Αρχική Κόσμος Οι κυριότεροι σχεδιαζόμενοι ενεργειακοί αγωγοί και τι σχεδιάστηκε για τους κατοίκους...

Οι κυριότεροι σχεδιαζόμενοι ενεργειακοί αγωγοί και τι σχεδιάστηκε για τους κατοίκους των χωρών που αυτοί θα πέρναγαν

Ως γνωστόν, σε πολλές χώρες της γης, τόσο στην Ευρώπη, όσο στην Αφρική και την Ασία, έχουν σχεδιαστεί να περάσουν πετρελαϊκοί αγωγοί. Οι αγωγοί αυτοί δεν περνούν σχεδόν ποτέ μόνο από μία χώρα, αλλά γεγονός είναι πως από τις περισσότερες χώρες που περνάνε, δημιουργούν τεραστία προβλήματα επιβίωσης στους πληθυσμούς τους (είτε στους πλειοψηφούντες ιθαγενείς κατοίκους των χωρών αυτών, είτε στις μειονότητες τους).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο αγωγός AMBO (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2015/05/blog-post_17.html), ο οποίος σχεδιάζεται να περάσει μέσω Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας. Για μην υπάρχουν «εχθρικές» για τους ίδιους μειονότητες, σύμφωνα με τους Αμερικανούς εμπνευστές του, θα πρέπει αυτές να «εκκαθαριστούν» και να μείνουν στα μέρη αυτά, μόνο φιλικοί προς τις ΗΠΑ πληθυσμοί.

Έτσι, με βάση το «σκεπτικό» αυτό, οι θεωρούμενοι ως «φιλορώσοι», λόγω της Ορθοδοξίας τους Βορειοηπειρώτες, θα πρέπει να «εξαφανιστούν» οριστικά από την περιοχή τους, και να «αντικατασταθούν» με τους «φιλικούς» προς τις ΗΠΑ Αλβανικούς-μουσουλμανικούς πληθυσμούς.

Στα Σκόπια, ανάγκασαν την νέα κυβέρνηση των Σοσιαλοδημοκρατών να συγκυβερνήσει με τους Αλβανούς εθνικιστές της χώρας, δίνοντας τους και εδώ πάλι εκλεκτά προνόμια και πολιτική δύναμη.

Έτσι, μπορούν να ελέγχουν κατά το δοκούν την ηγεσία της χώρας αυτής:

Είτε στηρίζοντας το τεχνικό ψευδοκράτος των Σκοπίων με την ψευτομακεδονική (και δήθεν) ενοποιητική πλατφόρμα του, ή σε περίπτωση που αυτό δεν τους είναι πια χρήσιμο και υπάκουο, μπορούν να το διαλύσουν σε κομμάτια και να αποσπάσουν το Νότιο τμήμα του μέσω του UCK, για να περάσει από αυτό ο σχεδιαζόμενος αγωγός.

[Όπως ακριβώς έκαναν και με το Κόσσοβο της Σερβίας με την οργάνωση αυτή για την απόκτηση του ελέγχου του ουρανίου της περιοχής αυτής.

Φυσικά, σε μία τέτοια περίπτωση, οι Σκοπιανοί θα πάθουν ότι ακριβώς και οι Σέρβοι στο Κόσσοβο ή ότι σχεδιάζεται να πάθουν οι Βορειοηπειρώτες στην Βόρεια Ήπειρο.

Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι ΗΠΑ, προωθούν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας», και «ενθαρρύνουν» τους μουσουλμάνους Αλβανούς σε βίαιες, εθνικιστικές ή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας πράξεις, εναντίον των Χριστιανών συμπολιτών τους].

Φυσικά, τώρα εκτός από τον UCK, οι ΗΠΑ έχουν στην υπηρεσία τους αν χρειαστεί, ακόμα και τα μέλη του ISIS, με καταγωγή από Αλβανία, Κόσσοβο και Βοσνία, που έφυγαν από το Ιράκ και την Συρία, και επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους.

Στην δε «άτακτη» Βουλγαρία, που η πρώην Σοσιαλιστική της κυβέρνηση, ήθελε την συνεργασία με τους Ρώσους για την κατασκευή του ρωσικών συμφερόντων πετρελαϊκού αγωγού (και εχθρικό προς τις ΗΠΑ) «South Stream», αυτή έπεσε μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ και αντικαταστάθηκε με την φιλοαμερικάνικη και αντιρωσική Δεξιά κυβέρνηση του Μπορισώφ, η οποία ακύρωσε αυτό τον αγωγό και προώθησε τον Αμερικάνικο (http://www.triklopodia.gr/%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD/).

