Αρχική Uncategorized Οι λίστες και ο λήσταρχος.

Οι λίστες και ο λήσταρχος.

Στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής διαπίστωσαν ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου είχε 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε 46 διαφορετικά υποκαταστήματα ελληνικών τραπεζών. Συνολικά ο Παπαντωνίου βρέθηκε με 2,3 εκατ. ευρώ μόλις έφυγε από το Πεντάγωνο.
Οι λογαριασμοί είναι από το 2000 έως το 2010 και δεν δικαιολογούνται 1 εκατ. δικό του και 900.000 ευρώ της συζύγου του. Αφορούν δηλαδή και την περίοδο την οποία ελέγχει η Βουλή.
Από το πόρισμα του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του δεν κατάφεραν να προσκομίσουν παραστατικά (δηλαδή να δικαιολογήσουν) για ποσό 1.923.000, το οποίο βρίσκεται σε 46 διαφορετικούς λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελλάδος.

Οι λογαριασμοί αφορούν την περίοδο 2000 – 2010, με την κ. Παπαντωνίου να καλείται να δικαιολογητικά για τα συγκεκριμένα ποσά. Ωστόσο τα στοιχεία που έδωσε στις αρμόδιες αρχές δεν ήταν ικανά να «καλύψουν» το σύνολο του ποσού και μάλιστα «αδικαιολόγητα» εμφανίζονται το 1.000.000 ευρώ για τον ίδιον και τα 923.000 ευρώ για τη σύζυγό του.

Επίσης Χρήματα του Παπαντωνίου βρέθηκαν και στη «λίστα Μπόργιανς». Η νέα ηγεσία της Εισαγγελίας κατά της ∆ιαφθοράς, µε επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, µε τη βοήθεια έμπειρων εισαγγελέων που την πλαισιώνουν, εντόπισε ότι ένας από τους τρεις λογαριασμούς του πρώην υπουργού στην τράπεζα UBS εμπεριέχεται στη λίστα που έδωσε στις ελληνικές Αρχές ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Μπόργιανς
Στον λογαριασμό αυτόν δικαιούχοι εμφανίζονται και µέλη της οικογένειάς του, ενώ έχει εντοπιστεί κατάθεση ποσού πάνω από 3 εκατοµµύρια ευρώ, το οποίο βεβαίως δεν έχει καν δηλωθεί στις ελληνικές φορολογικές Αρχές.

Το ποσό αυτό είναι παράλληλη κατάθεση µε το άλλο ποσό του 1,1 εκατοµµυρίων ευρώ που υπήρχε στη «λίστα Λαγκάρντ».
Έτσι, το αίτημα δικαστικής συνδρομής που έχει απευθύνει η Εισαγγελία κατά της διαφθοράς στην ελβετική Εισαγγελία αποκτά νέα διάσταση και νομικοί κύκλοι έκριναν ότι το εύρηκα αυτό «φέρνει πιο κοντά» στην υπόθεση του πρώην υπουργού την κατηγορία του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος.
Οι ελβετικές Αρχές γνωστοποίησαν την ύπαρξη των τριών λογαριασμών του πρώην υπουργού στην ελληνική Εισαγγελία κατά της διαφθοράς τον περασμένο Φεβρουάριο. Η έλλειψη συνεργασίας, όμως, τότε µε την Οικονομική Εισαγγελία που κατείχε τη λίστα δεν απέδωσε τα δέοντα αποτελέσματα, αφού κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει τη σύγκριση µμεταξύ των αριθμών λογαριασμών που εντοπίστηκαν από τους Ελβετούς στη UBS και των πολύτιμων κωδικών που είχαν παραδοθεί από τον Μπόργιανς.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Η Άγκυρα στις «συμπληγάδες» ΗΠΑ-Ρωσίας-ΕΕ, βιάζεται ξαφνικά για ελληνοτουρκικά-Κυπριακό

Στο φουλ μπαίνουν οι μηχανές για Διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας και για Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό σε μια συγκυρία η οποία φαίνεται απλώς να...

Ελληνισμός και Χριστιανισμός: Μια ιστορική συνάντηση

Η συνάντηση ελληνισμού-χριστιανισμού υπήρξε ίσως η σημαντικότερη “συνάντηση” της ιστορίας.. Παρήγαγε τον θαυμαστό καινούργιο κόσμο μας. Πάντως, καθόρισε την παγκόσμια ιστορία για πολλούς αιώνες,...

Η διαφορά του νεοφιλελεύθερου και του νεοαριστερού

Κάθε μέρα γίνεται και πιο εμφανές ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει τον ιδεολογικό αχταρμά νεοφιλελεύθερων και νεοαριστερών. Αντί να ωφελείται από την ιδεολογική αντίθεση φιλελεύθερων...

Τεμενάδες στους καναλάρχες, ψευτομαγκιές στους ιερείς και τους πιστούς!

Πλήρης απογοήτευση από τα σημερινά γεγονότα. Τόσο από τη στάση της κυβέρνησης, όσο και από τη στάση της αντιπολίτευσης. Για τα κανάλια δεν το...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!