Αρχική Πολιτική ΟΙ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ, Ο ΨΥΧΑΡΗΣ, Ο ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ...

ΟΙ ΘΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΜΙΖΕΣ, Ο ΨΥΧΑΡΗΣ, Ο ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ…

Το Ισραήλ είναι μια παντοδύναμη χώρα, αλλά μικρή σε πληθυσμό και πιο κοντά στην Ελλάδα, από όσο οι τεράστιες σε έκταση, πληθυσμό και δύναμη ΗΠΑ. Στο Ισραήλ ανακρίνεται απο απλούς υπαστυνόμους ο παντοδύναμος πρωθυπουργός Νετανιάχου για μίζες σε βαλίτσες και τα ποσά σχετικά πολύ μικρά.
Στις ΗΠΑ απο έναν απλό εισαγγελέα απαγγέλλονται συνεχώς κατηγορίες σε συμβούλους του παντοδύναμου προέδρου Τράμπ και ο ίδιος διαπραγματεύεται μέσω των δικηγόρων του με τον εισαγγελέα πότε θα καταθέσει.
Ο δυνατός στην διαπραγμάτευση είναι ο εισαγγελέας (Μιούλερ) και ο Τράμπ παρακαλεί για “διευκολύνσεις”, επειδή έχει συνεχώς συναντήσεις εκτός των ΗΠΑ για παγκόσμιας εμβέλειας θέματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια των ΗΠΑ.
Στην Ελλάδα οι βαλίτσες σαν κι αυτές που πήρε ο Νετανιάχου είναι “τα πουρμπουάρ” που έπαιρναν οι βοηθοί των πολιτικών που εμπλέκονται.
Κανείς δεν παίρνει ακόμα στα σοβαρά τις πρώτες πληροφορίες για “μίζες στην κατασκευή του Μετρό της Αθήνας, όπου κυρίαρχη θέση είχαν γερμανικές (φυσικά) εταιρείες.
Και δεν τις παίρνει για τα ποσά που μέσω ΕΠΙΣΗΜΩΝ καταθέσεων στις γερμανικές αρχές φτάνουν στην εισαγγελέα Διαφθοράς κ.Τουλουπάκη είναι “ποσά για τον ψιλικατζή Νετανιάχου”. Μιλούν για 300.000 έως 500.000 ευρώ συνολικά.
Οταν ένας μικροκαθηγητής Πανεπιστημίου μάζεψε από τις φαρμακευτικές εταιρείες 10-15 εκατομ ευρώ και το ΚΕΕΛΠΝΟ μοίραζε σε μικροδημοσιογράφους εκατομμύρια, η “ταρίφα” των ελλήνων πολιτικών είναι στα εκατομμύρια.
Ο Γιώργος Σούρλας είπε ότι για ένα μόνο εμβολιο του πρόσφεραν 1,5 εκατομ ευρώ δηλαδή μισό δις δραχμές.
Το πάρτι στα εξοπλιστικά, στην υγεία, στις κατασκευές, στην είσοδο στο ευρώ ξεκίνησε επι Σημίτη.
Είμαστε τόσο ψοφοδεής “κρατική μηχανή” και νοοτροπία που ούτε μας περνάει απο το μυαλό να μπει ξαφνικά στο σπίτι του Σημίτη ένας υπαστυνόμος, έστω ένας εισαγγελέας, και να του πάρει κατάθεση για το τι γνώριζε, τι έγραφε στο περίφημο τεφτέρι, με το οποίο οι Λαλιώτηδες-προπαγανδιστές του- μας έλεγαν, ότι παρακολουθεί και τον τελευταίο καφέ που πληρώνεται με δημόσιο χρήμα…
Το μισό δις δραχμές που έδιναν στον Γιώργο Σουρλα μας φαίνεται τεράστιο.
Σκεφτείτε αναλογικά το εξής:
Ο Σταύρος Ψυχάρης, απόφοιτος Λυκείου που διοικούσε την Ελλάδα μέσω πολιτικών και καθηγητών υποτακτικών του διαβόητου ΔΟΛ αφήνει και βγήκε στον πλειστηριασμό η εξοχική του κατοικία στην “Μέκκα” των οφ σόρ, δηλαδή στην περιοχή Ερμιόνη-Κρανίδι.
ΖΗΤΗΜΑΤΑ:
ΠΡΩΤΟ: Την βγάζει στον πλειστηριασμό μια κρατική στην ουσία (συντηρείται με κρατικό χρήμα) Τράπεζα γιατί είχε δανειστεί ο Ψυχάρης.
ΔΕΥΤΕΡΟ: Την πουλάει για 11,5 εκατομμύρια, αν και η αξία της είναι πολύ μεγαλύτερη.