Για τον ίδιο λόγο, έγινε και ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, και η δημιουργία του ISIS. Και εδώ, έπρεπε οι «εχθρικές», σύμφωνα με τους εμπνευστές του σχεδίου αυτού (Σαουδική Αραβία-Κατάρ-Τουρκία-Γερμανία-(https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2017/04/blog-post_29.html), μειονότητες, να «εκκαθαριστούν» και να μείνουν στα μέρη αυτά, μόνο φιλικοί προς τις χώρες αυτές πληθυσμοί (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b6%ce%b9/), έτσι ώστε να περάσει από τις χώρες αυτές ο αγωγός με ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ (με την πλήρη στήριξη των Τούρκων και των Γερμανών), οι οποίες χρηματοδότησαν την ισλαμική «αντιπολίτευση» στην Συρία, προκειμένου να εγκαταστήσουν σε αυτή ένα καθεστώς φιλικό σε αυτές.

Πριν τον εμφύλιο στην Συρία και την άνοδο τους ISIS, οι δυο αυτές χώρες, είχαν τυχαίως προτείνει πριν την έναρξη της «εξέγερσης» αυτής, στην Συρία την δημιουργία ενός αγωγού που θα περνούσε από τα εδάφη τους καθώς και της Ιορδανίας και της Συρίας και θα κατέληγε στην Μεσόγειο (αγωγός Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία).

Από εκεί, θα διοχετευόταν με Τάνκερ ή άλλους αγωγούς που θα κατασκευαζόταν στην Ευρώπη (και με αυτό τον τρόπο θα υποσκελιζόταν οι αντίπαλοι αγωγοί των Ρώσων στον Βορρά, καθώς και ο αντίπαλος σχεδιαζόμενος αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρίας που λόγω του πολέμου αυτού δεν κατασκευάστηκα ποτέ-(http://www.triklopodia.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%83%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b4/).

(Ο αγωγός αυτός, στόχευε στην ενεργειακή και πολιτική απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία).

Ο Άσαντ αρνήθηκε, προτιμώντας τον αγωγό του Ιράν, καθώς και την συμμαχία αυτού και της Ρωσίας και για τον λόγο αυτό, προκειμένου να δημιουργηθεί ο αγωγός αυτός, τα δυο αυτά κράτη, χρηματοδότησαν τους ισλαμιστές και τον ISIS, προκειμένου να ρίξουν τον Άσαντ και να εγκαταστήσουν ένα φιλικό σε αυτά καθεστώς, το οποίο θα κατασκεύαζε τον σχεδιαζόμενο αγωγό.

[Παράλληλα, σαμποτάρονταν και ο αντίπαλος αγωγός που σχεδίαζε το Ιράν (ο αγωγός Ιράν-Ιράκ-Συρία).

[Αυτός είναι και ο λόγος, για τον οποίο οι παραπάνω χώρες, προωθήσαν το λεγόμενο «Ισλαμικό Χαλιφάτο», και «ενθαρρύναν» τους τζιχαντιστές και τα μέλη αυτής της τρομοκρατικής ισλαμικής οργάνωσης σε βίαιες, εθνικιστικές και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας πράξεις, εναντίον των Χριστιανών συμπολιτών τους, έτσι ώστε να εξαλειφθούν και εδώ οι φερόμενοι ως «φιλορώσοι» Χριστιανικοί πληθυσμοί].

Όμως, με την επέμβαση της Ρωσίας, η προσπάθεια αυτή των Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας απέτυχε τελικά (http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%81-%ce%bf-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b5/).

[Με παρεμφερή τρόπο, η πιθανή ίδρυση ενός Μεγάλου Κουρδιστάν στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, θα διευκολύνει ή θα δυσχεράνει λόγω της θέσης την ίδρυση ή μη, πολλών σχεδιαζόμενων ενεργειακών αγωγών, ποικίλων συμφερόντων].

Για παρεμφερείς λόγους έγινε και ο πόλεμος στην Νότια Οσετία το 2006, προκειμένου να «εκκαθαριστούν» τα εχθρικά φιλορωσικά κρατίδια της Νότιας Οσετίας και Αμπχαζίας, τα οποία, θα μπορούσαν να συμβάλλουν μαζί με την Αρμενία, στην «δυσλειτουργία» του ανταγωνιστικού για τούς Ρώσους πετρελαϊκού αγωγού TAP.

Αν όλα «πήγαιναν καλά», τα κράτη θα «εκκαθαριζόταν» και θα παρέμεινε στα μέρη αυτά, μόνο μία ενιαία Γεωργία, φιλική προς τις ΗΠΑ (και εχθρική προς την Ρωσία), έτσι ώστε να περάσει από την χώρα αυτή ο αγωγός με ασφάλεια.

Ο αγωγός TAP, υποστηρίζεται από τις εχθρικές για την Ρωσία χώρες, της Τουρκίας, της Γεωργίας και του Αζερμπαϊτζάν, με την ταυτόχρονη πάντα υποστήριξη, τόσο της Γερμανίας, όσο και των ΗΠΑ.

