Αρχική Uncategorized ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΟΡΜΟΥΝ (ΚΕΔ) Τι κρύβει η τροπολογία Κυριακόπουλου-Αχτσιόγλου ...

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΦΟΡΜΟΥΝ (ΚΕΔ) Τι κρύβει η τροπολογία Κυριακόπουλου-Αχτσιόγλου για τον ΕΔΟΕΑΠ

Στην  μυστική συνάντηση (Πέμπτη28/09/17) Αντωνιάδου -Καπάκου με το δίδυμο Αχτσίογλου – Πετρόπουλου συμφωνήθηκε να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ,  ερήμην των μετόχων του-ασφαλισμένων,  να αυξηθούν από 3% σε 8% οι εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων,  να δίνουν κάποιο 6% οι εργοδότες (αντί για 8%) που προβλέπεται για τον ΕΦΚΑ  και από εδώ και πέρα όποιος θέλει εφάπαξ θα πληρώνει 4% από την τσέπη του (!..)

Ο ΕΔΟΕΑΠ  είναι ΝΠΙΔ αυτόνομο και έχει αυτοδιοίκητο. Προκειμένου όμως  να επιβληθεί το μνημόνιο Καπάκου-Κυριακόπουλου-Σύριζα στους ασφαλισμένους του και ο κλάδος να τα δεχτεί όλα αυτά αδιαμαρτύρητα, φρόντισε η παρέα της Αντωνιάδου στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ να κάνει παύση πληρωμών για τις επικουρήσεις και ακολουθούν περικοπές σε  φάρμακα και περίθαλψη.
Όλα αυτά βέβαια  ισοδυναμούν με δήμευση περιουσίας, (πρωτόκολλο ΕΣΔΑ).
Και όχι μόνο.
Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ένα χρόνο έχει  αφήσει τον κόσμο ανασφάλιστο.

Προσπαθεί τώρα, μαζί με τους εφιάλτες του κλάδου  να κουκουλώσουν το σκάνδαλο, προεξοφλώντας, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος να δώσει συνέχεια.
Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται.
Και όλα αυτά συμβαίνουν, αν και γνωρίζουν πολύ καλά, ότι ο ΕΦΚΑ με ευθύνη του δικού τους Πετρόπουλου, παρακρατεί τουλάχιστον  70 εκατομμύρια από αγγελιόσημο και με το μερτικό που αναλογεί στον ΕΔΟΕΑΠ και με όλα όσα του οφείλουν,  το Ταμείο μπορεί να ανταπεξέλθει για τις τρέχουσες ανάγκες του σε βάθος αρκετών μηνών.

Κάποια νομική ενέργεια, κάτω από την πίεση της μειοψηφίας, ακούγεται ότι κάνει η διοίκηση του Ταμείου.
Η λύση πάντως είναι ΜΙΑ: Να μείνει ανοικτός ΕΔΟΕΑΠ, να υπάρχει  εξασφάλιση και είσπραξη ΟΛΩΝ των οφειλομένων- που είναι ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ.   Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΩΣ με πόρο, όσα χάρισε με το αγγελιόσημο  στους καναλάρχες.
Προκύπτει νομική και ηθική υποχρέωση.
Σε αυτό να συνυπολογιστούν και όσα εκχωρήθηκαν με το δικαίωμα ισολογισμών από την κυβέρνηση Σαμαρά και υπογραφή Χατζιδάκη, στα επιμελητήρια.
Η μελέτη Ρομπόλη θέτει ως προϋπόθεση για οτιδήποτε,  πρώτα την  εξασφάλιση πόρου.
Και είναι μελέτη που ζήτησε η Κυβέρνηση.

Συνεπώς άγνοια η αμέλεια δεν δικαιολογείται και για την ευθύνη υπουργών.     Ταυτόχρονα με την είσπραξη όλων όσων οφείλονται από το αγγελιόσημο (από γραφεία ισολογισμών, διαφημιστικές, ΔΕΚΟ, εργοδότες) το Ταμείο μπορεί να συνεχίσει την λειτουργία του αλλά με διαχείριση που να δίνει λογαριασμό στους μετόχους και στις ενώσεις.
Μέχρι στιγμής η τακτική γενική συνέλευση του 2016-17 δεν έχει γίνει. Πρόβλημα εσόδων έχει ο ΕΔΟΕΑΠ, οι παροχές του είναι ήδη πετσοκομμένες.

Τρέμει μόνο και στην ιδέα πως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Γκανάς.
Η προκαταρκτική για την διαρροή αγγελιοσήμου είναι  βέβαια σε εξέλιξη.
Αν επεκταθεί όμως ο έλεγχος σε λογιστήρια κομματικών εντύπων, οικονομικών εφημερίδων και χρηματιστηριακών εταιριών;

Και έτσι  βιάζονται να τελειώνουν με τον ΕΔΟΕΑΠ και με το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη.
Καπάκος και Αντωνιάδου βέβαια, πότε-πότε,  λένε και καμιά κουβέντα για την Κυβέρνηση έτσι για ξεκάρφωμα, αλλά στην ουσία βγάζουν λάδι το γκουβέρνο. Άλλωστε με άρωμα Μαξίμου στήθηκε το προεδρείο μειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ. Είναι γνωστή η συμφωνία τους και η προνομιακή τους σχέση  με το σύστημα Παππά-Κρέτσου .
Άλλωστε δεν το κρύβουν ούτε οι ίδιοι.