ΤΡΙΤΟ: Μόνο με αυτή την τιμή η εξοχική κατοικία του αποφοίτου Λυκείου κοστίζει 4 δις δραχμές και συγκρίνετε τον πλούτο αυτό της ΜΙΑΣ εξοχικής κατοικίας, με την μίζα που ήθελαν να δώσουν για ΕΝΑ μόνο εμβόλιο στον Σούρλα.
ΤΕΤΑΡΤΟ: Η κρατική τράπεζα ΔΕΝ ανακοινώνει ποιος κρύβεται πίσω απο την οφσορ, άρα θα μπορούμε να σκεφτούμε ότι μπορεί να είναι “μπροστάντζας” του ίδιου του Ψυχάρη, κάτι συνηθισμένο στους απατεώνες του λευκού κολλάρου.
ΠΕΜΠΤΟ: Αν μόνο η εξοχική του κατοικία σε τόπο πολύ χλοερό και παραθαλάσιο κοστίζει 4 δις σκεφτείτε πόση είναι η περιουσία του και κάνετε τις αναγωγές με άλλους πολιτικούς κλπ
ΕΚΤΟ: Ο Ψυχάρης διώκεται για παραβιάσεις των νόμων. Ο αναρχικός Γιαγτζόγλου (τρομοδέμα στον Παπαδήμο) διώκεται για παραβιάσεις των νόμων.
ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ:
Ποιός απο τους δυο είναι πιο επικίνδυνος και πιο ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ για το δημόσιο ταμείο και τον μέσο πολίτη;
Για να απαντήσετε ευκολότερα διαβάστε την ερώτηση που κατέθεσε (ΠΟΙΟΣ άλλος;) ο Νίκος Νικολόπουλος, μία απο τις πολλές του για τον εσμό των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ του Λευκού Κολλάρου που ρημάζει απο το 1975 (δήλωση Τζανακόπουλου) τα δημόσια ταμεια και φουσκώνει παρατράπεζες φορολογικών παραδείσων:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:

