Αρχική Κόσμος Οι Γερμανοί σκέφτονται να περιορίσουν την υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απορρόφηση ρεύματος...

Οι Γερμανοί σκέφτονται να περιορίσουν την υποχρεωτική και κατά προτεραιότητα απορρόφηση ρεύματος από ΑΠΕ. Μαντέψτε ποιοί αντιδρούν…

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο επειδή επιδοτούνται και οι επιδοτήσεις δεν περιλαμβάνουν μόνο τις εγγυημένες ταρίφες. Περιλαμβάνουν και την κατά προτεραιότητα και υποχρεωτική απορρόφηση του τυχαίου ρεύματος στο δίκτυο (με ότι άλλα πρόσθετα κόστη αυτό συνεπάγεται).

Τώρα, το Υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να περιορίσει αυτή την επιδότηση για να μειώσει το κόστος του ρεύματος.

Η κατά προτεραιότητα υποχρεωτικά απορρόφηση “πράσινου” ρεύματος αναγκάζει σε μεταβλητή λειτουργία ή και πρόσκαιρο κλείσιμο συμβατικές μονάδες και υπερφορτώνει τα δίκτυα. Οι ΑΠΕτζήδες αντιδρούν στο προτεινόμενο μέτρο (που θα τους κόψει μία από τις δύο πιο δυνατές επιδοτήσεις) αντιπροτείνοντας περισσότερα έξοδα για περισσότερες διασυνδέσεις και γραμμές μεταφοράς (ώστε το πρόβλημα να μεταφέρεται …αλλού.
Η μεταβλητή λειτουργία των συμβατικών μονάδων τις κάνει λιγότερο αποδοτικές και ασύμφορες, και χωρίς συμβατικές μονάδες δεν θα υπήρχε …ρεύμα).

Παρεμπιπτόντως, η περικοπή αυτή είναι η πρώτη από τρεις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Αρχής Ρυθμιστών Ενέργειας (ACER).  Η πρόταση, από τον Μάϊο του 2017, σε περίληψη εδώ.

Από το 1992 μέχρι σήμερα, οι κατασκευαστές μηχανημάτων ΑΠΕ και οι ΑΠΕτζήδες έχουν βγάλει πολλά λεφτά χωρίς να έχουν συμβάλλει σε καμία εξοικονόμηση ενέργειας ή ρύπων. Απλά βγάζουν πολλά και σίγουρα λεφτά. Φόρος. Αναδιανομή. Όπου η μεν Γερμανία εξάγει τα μηχανάκια της και εμείς αναγκαζόμαστε να τα αγοράζουμε.

Ο κος Σταθάκη υλοποιεί την “Δανία του Νότου” του άλλου φωστήρα, του 2009. Η Ελλάδα πάνω σε διασυνδέσεις Μέσης Ανατολής και ΒΔ Ευρώπης, με καλώδια που θα στηρίζουν όσες ΑΠΕ χωράνε, κυριολεκτικά. Θα ηλεκτροδοτούμαστε από τα καλώδια, και το κουτουρού ρεύμα από τις ΑΠΕ θα “εξάγεται” επί πληρωμή, όπως γίνεται στην Δανία και στην Γερμανία, χάρη στα καλώδια.
Η ΟΤΣ (που βασίζεται στο μεταβλητό κόστος) θα είναι φτηνή όταν φυσάει, θα εξάγουμε με 30, 10 ή 0 την μεγαβατώρα και θα την πληρώνουμε …180 (μαζί με το κόστος των καλωδίων).
Τα καλώδια θα φέρνουν ρεύμα από αέριο και αυτό θα συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της …Ιταλίας και Βουλγαρίας — αν περισσεύει, θα μας δίνουν και σε εμάς.
Τα περί Βίζεγκραντ τα πετάει η “αριστερή” Κυβέρνηση για να υπαινίσσεται ότι οι ΑΠΕ μπαίνουν για …γεωπολιτικούς λόγους.
Παραμύθια Παλαιοπασόκων που παριστάνουν τους αειφόρους Συριζαίους. Αει-ΦΟΡΟΥΣ, με τους φόρους υπέρ των Γερμανών, με ποσοστά σε ντόπιους εισπράκτορες.

Οι ΑΠΕ υπάρχουν μόνο με επιδοτήσεις. Είναι φούσκα.
Κάποια στιγμή, όταν θα είναι γεμάτη η χώρα μας με ΑΠΕ, θα σκάσει η φούσκα, θα μάς έχει μείνει ο λογαριασμός και κανείς δεν θα θυμάται ούτε την Μπιρμπίλη, ούτε τον Σταθάκη.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/energiewende-regierung-koennte-vorfahrt-fuer-oekostrom-einschraenken-a-1209386.html
Πηγή: Spiegel.de
ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Most Popular

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we.

You will both become more pleased if you discover a right occasion that actually works both for of we. Item custom Nate Vandervis of app...

Self-help Guide To Meet Thai Chicks In Thailand. In a word, It demonstrates simple tips to meet/date/hook with Thai models

Self-help Guide To Meet Thai Chicks In Thailand. In a word, It demonstrates simple tips to meet/date/hook with Thai models If you'd like to encounter...

Πάτρα – Αποσωληνώθηκε με επιτυχία ο 6χρονος Φώτης που τραυματίστηκε στα καρτ

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Πάτρα για τον μικρό Φώτη που τραυματίστηκε σε αγώνες καρτ την προηγούμενη Κυριακή. Οι γιατροί τον απωσωλήνωσαν με...

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Microsoft επισημάνθηκε ότι οι επενδύσεις της αμερικανικής εταιρείας στην Ελλάδα προχωρούν παρά...

Recent Comments

Σάκης Καραμαλίκης on Η λύση για τη Μακεδονία
Μαρία Καραγιαννοπουλου on Καταρρίπτεται ο μύθος της Χορτοφαγίας!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΙΝΟΥΛΑΣ on OPEN LETTER TO Mr. GEORGE LOGOTHETIS ..!!!