Αρχική Απόψεις Οι ΗΠΑ κηρύσσουν οικονομικό πόλεμο σε Γερμανία και Παγκοσμιοποίηση!

Οι ΗΠΑ κηρύσσουν οικονομικό πόλεμο σε Γερμανία και Παγκοσμιοποίηση!

Κωνσταντίνος Βέργος

Πολλοί νομίζουν, λαθεμένα, ότι η Εθνική Πολιτική Ασφαλείας είναι απλώς μία έκθεση που περιγράφει τις προτεραιότητες του Αμερικανικού έθνους στην Άμυνα. Όμως, καθώς οι προτεραιότητες στο αμυντικό δόγμα κατευθύνουν ένα πακτωλό χρημάτων όχι μόνο στην αμυντική βιομηχανία αλλά και συνοδεύονται από τεράστιες τραπεζικές μπίζνες, μπίζνες εταιριών πετρελαίου, μετάλλων κλπ, πρακτικά αυτή η ‘χαλύβδινη Βίβλος’ είναι ο καλύτερος τρόπος να δει κάποιος που θα πάει η Αμερικάνικη οικονομία, η ισχυρότερη και πιό ελεύθερη οικονομία του πλανήτη, τα επόμενα χρόνια. Η νέα ‘χαλύβδινη βίβλος’, η σωστότερα National Security Strategy εκδόθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2017 από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ.

Γιατί οι Αμερικάνοι εκδίδουν τη ‘Χαλύβδινη Βίβλο΄;

Η Βίβλος αυτή καταγράφει προτεραιότητες του Αμερικανικού έθνους ώστε να δικαιούται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να ζητήσει το Κογκρέσο και τη Βουλή, να υποστηρίξουν υλικά και έμψυχα πρωτοβουλίες, και δραστηριότητες του κράτους με συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας. Όλες οι σοβαρές χώρες εκδίδουν τη δική τους χαλύβδινη βίβλο, ακόμη και η γειτονική μας Τουρκία. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, καθώς η στρατηγική της είναι επτασφράγιστο μυστικό, ή απλά… ανύπαρκτη!

Τι έγραφε η προηγούμενη ‘Χαλύβδινη Βίβλος’ του προέδρου Ομπάμα το 2015

Η τελευταία Εθνική Πολιτική Ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 είχε προτεραιότητα την ανάπτυξη της Αμερικάνικης οικονομίας στα πλαίσια ενός ‘ανοικτού διεθνούς συστήματος’. Είχε σεβασμό στις ‘παγκόσμιες’ αξίες στις ΗΠΑ και παγκοσμίως και σκόπευε στην ‘συνεργασία για να επιτευχθούν παγκόσμιες προκλήσεις. Εκεί καθορίζεται η προτεραιότητα στόχων που σε ότι αφορά τα οικονομικά αφορά την αποφυγή παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ή επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας, Κλιματική αλλαγή , αποφυγή διαταραχών στην ‘ενεργειακή αγορά’!
Και περιέχει επίσης ‘άρπαγμα στρατηγικών ευκαιριών’ για ‘χάραξη της ‘οικονομικής τάξης’ και ‘ενεργειακή ασφάλεια’. Ήδη δηλαδή περιγράφει ότι σε περίπτωση απειλής των ενεργειακών συμφερόντων, θα υπάρξει ένοπλη ή άλλη απάντηση των ΗΠΑ που θα οδηγεί σε εξομάλυνση’ της τάξης.
Μην μας κάνει εντύπωση επομένως η κατά καιρούς ένοπλη ενασχόληση με χώρες της μεσης Ανατολής, είναι θέμα που προβλέπεται στην ‘χαλύβδινη βίβλο’, στην Εθνική Στρατηγικη! Είναι ‘σάρκα και αίμα΄των ΗΠΑ, και όχι κάποιο ατόπημα καποιου ‘άτακτου προέδρου’! Οι ένοπλες επεμβάσεις δυστυχώς δεν αλλάζουν ούτε με το νέο ‘δόγμα’ Τραμπ, όμως αλλάζουν πολλά άλλα που τώρα θα δούμε!

