό της στην Αθήνα.

Την ευτυχία τους ολοκλήρωσε η γέννηση του γιου τους Παύλου, αλλά το ζευγάρι δεν ξέχασε τον τόπο καταγωγής του και όταν έβρισκε ευκαιρία ανέβαινε στη δυτική Μακεδονία.

«Εφυγε από το χωριό για να γλιτώσει από τα χωράφια. Βρήκε τη δουλειά αυτή στην ΕΥΔΑΠ ως μόνιμος και ήταν ευτυχισμένος. Αλίμονο, πώς να συνέλθει από την τραγωδία που το βρήκε το παλικάρι; Μια ζωή θα φέρνει στον νου του τις εικόνες αυτές», μας λέει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντίγονου Φλώρινας και μακρινός συγγενής της οικογένειας.

Η Πτολεμαΐδα και το Αντίγονο «πάγωσαν» στην είδηση του φοβερού τροχαίου δυστυχήματος και αδυνατούν να συνέλθουν από όταν έμαθαν ότι η 33χρονη μητέρα και το 3χρονο αγγελούδι ήταν από την περιοχή τους.

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη στην οικογένεια του αδελφού μου, δεν το χωρά ανθρώπινος νους», δήλωσε ο αδερφός του Υπάτιου Πατμάνογλου, Νίκος, που έσπευσε στο σημείο του δυστυχήματος και παρέστη στην οδυνηρή διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ενώ βρίσκεται συνεχώς δίπλα του και προσπαθεί να τον βοηθήσει να συνέλθει.

Σπαρακτικό και το μήνυμα της αδερφής της νεαρής μητέρας: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα, σας περιμένω… σκοτώθηκα μαζί σας… αδερφούλα μου, έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα… θα σε αφήσω…»

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Άσκηση «Παρμενίων 21»-Στις 11:00 θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης...

Perhaps you have received any sort of accident with a condom bursting? That which was the end result?

Perhaps you have received any sort of accident with a condom bursting? That which was the end result? 64. offers men ever endured the hots...

(on the amount he’s figured out as a mentor throughout the last 2 years to make certain Louisville cannot skip the NCAA event again)

(on the amount he's figured out as a mentor throughout the last 2 years to make certain Louisville cannot skip the NCAA event again) I...

Spdate Is Much Like The Optimum Good friend Exactly Who Generally Understands The Position To Search Out Intimacy.

Spdate Is Much Like The Optimum Good friend Exactly Who Generally Understands The Position To Search Out Intimacy. There are lots of methods for discovering...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!