(Και αυτός ο αγωγός, στοχεύει στην ενεργειακή και πολιτική απεξάρτηση της ΕΕ από την Ρωσία).

Για παρεμφερή λόγο (εκτός των άλλων) ε έγινε και η απελευθέρωση της Κριμαίας και των επαρχιών του Ντόνεσκ και του Λουγκάνσκ από την Ρωσία, έτσι ώστε να μην διαταραχτεί η ροή των πετρελαϊκών αγωγών που είχε από παλιά η Ρωσία στην περιοχή αυτή (https://hellenicsunrise.blogspot.gr/2014/10/blog-post_5.html).

Ακόμα και στο Αφγανιστάν, πριν την πτώση των Ταλιμπάν το 2001, σχεδιάζονταν ένας αμερικάνικων συμφερόντων πετρελαϊκός αγωγός που θα ξεκινούσε από Τουρκμενιστάν (από την Κασπία) και μέσω Αφγανιστάν και Πακιστάν (ίσως και Ινδίας), θα έφτανε στον Ινδικό Ωκεανό, παρακάμπτοντας τους μέχρι τότε ρωσικούς πετρελαικούς αγωγούς αποστολής του.

Η άρνηση των Ταλιμπάν στην κατασκευή του αγωγού αυτού, λένε πολλοί ότι συντέλεσε σημαντικά στην εισβολή των ΗΠΑ στην χώρα αυτή, μαζί φυσικά με τον αξίας ενός τρις δολαρίων χρυσό που έχει στο υπέδαφος της.

Και φυσικά, δεν είναι μόνο αυτά τα μέρη που έγινε πόλεμος για ενεργειακούς αγωγούς, καθώς και το πετρέλαιο, μιας και αντίστοιχα στην Λιβύη, στην Αλγερία, στην Νιγηρία (http://iakovosal.blogspot.gr/2016/01/2012.html), στο Σουδάν με τον αγωγό Trans-Saharan (http://iakovosal.blogspot.gr/2015/06/blog-post_30.html) και στην Αίγυπτο, συνέβησαν διαχρονικά τέτοιοι είδους ενεργειακοί πόλεμοι-(http://www.triklopodia.gr/%ce%b7-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%b5%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b7-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd/).

Τέλος, ακόμα και ο πόλεμος στον Λίβανο το 2006 (στου οποίου την ΑΟΖ ανακαλύφθηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αεριού, όπως αντίστοιχα και στην ΑΟΖ της Αίγυπτου, της Κύπρου, καθώς και της Ελλάδας, Νότια της Κρήτης), μας δείχνουν πως αναμένονται στο μέλλον και άλλες ενεργειακές (ή πολεμικές) συγκρούσεις στα κράτη αυτά.

Συγκρούσεις, τις οποίες θα υποκινήσου οι Μεγάλες Δυνάμεις στα κράτη αυτά, αν δεν υπακούσουν δουλικά τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα τους, αποδεικνύοντας έτσι στην πράξη, ότι ο ενεργειακός πλούτος κάποιων χωρών, μπορεί να είναι πολλές φορές σωστή κατάρα, τόσο για την εδαφική τους ακεραιότητα, όσο και για την ασφάλεια και την ίδια την ύπαρξη τους.

Γράφει ο ΑΛΩΠΗΞ

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Accordo tinder. Tinder e un’app di appuntamenti terribilmente cittadino mediante di piu 50 milioni di utenti.

Accordo tinder. Tinder e un'app di appuntamenti terribilmente cittadino mediante di piu 50 milioni di utenti. Questa concentrazione di appuntamenti e un'applicazione di appuntamenti...

Ένας νεκρός και επτά τραυματίες από την καταδίωξη στο Πέραμα – Βίντεο

Ένα αποκαλυπτικό βίντεο βγήκε στη δημοσιότητα από τη χθεσινοβραδινή καταδίωξη και την ένοπλης συμπλοκής στο Πέραμα, που είχε σαν συνέπεια τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό άλλων επτά, μεταξύ τους κι έξι αστυνομικών. Στο βίντεο της Καθημερινής ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών που καταδιώκουν το λευκό αυτοκίνητο, καθώς και οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν. Παράλληλα, κόσμος τρέχει στους δρόμους για να καλυφθεί από τα πυρά.
Διαβάστε περισσότερα

The Stories Things Tell And Just Why They Inform Them

The Stories Things Tell And Just Why They Inform Them We never thought that the thing such as a match that is burned or...

Measurement 14 girl advised to ‘give up the doughnuts’ by fat-shaming trolls on paid dating sites

Measurement 14 girl advised to 'give up the doughnuts' by fat-shaming trolls on paid dating sites Jess Mccartney, 26, states she actually is filled with...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!