Τι αποκαλύπτει η νέα ‘Χαλύβδινη Βίβλος’ του Ντόναλτ Τράμπ

Το ασφάλεια και μετά το συμφέρον των ΗΠΑ προηγείται στη νέα 75σέλιδο ‘Χαλύβδινη βίβλο’ του Τραμπ. Σκοπός η ‘αναζωογόνηση της Αμερικάνικης οικονομίας’, το ξαναχτίσιμο της Άμυνας και προαγωγή των Αμερικάνικων αξιών. Ο θάνατος των ‘συμφωνιών’ που εξυπηρετούσαν πολυεθνικές που είχαν κάνει ‘σουρωτήρι’ την Αμερικανική οικονομία, εξάγοντας δουλειές σε άλλες χώρες, είναι προτεραιότητα. Ξεκαθαρίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ ‘δεν θα ανεχτούν’ οικονομική επιθετικότητα ή ‘άδικες εμπορικές πρακτικές’.
Τέρμα η ανοχή σε κράτη που απλά ‘επωφελούνται’
Θα σταματήσει να κάνει τα ΄στραβά μάτια’ σε χώρες (φωτογραφίζει Γερμανία, Ιαπωνία και εν μέρει Κίνα) που δεν έχουν οικονομική αμοιβαιότητα (βλέπε Pilar II, Promote American prosperity). Εξαγωγικές χώρες με εξωφρενικά πλεονάσματα  και προστατευτική για τα συμφέροντα τους πολιτική όπως η Γερμανία, επομένως, θα έχουν δύσκολη εποχή!

Προτεραιότητα σε καλοπληρωμένες δουλειές!

Η μειωση φόρων, μείωση χρέους και  έμφαση σε εκπαίδευση σε τομείς για ΄καλοπληρωμένους εργαζόμενους’, όπως αναφέρει σαφώς.

Συμπέρασμα

Οι ΗΠΑ με την ‘Χαλύβδινη βίβλο’, ή σωστότερα με τη νέα Εθνική Πολιτική Ασφαλείας, κηρύσσουνοικονομικό πόλεμο στη Γερμανία και την Παγκοσμιοποίηση, θέτοντας και τυπικά τέρμα στη χρυσή 40ετία των πολυεθνικών που καταλήστευσαν, και χρεοκόπησαν έθνη, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και εργαζόμενους!
Αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χαστούκι στην παγκοσμιοποίηση μετά την ‘Λευκή Βίβλο’ που είχε ανακοινώσει νωρίτερα το 2017 η Μεγάλη Βρετανία, και βάζειταφόπλακα στην παγκόσμια φτωχοποίηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε απο τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, χαράζοντας πλέον μια νέα, λαμπρή, εποχή! Την εποχή των κυρίαρχων, ελεύθερων, λαών!
Είναι ένα μεγάλο δώρο όχι μόνο προς τον Αμερικάνικο λαό, αλλά προς όλα τα ελεύθερα έθνη, επιχειρήσεις, εργαζόμενους και λαούς παγκοσμίως. Προς όλους μας!

New Economy

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

Αλ. Τσίπρας: Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από την ωραιοποιημένη εικόνα της κυβέρνησης

Κριτική στην κυβέρνηση ότι «αναμασά οικονομικές συνταγές του παρελθόντος που απέτυχαν και μας οδήγησαν σε πτώχευση», αντί να συμμετέχει στην παγκόσμια συζήτηση που αναπτύσσεται για αλλαγή παραδείγματος, για μια νέα οικονομική πολιτική που θα έχει στόχο τη μείωση των ανισοτήτων, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει όλους, ΜμΕ, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνοντας χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ο

Μεταναστευτικό: Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές στη Λέρο και στην Κω. «Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. «Εικόνες σαν και αυτές που έζησαν τα νησιά μας την περίοδο 2015-2019 ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», σημείωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. «Τα νέα σύγχρονα και πολλαπλών χρήσεων κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης που εγκαινιάσαμε σήμερα στη Λέρο και την Κω αποτελούν ακόμη μια χειροπιαστή απόδειξη της αμέριστης ευρωπαϊκής α

Κορωνοϊός – 5.870 νέα κρούσματα και 82 θάνατοι – Στους 641 οι διασωληνωμένοι

Σε 5.870 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Σήμερα, Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 82 θάνατοι. Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 641 ασθενείς. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 387.243 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 1,52%. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 920.683 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβ

Μετάλλαξη Μποτσουάνα – Τέσσερα μέτρα για ταξιδιώτες από χώρες της νότιας Αφρικής

Αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη της Μποτσουάνα) του SARS-COV-2, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της Kυβέρνησης για τις χώρες της Νότιας Αφρικής, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:
  • Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.
  • Για την είσοδό τους απαραίτητ

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!