Αρχική Τεχνολογία Οι κκ Περιστέρης και Κοπελούζος θα κάνουν δισεκατομμύρια επενδύσεις σε αιολικά στην...

Οι κκ Περιστέρης και Κοπελούζος θα κάνουν δισεκατομμύρια επενδύσεις σε αιολικά στην Κρήτη (2)

 1. Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1975.
 2. Επιδοτούνται εντατικά από το 1990.
 3. Ακόμα και σε χώρες όπως η Δανία και η Γερμανία δεν έχουν υποκαταστήσει συμβατικές μονάδες.
 4. Μετά τόσα χρόνια και τόση φιλολογία παραμένουν ενεργειακά ασήμαντα παντού, ακόμα και όπου εμφανίζουν μονοψήφιες ονομαστικές ηλεκτροδοτήσεις, όπως στην Γερμανία
 5. Όπου μετρήθηκαν, δεν μείωσαν εκπομπές CO2, δηλαδή χρήση ορυκτών καυσίμων.
 6.  Όπου μπήκαν συνέβαλαν μαζί με τις άλλες ΑΠΕ στον υπερδιπλασιασμό της τιμής του ρεύματος, παράλληλα με
 7. Οικονομικές ζημιές στην συμβατική ηλεκτροπαραγωγή λόγω επιβολής διαλείπουσας λειτουργίας και σε αυτές (αλλά ας τις επιδοτήσουμε και αυτές, λεφτά υπάρχουν)
 8. Υπάρχουν αποδεδειγμένα μόνο με επιδοτήσεις και μόνο για τις επιδοτήσεις.
 9. Όταν είναι σε ένα δίκτυο σε ποσοστό πάνω από ασήμαντο, δημιουργούν αστάθειες και πρόσθετες ανάγκες για στρεφόμενες “αδράνειες-εφεδρείες”.
 10. Σε χώρες όπως η Γερμανία και η Δανία, λόγω πολλών αιολικών, το 60-80% του αιολικού ρεύματος “εξάγεται” (ευφημισμός του “απορρίπτεται“) σε γειτονικά υδροηλεκτρικά.
 11. Αυτές οι απορρίψεις συμβάλλουν στο να έχουν οι Γερμανοί και οι Δανοί το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη (κι ας έχουν ηλεκτροδότηση από κάρβουνο και πρόσβαση σε πυρηνικά.
 12. Οι περιβόητες πράσινες θέσεις εργασίας είναι εκεί που τις κατασκευάζουν: Η Γερμανία εξάγει το 80% των μηχανημάτων ΑΠΕ που κατασκευάζει και απασχολεί 300.000 άτομα στον κλάδο. Εκεί είναι οι πράσινες θέσεις εργασίας.
 13.  Όλος ο κλάδος βασίζεται σε παραμύθια και σε χυδαία ψέματα (όπως πχ ότι τα αιολικά θα υποκαταστήσουν την ρυπαίνουσα Πτολεμαΐδα ή να προλάβουν …καρκίνους, ή να σώσουν τον πλανήτη)
 14. Οι εισαγωγές ρεύματος (ήδη είμαστε πάνω από 20%) και το εισαγόμενο αέριο (όποτε το βρίσκουμε) μπορούν να υποκαταστήσουν την Πτολεμαΐδα, αλλά ετοιμαστείτε για τριπλασιασμό του ρεύματος.  Τα αιολικά είναι η δικαιολογία, και τα φωτοβολταϊκά ήταν ο κράχτης.
 15. Σε χώρες όπως εμείς, διώχνουν την βιομηχανία (δεν αντέχει το ακριβό ρεύμα). .
 16. Όχι, δεν συμβάλλουν καθ οιονδήποτε τρόπο σε “ενεργειακό μείγμα”, ή στην ασφάλεια ή επάρκεια της ηλεκτροδότησης,
 17. συμβάλλουν μόνο σε (νομότυπο) πλουτισμό επιτηδείων από μη ανταποδοτικές επιδοτήσεις — περισσότερο σαν ιδιωτικός φόρος — και, φυσικά από την μεσιτεία αδειών.
 18. Ναι, διώχνουν τον τουρισμό και ρίχνουν αξίες ακινήτων
 19. Κάνουν και κάποια ζημιά στο περιβάλλον, με διαβρώσεις, χωματόδρομους, μπετά και παλιοσίδερα στο πουθενά, καμιά πυρκαγιά, κανένα χτυπημένο γεράκι, αλλά αυτά είναι πταίσματα μπροστά στην ζημιά στην Εθνική Οικονομία και στις τσέπες μας.
 20. Εάν σας καλλιεργούν τύψεις που δεν τα θέλετε, είναι επειδή τους λείπουν λεφτά τάκα-τάκα. Πολλά και εύκολα λεφτά. Καλά κάνετε και δεν τα (και τους) θέλετε (εκτός εάν τους χρωστάτε κάτι,  προσωπικά).

Το ξαναλέω:  Τα αιολικά υπάρχουν στην σημερινή τους μορφή από το 1975 και επιδοτούνται, εντατικά, από το 1990.  Το γράφημα αριστερά, με τις πηγές ηλεκτροδότησης, διεθνώς, δείχνει ότι, μετά τόσα χρόνια, τα αιολικά είναι ενεργειακά και ηλεκτροδοτικά ασήμαντα. Όπου μπήκαν, δεν υποκατέστησαν συμβατικές μονάδες και δεν εξοικονόμησαν καύσιμα.  Ούτε μείωσαν ρύπους. Αλλά, ακρίβυναν το ρεύμα.

Και θα έρθουν ο Κοπελούζος με τον Περιστέρη να μας σώσουν με αιολικά…

Μα πόσο ηλίθιοι είμαστε;

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

ΕΚΤ: Τα τεστ προσομοίωσης σε ακραίες καταστάσεις έδειξαν ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες παραμένουν ανθεκτικές

Ανθεκτικές παραμένουν οι τράπεζες της Ευρωζώνης όπως έδειξαν τα αποτελέσματα του τεστ αντοχής (stress test) στο δυσμενές μακροοικονομικό σενάριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική...

Alpha Bank: Ολοκλήρωσε με επιτυχία το stress test του 2021 – Δείκτης CET 1 στο 17,3% στο βασικό και 8,4% στο δυσμενές σενάριο

Η Alpha Services and Holdings ολοκλήρωσε με επιτυχία την Άσκηση Προσομοίωσης Ακραίων  Καταστάσεων 2021 (EU-wide Stress Test), όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου της. Η Άσκηση...

Alpha Bank: Αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τον σχηματισμό κοινοπραξίας στην ελληνική αγορά ακινήτων

Η Alpha Bank Α.Ε. (εφεξής η «Alpha Bank»), στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου επιχειρηματικού της σχεδίου, Project Tomorrow, και ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάπτυξης εργασιών...

Σκυλακάκης: Ιστορική ευκαιρία το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – Ίσως την άλλη Παρασκευή τα πρώτα 4 δισ. ευρώ

Την πεποίθηση ότι το Σχέδιο Ελλάδα 2.0 θα αποδειχθεί μια ιστορική ευκαιρία και θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την ανάπτυξη και την πορεία της...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!