Έχουν και 4 αυλικούς για να τσοντάρουν στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ (έναν  που πίνει νερό στο όνομα του Κυριακόπουλου, δύο κυρίες που διατηρούν και επί Σύριζα  πόστα στο Δημόσιο  και έναν μικρό) οι οποίοι λένε απλώς ναι.  Αποδέχθηκαν λοιπόν την πρόταση Κυριακόπουλου, την παρουσιάζουν  για δική τους, την αποδέχεται ως προϊόν συμφωνίας… «διαπραγμάτευσης» η Αχτσιόγλου και  ο Πετρόπουλος και στήνεται το μνημόνιο σε βάρος της ενημέρωσης και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Την συγκεκριμένη πρόταση-έκτρωμα  για τον άλλο ΕΔΟΕΑΠ ήδη αποκάλυψε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και όπως φαίνεται περιλαμβάνεται σε  κυβερνητική τροπολογία με προβλέπει ότι:
# Διπλασιάζονται ΑΜΕΣΩΣ οι εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων από 3% σε 6%. ( Η αριστερή κ. Αχτσίογλου το έκανε 8% για τους εργαζόμενους). Συνεπώς μειώνονται αμέσως οι συντάξεις και οι μισθοί κατά 3-5 ποσοστιαίες μονάδες.
# Οι επικουρήσεις δεν μπορούν να είναι μιάμιση φορά πάνω από τις επικουρήσεις του δημοσίου, άρα μειώνονται ισόποσα (δεύτερη  μείωση) έστω κι ο  αν κόσμος πληρώνει χρόνια τώρα.
# Οι εργαζόμενοι, από δω και πέρα, θα πληρώνουν από την τσέπη τους  ποσοστό 4% επί των αποδοχών τους, (δεύτερη μείωση),  μήπως και αποκτήσουν μερίδα και δικαίωμα, μετά από χρόνια, για να δικαιούνται εφάπαξ. (Όπως ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΗ)

# Οι σημερινοί δικαιούχοι εφάπαξ μπαίνουν ήδη σε λίστα αναμονής αορίστου χρόνου.
# Οι άνεργοι θα μπορούν να ασφαλίζονται, μόνο αν φτάνουν τα λεφτά του Ταμείου, αν γίνεται αναλογιστική μελέτη και αν καθοριστεί ασφάλιστρο για αυτούς που να αντέχουν να το πληρώνουν (τώρα είναι 21-43 ευρώ τον μήνα – ανάλογα με τα εισοδήματα τους).
Σε αυτά δεν υπολογίζεται βέβαια το  γεγονός ότι όσοι ακόμη εργάζονται και έχουν το… προνόμιο να πληρώνονται πληρώνουν και χαράτσι για να έχουν δικαίωμα να μπορούν να μπαίνουν σε ταμεία ανεργίας, κάτι που αποτελούσε για τα ΜΜΕ επιβάρυνση των εργοδοτών μέχρι τα τέλη του 2016.
# Προαιρετική και κατ’ εξαίρεση ασφάλιση (για μακροχρόνια ανέργους) μάλλον καταργούνται.
# Κάθε χρόνο θα γίνεται αναλογιστική μελέτη με εντολή του μάνατζερ των  εργοδοτών  που θα διοριστεί και αν δεν επαρκούν τα χρήματα και προκύπτει έλλειμμα θα πέφτει μαχαίρι στις παροχές (περίθαλψη, φάρμακα, επικουρήσεις ).
Ο καινούργιος μποναμάς για τους εργοδότες είναι, μετά από το πεσκέσι του αγγελιοσήμου (μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο) στους καναλάρχες είναι και το σκόντο που κερδίζουν ασφαλίζοντας στον ΕΔΟΕΑΠ, ΟΛΟΥΣ, αφού το ποσοστό που θα πληρώνουν για ασφάλιστρα, θα είναι πολύ χαμηλότερο απ’  ότι στον ΕΦΚΑ.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

«Know your Customer»: Τέλος στη γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τράπεζες

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού υπηρεσιών που θα προσφέρει η εφαρμογή Know your Customer παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παρουσία...

Πράσινη για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο δείκτη θετικότητας του ECDC

Πράσινη είναι για τρίτη εβδομάδα η Ελλάδα στο χάρτη του ECDC σε ό,τι αφορά το δείκτη θετικότητας και στο βαθύ πράσινο καθώς διενεργεί πάνω από 5.000 τεστ ανά 100.000...

Κορωνοϊός: 3.421 νέα κρούσματα και 83 θάνατοι – Στους 754 οι διασωληνωμένοι

Σε 3.421 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 83 θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να...

Ανοίγουν από 17 Μαΐου κολέγια και δομές επαγγελματικής κατάρτισης

Με τη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) επανεκκινούν από τις 17 Μαΐου 2021 συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!