“Οπως διαβάσαμε στον Τύπο, στις 28/2/2018 Εκποιήθηκε η παραθαλάσσια βίλα του Σταύρου Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι, η οποία βγήκε σε πλειστηριασμό από την τράπεζα Alpha Bank και πουλήθηκε σε τιμή που έφτασε τα 11,75 εκατ. ευρώ. Ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός πραγματοποιήθηκε σε συμβολαιογραφείο του Κρανιδίου και υπήρχαν τρεις υποψήφιοι αγοραστές οι οποίοι κατέθεσαν από μια εγγυητική επιστολή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Τελικά, πλειοδότης αναδείχθηκε offshore εταιρεία, η οποία ανήκει σε Έλληνα εφοπλιστή, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Η είδηση αυτή μας έφερε στον νου το πρόσφατο (9/1/2018) δημοσίευμα της εφημερίδα DOCUMENTO και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη με τίτλο «Βρήκαν στο εξωτερικό τις περιουσίες των «πτωχευμένων»». Ανέφερε το δημοσίευμα χαρακτηριστικά:
Ενα ακόμη πρόσωπο το οποίο ερευνήθηκε από την Deloitte για λογαριασμό των τραπεζών ήταν και ο Στ. Ψυχάρης. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ φέρεται να διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό. Την ώρα που ο ίδιος διαθέτει χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς την Alpha Bank, τα οποία, όπως είχε υποστηρίξει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη δανειοδότηση των ΜΜΕ και των κομμάτων το Σεπτέμβριο του 2016 ο γιος του Πάνος Ψυχάρης, αποκτήθηκαν με «αέρα».
Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, ο Στ. Ψυχάρης είχε λάβει προσωπικό δάνειο από την Alpha ύψους 57,3 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας Σ.Π. Ψυχάρης – Μέσα Ενημερώσεως ΑΕ. Το δάνειο πέρασε το 2014 στον ΔΟΛ όταν απορρόφησε την παραπάνω εταιρεία και στη συνέχεια αναδιαρθρώθηκε με άλλα δάνεια συνολικού ύψους 96,7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα σε βάρος ανώτατων στελεχών της Alpha Bank έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για δάνεια που χορήγησε η τράπεζα προς τον ΔΟΛ και για προσωπικά δάνεια στον Στ. Ψυχάρη.
Τα πρώτα στοιχεία των ερευνών απλώς επιβεβαιώνουν τα δημοσιεύματα του Documento και του Hot Doc αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν δύο offshore εταιρείες που συνδέονται με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ. Η μία είναι η Solarex, η οποία εμφανίστηκε αρχικά στα μητρώα εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου ως Woyhoris Limited στις αρχές της δεκαετίας του ’80, με αριθμό μητρώου 1519356 και γραφεία στην πλατεία Τραφάλγκαρ. Ως ιδιοκτήτης εμφανίζεται τον Δεκέμβριο του 1997 ο Πάνος Ψυχάρης, ενώ διαχειριστές της ήταν δικηγόροι από το δικηγορικό γραφείο του Τρύφωνα Κουταλίδη, πρώην νομικού συμβούλου του ΔΟΛ που συμμετείχε για αρκετά χρόνια στο ΔΣ του Συγκροτήματος και του Μεγάρου Μουσικής.
Τον Ιανουάριο του 2009 η Solarex πέρασε από τον Π. Ψυχάρη στον πατέρα του Σταύρο. Ως ιδιοκτησία της εταιρείας εμφανίζεται ένα διώροφο διαμέρισμα 600 τ.μ. στο Κολωνάκι στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου. Το σπίτι δηλαδή όπου διαμένει ο Στ. Ψυχάρης, το οποίο μέχρι και το 2009 καταχωρούσε στις φορολογικές δηλώσεις του ως ενοικιαζόμενη κατοικία από τη Solarex, δηλαδή από τον ίδιο του τον γιο. Δύο χρόνια μετά ο Στ. Ψυχάρης εμφανίζεται να νοικιάζει το ακίνητο πάλι από τη Solarex, από την εταιρεία δηλαδή στην οποία ο ίδιος είναι βασικός μέτοχος. H Solarex εμφανίζεται επίσης να διαθέτει ποσά που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ είναι άγνωστο εάν διαθέτει και άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Η δεύτερη offshore με την οποία συνδέεται ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ είναι η κυπριακή Brionte Limited, η οποία συστήθηκε στις 20 Μαΐου 2005 από το δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου και Σία. Στις 7 Σεπτεμβρίου 2006 εμφανίζεται να αγοράζει έκταση-φιλέτο 26 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Σε αυτήν ανοικοδομήθηκε στη συνέχεια η βίλα του Στ. Ψυχάρη, με τον ίδιο να επιβλέπει τις εργασίες αν και εμφανώς δεν είχε τότε καμία ιδιοκτησιακή σχέση. Το συγκεκριμένο ακίνητο διαθέτει ιδιωτική μαρίνα, πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας, πισίνα, γήπεδα τένις, ενώ επεκτείνεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία καλύπτοντας ένα ολόκληρο ακρωτήριο. Η αξία του μάλιστα φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.
Το 2009 οι μετοχές της Brionte Limited μεταβιβάστηκαν στον Στ. Ψυχάρη. Και οι δύο offshore, Solarex και Brionte Limited, είναι δηλωμένες από τον Στ. Ψυχάρη στο πόθεν έσχες. Κανείς όμως δεν έχει ελέγξει τα περιουσιακά τους στοιχεία, όπως και την προέλευση των χρημάτων με τα οποία αποκτήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, από τη στιγμή που οι τράπεζες έχουν εντοπίσει περιουσιακά στοιχεία, το πιθανότερο σενάριο είναι να προχωρήσουν σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες ακόμη και σε κατασχέσεις.
Ενα ακόμη πρόσωπο το οποίο ερευνήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, ήταν και μέτοχος της γνωστής αλυσίδας ζαχαροπλαστείων Leonidas. Από τα πρώτα στοιχεία του ελέγχου προέκυψε ότι η μέτοχος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ενώ έχει οφειλές προς τη Eurobank. Η τράπεζα μάλιστα φέρεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να έχει προχωρήσει ήδη σε διαδικασία κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της.
Ο κ. Ψυχάρης δημιούργησε σωρεία offshore εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια, άλλες εταιρείες για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και άλλες εταιρείες για τις προσωπικές του επενδύσεις.
Προφανώς και δεν πιστεύουμε ότι η offshore εταιρεία που αγόρασε την έπαυλη Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι σχετίζεται με τον ίδιο τον κ. Ψυχάρη. Όμως πραγματικά μας δημιουργείται η απορία, γνωρίζοντας και περιπτώσεις που έχουν γραφτεί στον Τύπο για πτωχευμένους επιχειρηματίες που αγόρασαν κοψοχρονιά σε πλειστηριασμό την περιουσία τους μέσω offshore εταιρειών ιδιοκτησίας τους, πώς είναι βεβαία η Ελληνική Πολιτεία ότι αυτός που οφείλει τα χρήματα στην τράπεζα ή στο Δημόσιο, δεν βρίσκεται κρυμμένος πίσω από την offshore που αγοράζει το ακίνητο στον πλειστηριασμό.
Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ,
1. Πώς ελέγχει η τράπεζα ή το Ελληνικό Δημόσιο ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης μιας offshore εταιρείας που θα συμμετάσχει στον πλειστηριασμό ενός περιουσιακού στοιχείου;
2. Πώς εξασφαλίζει η τράπεζα ή το Ελληνικό Δημόσιο ότι ο δανειολήπτης/οφειλέτης δεν βρίσκεται πίσω από την offshore εταιρεία που αγοράζει το περιουσιακό στοιχείο, ξεγελώντας με τον τρόπο αυτό τους δανειστές του και αγοράζοντας το περιουσιακό στοιχείο σε μια ευτελή τιμή με τα χρήματα που δανείστηκε και καταχράστηκε ή υπεξαίρεσε από το Δημόσιο;

3. Ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της offshore εταιρείας που αγόρασε την έπαυλη Ψυχάρη στο Πόρτο Χέλι;”.

Πηγή:ntokoumenta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

“11th Annual Capital Link Sustainability Forum” – Εστιάζοντας στον Kοινωνικό & Oικονομικό Mετασχηματισμό / Βιώσιμη Ανάπτυξη

Διήμερο Συνέδριο για τον Κοινωνικό & Οικονομικό Μετασχηματισμό στη μετά Covid εποχή ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ: 8 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2021 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: OIKONOMIA, ΕΛΛΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΤΙΚΕΤΕΣ: CAPITAL LINK, ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Η νέα προοπτική που γεννήθηκε χάρη...

Σκληρό μπρα-ντε-φερ στις κοινές δηλώσεις Δένδια – Τσαβούσογλου

Με την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών ολοκληρώθηκαν οι επαφές του...

Κόντρα Τσακαλώτου με Γεωργιάδη για 8ωρο και Κοντονή

«Κάθε κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας του 21ου αιώνα, θα πρέπει να προσαρμόζεται στην πραγματικότητα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και...

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας του ΟEE με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Tο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας προχωρούν σε μια πολυεπίπεδη συνεργασία στη βάση των κοινών αξιών και της επιστημονικής εξειδίκευσης των...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!