Τι υποστηρίζει η “έγκριτη” επιστημονική κοινότητα.

Νέες έρευνες δείχνουν ότι η Γη θα μπορούσε ήδη να κατευθύνεται προς την έκτη μαζική εξαφάνισή της, παρουσιάζοντας ως σημείο αναφοράς μια «βιολογική εξαφάνιση» της άγριας ζωής τις τελευταίες δεκαετίες.

Αναλύοντας τόσο τα κοινά όσο και τα σπάνια είδη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η υπερκατανάλωση και ο υπερπληθυσμός του ανθρώπου συνέβαλε στην απώλεια δισεκατομμυρίων πληθυσμών τοπικής και τοπικής άγριας πανίδας.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS), διαπίστωσε ότι αυτή η εξαφάνιση της άγριας πανίδας σημαίνει μια «φοβερή επίθεση στα θεμέλια του ανθρώπινου πολιτισμού».

“Η κατάσταση έχει γίνει τόσο άσχημη, δεν θα ήταν ηθικό να μην χρησιμοποιούμε άλλες λέξεις”, δήλωσε στο Guardian ο καθηγητής Gerardo Ceballos του Πανεπιστημίου Nacional Autónoma de México.

Οι επιστήμονες θεωρούν πως ο άνθρωπος ζει εις βάρος της φύσεως εδώ και πολλά χρόνια, κάτι το οποίο ενδεχομένως να προκαλέσει την επόμενη μεγάλη εξαφάνιση των ειδών ή αλλιώς την “αποκάλυψη”.

“Η παγκόσμια κοινωνία μας έχει αρχίσει να καταστρέφει άλλα είδη με ρυθμό επιτάχυνσης, ξεκινώντας ένα νέο επεισόδιο μαζικής εξαφάνισης έπειτα από 65 εκατομμύρια χρόνια”, αναφέρει η…τρομοκρατική έρευνα.

ΠΗΓΗ